Diskriminacija vernika

Pre bih rekao pretpostavke ne činjenice.Robot nije ljudsko biće, nema razum.Pokušavam reći koliko je teško dokazati naučne pretpostavke 2+2=4.Orvel je to lepo objasnio u svom romanu, u nekom čudnom stanu svesti 2+2 može biti 5.Ako je veoma teško utvrditi materijalne čonjenice, verske ideje su još teže za shvatanje i zbog toga ne bi trebalo olako suditi.Kao što rekoh ono što znamo je ništa naspram onog što ne znamo.

Sta su pretpostavke ?
Roboti neke stvari rade mnogo brze i bolje od ljudi.

Sta su pretpostavke ?
Roboti neke stvari rade mnogo brze i bolje od ljudi.

Pretpostavka je da mislim da su tu negde u dvadesetim godinama, ne više od 25, jer zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu mogu po načinu pisanja da shvatim broj godina neke osobe.Prost primer.Pretpostavka se zasniva na iskustvu.Bez prethodnog znanja nemoguće je stvarati pretpostavke.
Roboti rade brže i bolje od ljudi ali unutar granica onog za šta je robot stvoren.Brže će izračunati neki broj, običan kalkulator je dovoljan za to, ali neće uočiti neke suštinske stvari na Marsu.Kompjuter je glupa sprava,

Pretpostavka je da mislim da su tu negde u dvadesetim godinama, ne više od 25, jer zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu mogu po načinu pisanja da shvatim broj godina neke osobe.Prost primer.Pretpostavka se zasniva na iskustvu.Bez prethodnog znanja nemoguće je stvarati pretpostavke.
Roboti rade brže i bolje od ljudi ali unutar granica onog za šta je robot stvoren.Brže će izračunati neki broj, običan kalkulator je dovoljan za to, ali neće uočiti neke suštinske stvari na Marsu.Kompjuter je glupa sprava,

Taj kompjuter kontrolisu ljudi, i mogu da prepoznaju neke minerae mnogo brze nego ljudi , a na robotima se nalaze i kamere, tako da mi mozemo i da vidimo kao da smo tamo. Kad vec pricamo o Marsu.

Naravno neće ako se automehaničar, mašinbravar ili konkurišeš za nekog šalterskog službenika (uz dužno poštovanje prema profesijama i ja sam završio zanatsku srednju) i naravno ako ne daviš ljude,Slažem se sa tim.(Opet napominjem ne mislim na takve novokompovane vernike ili regrutatore.) Ali probaj da se baviš nečim što spada u malo višu ligu, da se baviš naučnim radom,da deluješ u sferi intelekta.Reci iskreno, da li veruješ da bi te kao naučnika uzeli za ozbiljno da počneš da pričaš o religiji? Ne bi jer svi mi znamo da nauka pripada isključivo ateistima.:lol:
Naucnik sigurno nece biti diskriminisan ako je vernik, sto ne znaci da ima prava da neosnovano uplice svoju veru u naucni rad i da zbog svog pukog verovanja rusi ono na cemu se mukotrpno radilo...
Nama verujućim ostaje od tih viših sfera samo svet umetnosti, da prebiramo prstima po harfi dok muzika tužno jeca.
Bolje je tako nego da vas nauka i mudrovanja nacine sujetnima
"Зна Господ умовања мудраца, да су сујетна."(1.Кор. 3,20)
Boga je dovoljno razljutilo sto su se Adam i Eva ogresili pojeli jabuku pa skontali da su goli, zamisli jos svu tu nauku :p

U "mojoj" svetoj knjizi se zapravo savršeno objašnjava zbog čega smo ovde i šta će se desiti i ostalo.Cela svrha je shvatiti šta ta sveta knjiga zbori, a ne olako na temelju nekih neshvaćenih delova te svete knjige donosti preunagljene zaključke, jer taj zaključak možda ne zavisi od te knjige nego od čitaoca.
Bez ljutnje ali ja bih ovakve naucnike koji u naucnu ustanovu ulaze sa predubedjenjem da sve znaju jer tako pise u 3200-2000god. staroj knjizi uhvatio za usi i izveo do vrata te naucne ustanove :bye:

Имам логику и здрав разум који ми каже да не жива материја не може настати сама од себе, осим ако нека жива сила то није омогућила.
Vrlo zanimljivo i vrlo logično!
Pošto samo živa sila može stvoriti živu materiju, kako je nastala ta živa sila?

