Diskriminacija vernika

Имам логику и здрав разум који ми каже да не жива материја не може настати сама од себе, осим ако нека жива сила то није омогућила.

Zdrav razum ne znaci nista kada je u pitanju istina, postoje cestice koje mogu da budu u isto vreme na vise mesta, to se protivi zdravom razumu ali je jednostavno istina, nas mozak se prilagodio okolini, nije se okolina prilagodila nama.
Bitni su istrazivanje i dokazi, ne licno misljenje.

Zdrav razum ne znaci nista kada je u pitanju istina, postoje cestice koje mogu da budu u isto vreme na vise mesta, to se protivi zdravom razumu ali je jednostavno istina, nas mozak se prilagodio okolini, nije se okolina prilagodila nama.
Bitni su istrazivanje i dokazi, ne licno misljenje.

Добро а ко је створио те честице?

- - - - - - - - - -

Ali ako narod odbaci Boga i prihvati bezbožnu ideologiju koju mu Sotona nameće...

Ја прихватам нашу родну веру, дакле не прихватам Сотону.

И тако све у круг. Али нико не може рећи да се ствари дешавају саме од себе и из ничега. То вређа здрав разум.

Procitaj neku knjigu o objasnjenju kako je sve moglo da nastane samo od sebe od fizicara koji su eksperti u tim poljima, opet ponavljam zdrav razum nema veze sa ovim poljima, nas mozak ( i zdrav razum ) se prilagodio okolini u kojoj smo nastali, nije se svemir prilagodio nama.

Meni na primer vredja zdrav razum da mi neko kaze da je ceo svemir stvoren za jednu grupu sisara i da smo svi posmatrani 24h dnevno i odgovaracemo za sve sto smo uradili za vreme zivota, i sve to je zapisano u kopijama prastare knjige.

2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.

KONTEKST

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.
2Ti 3:6 Jer su od ovih oni koji se zavlače po kućama, i robe ženice koje su natovarene gresima i vode ih različne želje,
2Ti 3:7 Koje se svagda uče, i nikad ne mogu da dođu k poznanju istine.
2Ti 3:8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenog uma, nevešti u veri.
2Ti 3:9 Ali neće dugo napredovati; jer će njihovo bezumlje postati javno pred svima, kao i onih što posta.
2Ti 3:10 A ti si se ugledao na moju nauku, življenje, nameru, veru, snošenje, ljubav, trpljenje,
2Ti 3:11 Proterivanja, stradanja, kakva mi se dogodiše u Antiohiji, i u Ikoniji, i u Listri, kakva proterivanja podnesoh, i od svih me izbavi Gospod.
2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.
2Ti 3:13 A zli ljudi i varalice napredovaće na gore, varajući i varajući se.
2Ti 3:14 Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povereno, znajući od koga si se naučio,
2Ti 3:15 I budući da iz malena umeš sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenje u Hristu Isusu.
2Ti 3:16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za k-aranje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
2Ti 3:17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen.

ovo je oduvek ,sve sto je ovde navedeno

a inace postavljac teme je u pravu ,diskriminacije ima.

teraju te jadne ljude da idu u crkvu i da se mole.

poneki cak moraju i da citaju bibliju.

Poslednja izmena:
Procitaj neku knjigu o objasnjenju kako je sve moglo da nastane samo od sebe od fizicara koji su eksperti u tim poljima, opet ponavljam zdrav razum nema veze sa ovim poljima, nas mozak ( i zdrav razum ) se prilagodio okolini u kojoj smo nastali, nije se svemir prilagodio nama.

Meni na primer vredja zdrav razum da mi neko kaze da je ceo svemir stvoren za jednu grupu sisara i da smo svi posmatrani 24h dnevno i odgovaracemo za sve sto smo uradili za vreme zivota, i sve to je zapisano u kopijama prastare knjige.

Наши преци су имали јасну информацију о томе ко је шта створио, а ове новотарије су за мене тешке пиздарије.

- - - - - - - - - -

ovo je oduvek ,sve sto je ovde navedeno

a inace postavljac teme je u pravu ,diskriminacije ima.

teraju te jadne ljude da idu u crkvu i da se mole.

poneki cak moraju i da citaju bibliju.

Док је света и века биће хаоса. Ништа ново.

Neki kao ti su ga dozvolili po sistemu "ma sve je to religija" :lol: . I onda tu pričaš priče :lol: .
Kad me budu sledeci put pitali da li da uvedu serijat negde, ja cu da im zabranim.

- - - - - - - - - -

Наши преци су имали јасну информацију о томе ко је шта створио, а ове новотарије су за мене тешке пиздарије.
Веровали су да је Сварог створио све што постоји.
Dobro da si juce po podne postao verovalac u rode, pa ti je sad sve jasno.

