Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 42.650
Lupetaju brate
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kamo srece da je to slucaj ali nije.
realno, vernici i logika su na suprotnim stranama.
na nekim radnim mestima je bitna logika a ne prihvatanje neproverenih informacija za istinite samo zato sto to kazu likovi sa smesnim kapicama i haljinama.
na radim mestima gde logika nije primarna, nije problem zaposljavati i one koji su u stanju da prihvataju neproverene informacije.
ovo ne bi bila diskriminacija nego psiholosko profilisanje radi utvrdjivanja sposobnosti osobe da ispuni zadatke koje dato radno mesto zahteva.
A ti bi da ih diskriminišeš?
ja pojasnih zasto u nekim situacijama to ne bi bila diskriminacija.
probaj da shvatis pojasnjenje.
pisanje vernika o diskriminaciji je u rangu pisanja politicara o postenju...

Ma gde mogu da shvatim kad sam vernik ...... logika mi slaba strana
Zato blago nama eto imamo ateiste kao što si ti![]()
Forum mesto gde dolaze oni koji zele da caskaju o religiji, ko ne zeli ne ulazi, tako da to uopste nije isto kao davljenje ljudi u realnom zivotu a pored naziva foruma religija pise "Sve o religiji i istoriji religije" sto znaci da je slobodno caskati, kome smeta razmena misljenja ne mora ni da dolazi...Rugači NON-STOP to rade na ovom forumu...
naravno niko normalan to neće dugo da trpi i zato verni ljudi odlaze sa ovog foruma (NE)RELIGIJA!
O cemu ti pricas, kakve pijanice, kakvi pijanci? Ja sam pisao o sefu na poslu, kolegama, prijateljima i potencijalnoj partnerci, a ti zapeo o forumu.Ako su svi u kafani pijanice, niko od njih neće smatrati pijanduru smaračem... već "dobrim" drugom!
Ako su ti ovo glavne teme za razgovor i van foruma onda ne cudi sto si se nasao prozvanim...To su standardi društva ateista/evolucionista koje je posejao Sotona & Co. a koje su bezakonici oberučke prihvatili.
Žalosno.
Obično se priča o srednjem veku, inkvizitori spaljivali slobodumne ljude, ali ko je danas inkvizitor a ko paljevina na lomači? Danas ako važite za vernika veliko je pitanje da li ćete dobiti posao u nekoj firmi, da li će vas buduće kolege tretirati kao stručnu osobu ili zanesenjaka koji veruje u sujeverje.Da li će vas tkz. prijatelji tretirati kao budalu.Kakvih šansi imate ako kažete nekoj ženi- verujem, ili ako ste ženskog pola nekom - vernica sam?
Ako ste vernik bićete diskriminsani na svakom koraku, otvoreno ili prećutno.Ako u to neverujete, postanite vernik čisto iz fola i uverićete se,Ja sam to iskusio na sopstvenoj koži.Ne izmišljam.Govorim iz najličnijeg iskustva u realnom životu.( Ne želim da ulazim u detalje, previše je mučno.) Govorim istinu pre svega.
To za diskriminaciju na poslu apsolutno nije istina sem ako je vernik tipa zilot, vehabija ili smarac propovednik, onda ima solidne sanse da se ljudi distanciraju od njega sto oni mogu shvatiti kao diskriminaciju... a sto se podsmeha tice, ljudi se cesto podsmevaju ekscentricima... direktor kompanije u kojoj ja radim vazi za jaceg vernika i niko mu se ne podsmeva... mada ne iskljucujem da postoje i oni vernici koji svesno srljaju ka podsmehu da bi izgledali kao mucenici...
I sto se tice uvodnog posta. Zamisli ateistu koji na razgovoru o poslu pocne pricu o tome kako nema boga ili non stop smara kolege i prijatelje o tome... Ubedjen sam da takav bi ateista bio smatran cudakom i smaracem.