Imao sam u preduzeću saradnika koji se krstio pre bilo kakvog ulaska, u kancelariju, automobil itd. Obavezno pre i posle jela u menzi. Iz kuće je izbacio tv prijemnik jer je otac Tadej rekao da je tv zlo. Svi smo znali da je vernik i niko mu nije reč rekao ni u lice ni iza leđa. Svi smo smatrali njegova vera - njegov problem!

Koliko mi je poznato, poslodavci ne pitaju za veru (u pojedinim državama je to izričito zabranjeno!)

Kada se moj sin zapošljavao pitanja su bila:
1. znate li engleski?
2. znate li da radite na ručunaru?
3. znate li da korisitite internet?
4. imate li vozačku dozvolu?
5. koji ste fakultet završili?

Oni koji su makar i na jedno pitanje odgovorili sa "Ne." odmah su završili. Niko nije pitao da li je vernik ili nije. Uopšte, sva su se pitanja, kao i potonji razgovor, odnosili na struku i posao.

Kako je onda diskriminacija uopšte moguća?

"У САД је публикован извјештај о прогону хришћана у септембру Штампај Е-пошта
субота, 07 децембар 2013

Амерички Gatestone Institute је публиковао редовни реферат Рајмонда Ибрахима о прогону хришћана у исламским земљама. Извјештај је добио назив „Мјесец ужаса за хришћане у исламским земљама: септембар 2013“, саопштава Седмица.ру.

У центру пажње је погибија осамдесет хришћана у сиријској Малули, који су покушали да заштите своја огњишта од џихадиста, и који нијесу пристали да приме ислам. Најмање двије старе цркве су опљачкане и разрушене. Позивајући се на The Christian Post, у извјештају се саопштава о погибији хришћана који су одбили да приме ислам у Ал-Саури и рушење цркве у Раки. Напади су се десили послије објављивања фетве, коју су одобрила тридесет шест исламска научника, а којом је „легализовано“ право сунита да одузму хришћанску имовину и имовину других религиозних мањина и муслимана не-сунита..."...

Vrlo zanimljivo i vrlo logično!
Pošto samo živa sila može stvoriti živu materiju, kako je nastala ta živa sila?

Imao sam u preduzeću saradnika koji se krstio pre bilo kakvog ulaska, u kancelariju, automobil itd. Obavezno pre i posle jela u menzi. Iz kuće je izbacio tv prijemnik jer je otac Tadej rekao da je tv zlo. Svi smo znali da je vernik i niko mu nije reč rekao ni u lice ni iza leđa. Svi smo smatrali njegova vera - njegov problem!

Koliko mi je poznato, poslodavci ne pitaju za veru (u pojedinim državama je to izričito zabranjeno!)

Kada se moj sin zapošljavao pitanja su bila:
1. znate li engleski?
2. znate li da radite na ručunaru?
3. znate li da korisitite internet?
4. imate li vozačku dozvolu?
5. koji ste fakultet završili?

Oni koji su makar i na jedno pitanje odgovorili sa "Ne." odmah su završili. Niko nije pitao da li je vernik ili nije. Uopšte, sva su se pitanja, kao i potonji razgovor, odnosili na struku i posao.

Kako je onda diskriminacija uopšte moguća?

a jel i gejevi lazu kad kazu da su diskrimisani?

pitao sam Duduka, jer je on naveo razloga zasto smatra da vernici nisu diskriminisani, pa sam taj kriterijum primenio i na gejeve

a videli smo u Sovjetskom Savezu kako dobri ljudi ateisti se bore protiv zatucanih vernika i njihove zle religije... koliko su bese pobili desetine miliona ljudi?

Kakve sad veze ima Sovjetski savez sa Srbijom? Aj pročitaj postavku ove teme, đelotrol priča o diskriminaciji vernika u Srbiji. Sada. Mojne sad širiš temu na Staljina Hitlera i Pol Pota.

evo procitao sam i nigde nisam video da se spominje Srbija

moj post itekako ima veze sa uvodom, jer Djelo spominje kako ateisti stalno prebacuju vernicima spaljevianje ljudi na lomacu i slicno

a cinjenica je da su ateisti u Rusiji, Kini, pa i u Jugoslaviji pobili vise ljudi, za manje vremena nego sto su vernici u ime religije

Nije čitanje samo prepoznavanje slova na ekranu, već i razumevanje teksta i konteksta.