Poslednja izmena od moderatora:
To za diskriminaciju na poslu apsolutno nije istina sem ako je vernik tipa zilot, vehabija ili smarac propovednik, onda ima solidne sanse da se ljudi distanciraju od njega sto oni mogu shvatiti kao diskriminaciju... a sto se podsmeha tice, ljudi se cesto podsmevaju ekscentricima... direktor kompanije u kojoj ja radim vazi za jaceg vernika i niko mu se ne podsmeva ;) ... mada ne iskljucujem da postoje i oni vernici koji svesno srljaju ka podsmehu da bi izgledali kao mucenici...
I sto se tice uvodnog posta. Zamisli ateistu koji na razgovoru o poslu pocne pricu o tome kako nema boga ili non stop smara kolege i prijatelje o tome... Ubedjen sam da takav bi ateista bio smatran cudakom i smaracem.

Poslednja izmena:
Ako ne iskazujemo svoja unutarnja ubedjenja i uverenja niko ne može znati naš stav i odnos prema životu. Tada svi izgledamo isto. Neki već rekoše da je problem ako svojim razmetanjem ili nametanjem postanemo dosadnim. Lično ne bih voleo da neko ko ima ista verovanja kao i ja počne dosadjivati okruženju i vršiti nametanje. I ja lično bih ga izbegavao.
Medjutim, svremena na vreme ljudi mogu o svemu povesti razgovor pa i religiji kada se i može reći koja nenametljiva reč.
Šta više, nije problem da li je neko vernik ili nije, da li je homoseksualac ili nije već je problem ako traži slobodu a niko mu je ne uskraćuje a što takvi žele svoje nametanje i razmetanje pa sa time sedenje na glvi drugima.
Tada več jeste alarmantno da sa nama nešto i nije kako treba i da nismo dovoljno izbalansirani.
Velika je stvar i lepo je umeti poštovati i dati drugima pravo da budu ono što jesu i kakvim jesu.
Bog nikome ne brani bilo kakvu religiju ili ateizam. Jedini koji zabranjuju to smo mi sami iz neznanja i ne razumevanje života.
Čovek je taj koji po svojim unutarnjem ubedjenjima i shvatanjima bira ono što mu godi....

To priznajem. Ja sam isti onaj dosadni od pocetka. A ti si sav interesantan. Juce si bio neka parodija na pravoslavca. Danas si novopeceni verovalac rodama. Sutra ces verovatno biti budista.

- - - - - - - - - -

Pa ne treba mi karakter da bih zabranio serijat. Dovoljno je da me pitaju i ja zabranim. Jedino... ne pitaju mene.

Ја за себе ни не тврдим да сам интеренстан нити да сам најбољи, нека то процене други.

Zamisli ateistu koji na razgovoru o poslu pocne pricu o tome kako nema boga ili non stop smara kolege i prijatelje o tome...

Rugači NON-STOP to rade na ovom forumu...

naravno niko normalan to neće dugo da trpi i zato verni ljudi odlaze sa ovog foruma (NE)RELIGIJA!

Ubedjen sam da takav bi ateista bio smatran cudakom i smaracem.

Ako su svi u kafani pijanice, niko od njih neće smatrati pijanduru smaračem... već "dobrim" drugom!

To su standardi društva ateista/evolucionista koje je posejao Sotona & Co. a koje su bezakonici oberučke prihvatili.

Žalosno.

Obično se priča o srednjem veku, inkvizitori spaljivali slobodumne ljude, ali ko je danas inkvizitor a ko paljevina na lomači? Danas ako važite za vernika veliko je pitanje da li ćete dobiti posao u nekoj firmi, da li će vas buduće kolege tretirati kao stručnu osobu ili zanesenjaka koji veruje u sujeverje.Da li će vas tkz. prijatelji tretirati kao budalu.Kakvih šansi imate ako kažete nekoj ženi- verujem, ili ako ste ženskog pola nekom - vernica sam?

Ako ste vernik bićete diskriminsani na svakom koraku, otvoreno ili prećutno.Ako u to neverujete, postanite vernik čisto iz fola i uverićete se,Ja sam to iskusio na sopstvenoj koži.Ne izmišljam.Govorim iz najličnijeg iskustva u realnom životu.( Ne želim da ulazim u detalje, previše je mučno.) Govorim istinu pre svega.

kamo srece da je to slucaj ali nije.
realno, vernici i logika su na suprotnim stranama.
na nekim radnim mestima je bitna logika a ne prihvatanje neproverenih informacija za istinite samo zato sto to kazu likovi sa smesnim kapicama i haljinama.
na radim mestima gde logika nije primarna, nije problem zaposljavati i one koji su u stanju da prihvataju neproverene informacije.
ovo ne bi bila diskriminacija nego psiholosko profilisanje radi utvrdjivanja sposobnosti osobe da ispuni zadatke koje dato radno mesto zahteva.

Obično se priča o srednjem veku, inkvizitori spaljivali slobodumne ljude, ali ko je danas inkvizitor a ko paljevina na lomači? Danas ako važite za vernika veliko je pitanje da li ćete dobiti posao u nekoj firmi, da li će vas buduće kolege tretirati kao stručnu osobu ili zanesenjaka koji veruje u sujeverje..

Na kojoj se to planeti dešava?

Nije lepo izmišljati kako su vernici diskriminisani. Diskriminisani od koga? Pa 85% populacije Srbije je pravoslavno!

Back