Diskriminacija vernika

Savremeni srpski prevod
2Ti 3:1 A ovo znaj: u poslednje dane nastaće teška vremena.
2Ti 3:2 Jer, ljudi će biti samoljubivi, srebroljubivi, hvalisavi, oholi, hulitelji, roditeljima nepokorni, nezahvalni, bezbožni,
2Ti 3:3 bezosećajni, nepomirljivi, klevetnici, neuzdržljivi, surovi, bez ljubavi prema dobru,
2Ti 3:4 izdajnici, naprasiti, uobraženi; više će voleti uživanje nego Boga;
2Ti 3:5 prividno će se držati pobožnosti, a poricaće njenu silu. Kloni ih se.

Pa baš se i ne zna . Biblija je sastavljena od raznih tekstova pisanih u vrlo velikom rasponu godina .
Osim toga , od sada živućih ljudi originalne tekstove nije niko nikada vidio nego samo prevode
tako da je veliko pitanje šta je sve pisalo u izvornim tekstovima .
Biblijske tekstove su pisali jevreji za svoje potrebe i tamo naravno sebe naveli za izabrani narod .
Rimsko carstvo je kasnije tu vjeru izabralo za svoju jer im se učinila kao najpogodnija za pokoravanje
drugih naroda .Tako je ta vjera došla i do nas .

Što volim ove teorije zavere.

2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.

KONTEKST

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.
2Ti 3:6 Jer su od ovih oni koji se zavlače po kućama, i robe ženice koje su natovarene gresima i vode ih različne želje,
2Ti 3:7 Koje se svagda uče, i nikad ne mogu da dođu k poznanju istine.
2Ti 3:8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenog uma, nevešti u veri.
2Ti 3:9 Ali neće dugo napredovati; jer će njihovo bezumlje postati javno pred svima, kao i onih što posta.
2Ti 3:10 A ti si se ugledao na moju nauku, življenje, nameru, veru, snošenje, ljubav, trpljenje,
2Ti 3:11 Proterivanja, stradanja, kakva mi se dogodiše u Antiohiji, i u Ikoniji, i u Listri, kakva proterivanja podnesoh, i od svih me izbavi Gospod.
2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.
2Ti 3:13 A zli ljudi i varalice napredovaće na gore, varajući i varajući se.
2Ti 3:14 Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povereno, znajući od koga si se naučio,
2Ti 3:15 I budući da iz malena umeš sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenje u Hristu Isusu.
2Ti 3:16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za k-aranje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
2Ti 3:17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen.
Gle! Ponovo se pojavio papagaj grabljivi u ovcijoj kozzi.
Sta je bilo? Nestalo semenki?

- - - - - - - - - -

Što volim ove teorije zavere.
Kakava zavera? Vladaru uvek prija da vlada ovcama koje se nikdada ne bune i same trce pod makaze.
A hriscani su jedini koji sebe vide kao ovce. Nema ti bolje vere od hriscanske za vladanje narodima.

Joh 15:18 "Ako vas svet mrzi, znajte da je mene mrzeo pre vas.

KONTEKST

Joh 15:17 Ovo vam zapovedam: volite jedan drugoga."
Joh 15:19 Da ste od sveta, svet bi vas voleo kao svoje. Ali, pošto niste od sveta, nego sam vas ja izabrao iz sveta, zbog toga vas svet mrzi.
Joh 15:20 Setite se izreke koju sam vam kazao: 'Sluga nije veći od svoga gospodara.' Ako su progonili mene, progoniće i vas. Ako su se moje Reči držali, držaće se i vaše.
Joh 15:21 A sve će to činiti protiv vas zbog mene jer ne poznaju Onoga koji me je poslao.
Joh 15:22 Da nisam došao i govorio im, ne bi imali greha. Ali, sada nemaju izgovora za svoj greh.
Joh 15:23 Ko mrzi mene, mrzi i moga Oca.
Joh 15:24 Da nisam među njima učinio dela kakva niko drugi nije učinio, ne bi imali greha. A sad su videli, a ipak zamrzeše i mene i moga Oca.
Joh 15:25 Ali, treba da se ispuni ono što je zapisano u njihovom zakonu:'Zamrzeše me bez razloga.'
Joh 15:26 A kada dođe Pomagač, koga ću vam poslati od Oca - Duh istine koji izlazi od Oca - on će za mene svedočiti.
Joh 15:27 A svedočićete i vi jer ste od početka sa mnom.