Danas ako važite za vernika veliko je pitanje da li ćete dobiti posao u nekoj firmi,

Kaže pola čovek pola đelotrol

Ako ste vernik bićete diskriminsani na svakom koraku, otvoreno ili prećutno.Ako u to neverujete, postanite vernik čisto iz fola i uverićete se,Ja sam to iskusio na sopstvenoj koži.Ne izmišljam.Govorim iz najličnijeg iskustva u realnom životu.( Ne želim da ulazim u detalje, previše je mučno.) Govorim istinu pre svega.

Dakle, ako si vernik danas ovde, bićeš dikriminisan. To je poenta. Nikakvi SSSR ovi i Staljini se ne pominju

Poslednja izmena:
evo procitao sam i nigde nisam video da se spominje Srbija

moj post itekako ima veze sa uvodom, jer Djelo spominje kako ateisti stalno prebacuju vernicima spaljevianje ljudi na lomacu i slicno

a cinjenica je da su ateisti u Rusiji, Kini, pa i u Jugoslaviji pobili vise ljudi, za manje vremena nego sto su vernici u ime religije

Ne spominješ u ime čega su ateisti pobili te ljude........... (uzgred, i kad kažeš ateisti, to je pomalo izvrtanje, reč koju traziš su komunisti)

Nije čitanje samo prepoznavanje slova na ekranu, već i razumevanje teksta i konteksta.

i kakve to veze ima sa Srbijom?

termin 'danas' moze da ima razlicita vremenska znacenja... moze da se odnosi na poslednjih 10, 20 ili 100 godina... moze da ima i bukvalno znacenje

- - - - - - - - - -

Ne spominješ u ime čega su ateisti pobili te ljude........... (uzgred, i kad kažeš ateisti, to je pomalo izvrtanje, reč koju traziš su komunisti)

ne govorim o njihovoj ideoloskoj pripadnosti, vec o religijskoj

I tako ti to fino obesmisliš samo da ti ispadneš u pravu, jel? I sad ćeš opet da nam prodaješ priču kako komunizam = ateizam? :lol:

Aj objasni kako posle pada komunizma ovde ima 95% vernika na popisu, ako je komunizam = ateizam?

ne govorim o njihovoj ideoloskoj pripadnosti, vec o religijskoj

E pa onda ispadaš smešan. Elem, da ti objasnim o čemu se radi. Na vlasti su bili komunisti, a oni su likvidirali svoje političke protivnike, bilo da su oni hrišćani, muslimani, ateisti, crnvci, belci, azijati...itd... To njima nije bilo bitno , bilo im je bitno samo da nisu pripadali komunizmu. Eto, jel ti sad malo jasnije? Dakle, njima nije bilo bitno religijsko,rasno i nacionalno obiljezlje ljudi koje su slali u smrt/logore, nego samo njihovo političko opredeljenje. kapiš?

E pa onda ispadaš smešan. Elem, da ti objasnim o čemu se radi. Na vlasti su bili komunisti, a oni su likvidirali svoje političke protivnike, bilo da su oni hrišćani, muslimani, ateisti, crnvci, belci, azijati...itd... To njima nije bilo bitno , bilo im je bitno samo da nisu pripadali komunizmu. Eto, jel ti sad malo jasnije? Dakle, njima nije bilo bitno religijsko,rasno i nacionalno obiljezlje ljudi koje su slali u smrt/logore, nego samo njihovo političko opredeljenje. kapiš?

Nisu ih tako učili u crkvi, a ti si sotona, što bi on tebi verovao? :lol:

a ko ovde govori da je komunizam = ateizam?

ja sam vec napisao da umem da razlikujem ideolosku i religijsku pripadnost, a vi ste ti koji ocigledno ne umete

proveri na primer koje je religijske pripadnosti bio Staljin i njegov mentor Lenjin, pa ces shvatiti o cemu govorim

ja komunizam ovde prvi nisam spomenuo

Back