Isus Hrist

Poslednja izmena:

KONTEKST

Joh 15:17 Ovo vam zapovedam: volite jedan drugoga."
Joh 15:19 Da ste od sveta, svet bi vas voleo kao svoje. Ali, pošto niste od sveta, nego sam vas ja izabrao iz sveta, zbog toga vas svet mrzi.
Joh 15:20 Setite se izreke koju sam vam kazao: 'Sluga nije veći od svoga gospodara.' Ako su progonili mene, progoniće i vas. Ako su se moje Reči držali, držaće se i vaše.
Joh 15:21 A sve će to činiti protiv vas zbog mene jer ne poznaju Onoga koji me je poslao.
Joh 15:22 Da nisam došao i govorio im, ne bi imali greha. Ali, sada nemaju izgovora za svoj greh.
Joh 15:23 Ko mrzi mene, mrzi i moga Oca.
Joh 15:24 Da nisam među njima učinio dela kakva niko drugi nije učinio, ne bi imali greha. A sad su videli, a ipak zamrzeše i mene i moga Oca.
Joh 15:25 Ali, treba da se ispuni ono što je zapisano u njihovom zakonu: 'Zamrzeše me bez razloga.'
Joh 15:26 A kada dođe Pomagač, koga ću vam poslati od Oca - Duh istine koji izlazi od Oca - on će za mene svedočiti.
Joh 15:27 A svedočićete i vi jer ste od početka sa mnom.

Isus Hrist

da nisi uso u film da tebe neko moze da mrzi..:(

Savremeni srpski prevod
2Ti 3:1 A ovo znaj: u poslednje dane nastaće teška vremena.
2Ti 3:2 Jer, ljudi će biti samoljubivi, srebroljubivi, hvalisavi, oholi, hulitelji, roditeljima nepokorni, nezahvalni, bezbožni,
2Ti 3:3 bezosećajni, nepomirljivi, klevetnici, neuzdržljivi, surovi, bez ljubavi prema dobru,
2Ti 3:4 izdajnici, naprasiti, uobraženi; više će voleti uživanje nego Boga;
2Ti 3:5 prividno će se držati pobožnosti, a poricaće njenu silu. Kloni ih se.

Ствео писмо се преводи и мења по нечијој жељи? Укратко речено ако само помислиш на себе пакао ти не гине.

Spaseni ljudi...

Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.

Niko neće biti izgubljen osim ako sam ne odluči...

Joh 3:3 Odgovori Isus i reče mu: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može videti carstvo Božije.

Ove reči Isus je rekao uglednom svešteniku Nikodimu... zamislite čuđenje koje je taj čovek doživeo kada je čuo sledeće reči...

oh 3:1 Beše pak čovek među farisejima, po imenu Nikodim, knez jevrejski.
Joh 3:2 Ovaj dođe k Isusu noću i reče Mu: Ravi! Znamo da si ti učitelj od Boga došao; jer niko ne može čudesa ovih činiti koja ti činiš ako nije Bog s njim.
Joh 3:3 Odgovori Isus i reče mu: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može videti carstvo Božije.
Joh 3:4 Reče Nikodim Njemu: Kako se može čovek roditi kad je star? Eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Joh 3:5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Joh 3:6 Šta je rođeno od tela, telo je; a šta je rođeno od Duha, duh je.
Joh 3:7 Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.
Joh 3:8 Duh diše gde hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovek koji je rođen od Duha.
Joh 3:9 Odgovori Nikodim i reče Mu: Kako može to biti?
Joh 3:10 Isus odgovori i reče mu: Ti si učitelj Izrailjev, i to li ne znaš?
Joh 3:11 Zaista, zaista ti kažem da mi govorimo šta znamo, i svedočimo šta videsmo, i svedočanstvo naše ne primate.
Joh 3:12 Kad vam kazah zemaljsko pa ne verujete, kako ćete verovati ako vam kažem nebesko?
Joh 3:13 I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.
Joh 3:14 I kao što Mojsije podiže zmiju u pustinji, tako treba Sin čovečiji da se podigne.
Joh 3:15 Da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni:
Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.
Joh 3:17 Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.
Joh 3:18 Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.
Joh 3:19 A sud je ovaj što videlo dođe na svet, i ljudima omile većma tama negoli videlo; jer njihova dela behu zla.
Joh 3:20 Jer svaki koji zlo čini mrzi na na videlo i ne ide k videlu da ne pokaraju dela njegova, jer su zla.
Joh 3:21 A ko istinu čini ide k videlu, da se vide dela njegova, jer su u Bogu učinjena.

Poslednja izmena:
Kakava zavera? Vladaru uvek prija da vlada ovcama koje se nikdada ne bune i same trce pod makaze.
A hriscani su jedini koji sebe vide kao ovce. Nema ti bolje vere od hriscanske za vladanje narodima.

Jao mani me molim te praznih priča idi reci nešto protiv muslimana u nekoj islamskoj državi pa vidi kako ćeš da prođeš. Oduvek je svetom vladao strah i novac a ne religije. Šta misliš zašto je Katolička crkva (dok muslimani nisu otkrili naftu) dugo bila jedna od najbogatijih organizacija na svetu. To što je tvoje razumevanje stvari na pubertetlijskom nivou je tvoj problem ali jbg oće dete da se igra odraslih ljudi.

Svedoci Isusa Hrista prenose verno Božju reč svim ljudima a pogotovu se to odnosi na one koji mrze Hrista i Njegove sledbenike!

Ја га не мрзим само оно што он тражи је нереално. Толико одрицање од себе и живота. Нека хвала. Ја волим да се проведем, да уживам и да креснем неку лепу цицу, посебно ако је удата.

Lazni, samoprozvani svedoci. Isusovi svedoci su odavno pokojni.

Kao što možete da vidite svedoci za Isusa Hrista nikada nisu nestali bez obzira šta su morali da pretrpe radi svoga Gospoda...

Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Rev 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti

.

1Jn 3:13 Ne čudite se, braćo moja, ako svet mrzi na vas.

KONTEKST

1Jn 3:1 Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.
1Jn 3:2 Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jeste.
1Jn 3:3 I svaki koji ovu nadu ima na Njega, čisti se, kao i On što je čist.
1Jn 3:4 Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
1Jn 3:5 I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.
1Jn 3:6 Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
1Jn 3:7 Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
1Jn 3:8 Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
1Jn 3:9 Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
1Jn 3:10 Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog.
1Jn 3:11 Jer je ovo zapovest, koju čuste ispočetka, da ljubimo jedan drugog.
1Jn 3:12 Ne kao što Kain beše od nečastivog i zakla brata svog. I za koji ga uzrok zakla? Jer dela njegova behu zla, a brata mu pravedna.
1Jn 3:13 Ne čudite se, braćo moja, ako svet mrzi na vas.
1Jn 3:14 Mi znamo da pređosmo iz smrti u život, jer ljubimo braću; jer ko ne ljubi brata ostaje u smrti.
1Jn 3:15 Svaki koji mrzi na brata svog krvnik je ljudski; i znate da nijedan krvnik ljudski nema u sebi večni život.
1Jn 3:16 Po tom poznasmo ljubav što On za nas dušu svoju položi: mi smo dužni polagati duše za braću.
1Jn 3:17 Koji dakle ima bogatstvo ovog sveta, i vidi brata svog u nevolji i zatvori srce svoje od njega, kako ljubav Božija stoji u njemu?
1Jn 3:18 Dečice moja! Da se ne ljubimo rečju ni jezikom, nego delom i istinom.
1Jn 3:19 I po tom doznajemo da smo od istine, i pred Njim tešimo srca svoja.
1Jn 3:20 Jer ako nam zazire srce naše, Bog je veći od srca našeg i zna sve.
1Jn 3:21 Ljubazni! Ako nam srce naše ne zazire, slobodu imamo pred Bogom;
1Jn 3:22 I šta god zaištemo, primićemo od Njega, jer zapovesti Njegove držimo i činimo šta je Njemu ugodno.
1Jn 3:23 I ovo je zapovest Njegova da verujemo u ime Sina Njegovog Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugog kao što nam je dao zapovest.
1Jn 3:24 I koji drži zapovesti Njegove u Njemu stoji, i On u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao.

Poslednja izmena:
Jao mani me molim te praznih priča idi reci nešto protiv muslimana u nekoj islamskoj državi pa vidi kako ćeš da prođeš. Oduvek je svetom vladao strah i novac a ne religije. Šta misliš zašto je Katolička crkva (dok muslimani nisu otkrili naftu) dugo bila jedna od najbogatijih organizacija na svetu. To što je tvoje razumevanje stvari na pubertetlijskom nivou je tvoj problem ali jbg oće dete da se igra odraslih ljudi.
Ako napises nekoliko recenica zaredom, izmedju tih recenica trebalo bi da postoji nekakva logicka, ne samo geografska veza.
Tako da si rekao da je katolicka crkva bila jedna od najbogatijih organizacija na svetu jer svetom ne vlada religija sto se vidi po tome da se u islamskoj drzavi ne sme govoriti protiv muslimana.

Kao što možete da vidite svedoci za Isusa Hrista nikada nisu nestali bez obzira šta su morali da pretrpe radi svoga Gospoda...

Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Rev 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti

.
Znas kako... Ti si svedok za Isusa koliko i za Bog Beng koji se takodje verovatno nije dogodio.

Ako napises nekoliko recenica zaredom, izmedju tih recenica trebalo bi da postoji nekakva logicka, ne samo geografska veza.
Tako da si rekao da je katolicka crkva bila jedna od najbogatijih organizacija na svetu jer svetom ne vlada religija sto se vidi po tome da se u islamskoj drzavi ne sme govoriti protiv muslimana.

To što ti nisi u stanju da nađeš logičku vezi niti poznaješ dovoljno materiju o kojoj ovde pokušavaš da diskutuješ je tvoj očigledan problem odnosno ti si neki mali napaljeni pubertetlija. Katolička crkva se odavno ne bavi Hrišćanskom religijom (ako se ikada njome i bavila) nego samo novcem a Islam kao religija prvobitno nije bio zasnovan na strahu i teroru nego su ga uveli rodonačelnici Šerijata odnosno tadašnji vladari odnosno da kažemo političari. Kao što sam i ranije rekao svetom vladaju strah i novac ali su takvi kao ti najviše krivi za takvo stanje jer ne vidiš dalje od svog nosa.

Poslednja izmena od moderatora:
To što ti nisi u stanju da nađeš logičku vezi niti poznaješ dovoljno materiju o kojoj ovde pokušavaš da diskutuješ je tvoj očigledan problem odnosno ti si neki mali napaljeni pubertetlija. Katolička crkva se odavno ne bavi Hrišćanskom religijom (ako se ikada njome i bavila) nego samo novcem a Islam kao religija prvobitno nije bio zasnovan na strahu i teroru nego su ga uveli rodonačelnici Šerijata odnosno tadašnji vladari odnosno da kažemo političari. Kao što sam i ranije rekao svetom vladaju strah i novac ali su slepci kao ti najviše krivi za takvo stanje jer ne vidiš dalje od svog nosa.
Ta valjda nisam ja kriv i za Serijat? :lol:

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:

Back