Nauka pripada ateistima jer oni se pitaju zasto. Nauka je upravo vestina da pokusas da odgovoris na to pitanje. Vernici vec znaju zasto, pa ih nauka ne interesuje.Naravno neće ako se automehaničar, mašinbravar ili konkurišeš za nekog šalterskog službenika (uz dužno poštovanje prema profesijama i ja sam završio zanatsku srednju) i naravno ako ne daviš ljude,Slažem se sa tim.(Opet napominjem ne mislim na takve novokompovane vernike ili regrutatore.) Ali probaj da se baviš nečim što spada u malo višu ligu, da se baviš naučnim radom,da deluješ u sferi intelekta.Reci iskreno, da li veruješ da bi te kao naučnika uzeli za ozbiljno da počneš da pričaš o religiji? Ne bi jer svi mi znamo da nauka pripada isključivo ateistima.![]()
Nauka pripada ateistima jer oni se pitaju zasto. Nauka je upravo vestina da pokusas da odgovoris na to pitanje. Vernici vec znaju zasto, pa ih nauka ne interesuje.
"Зна Господ умовања мудраца, да су сујетна."
(1.Кор. 3,20)
- Menjate li pertle samo debelim musterijama?
- I debelima i mrsavima. Svi su oni moje musterije, gospodine.
Nema kriterijuma po kojem se mogu razdvojiti vernici. Niti treba odbacivati nadobudne budale. Evo, ceca nam savetuje da se odreknemo razuma, bakonja se sa tim slaze. A ako se odreknemo razuma, a i dalje hocemo da kazemo bilo sta, nismo li onda nadobudne budale? I vernici, ako ce ono sto kazemo biti bozja mudrost?
A po čemu molim te nauka pripada ateistima? Vernik ne zna zašto (bar ne pametan vernik.) Vernik traga jer budući svestan svog neznanja traži odgovore.Ateisti su ti koji znaju "zašto". Vernici ne.
- - - - - - - - - -
Opet- ne brkajte nadobubnu budalu, jer na njih se ova tema ne odnosi sa iskrenim vernicima.
Zar ne pise u tvojoj svetoj knjizi kako je svet nastao, zbog cega smo ovde i sta ce se desiti, kao i sta se desava nakon smrti ?
Ako ne verujes u te price ( kao sto neki od nas ne veruju ) onda si primoran sam da tragas za odgovorima, i da pratis nauku i dokaze.
Zapravo nema razlike. I dvojkas i odlikas su djaci. I matori ateista koji je na to saznjane potrosio zivot i ficfiric koji je nasao gotovo sazvakanu ideju su ateisti.Ima kriterijuma.U svakoj grupi ljudi postoji neka hijerarhija.Neko je dvojkaš neko odličan.Mislim da bi svakom razumnom čoveku trebala biti jasna razlika između neke bestijalne osobe čiji se verski život svodi na ždranje po kojekakvim tulumima i osobe koja je tu i tamo nešto razmišljala.Razlika je zaista vidljiva.Kao razlika između ateiste koji je godinama razmišljao i došao do ideje nekim svojim rezonom, ali ipak misleći svojom glavom da Boga nema i iskren je u tome od nekog fićfirića koji je pročitao ono gnojivo koje piše Dokins i postao ateista jer čika Dokins to kaže i jer je to in.
U "mojoj" svetoj knjizi se zapravo savršeno objašnjava zbog čega smo ovde i šta će se desiti i ostalo.Cela svrha je shvatiti šta ta sveta knjiga zbori, a ne olako na temelju nekih neshvaćenih delova te svete knjige donosti preunagljene zaključke, jer taj zaključak možda ne zavisi od te knjige nego od čitaoca.
Zapravo nema razlike. I dvojkas i odlikas su djaci. I matori ateista koji je na to saznjane potrosio zivot i ficfiric koji je nasao gotovo sazvakanu ideju su ateisti.
I vernik koji zdere na daci jer se tako valja i kakav sasuseni monah od 30 kg zive vage su vernici.
Problemi koje ti pominjes ( u vezi sa diskriminacijom) nastaju uglavnom, da se posluzim tvojom analogijom, kad masinbravar krene da umuje o kakvom naucnom pitanju, pa ga ne shvate ozbiljno, a on onda zakljuci da ga proganjaju zbog vere ili zato sto nema vezu.
Ako savrseno objasnjava sve sta ce ti onda nauka ?
S
Jer želim da shvatim oba sveta, koji se međusobno prožimaju.Ja volim nauku i divim se dobrim naučnicima.
Ako volis nauku ne mozes da biras delove koji ti se svidjaju a one naucne cinjenice koje ti se ne svidjaju da odbacujes ( kao sto vecina radi sa svojim svetim knjigama ).
Ne kazem da ti biras, ne znam za tebe.
Naravno da ne.Ali to se odnosi i na te svete knjige.Postoji istina koja ne može biti "selektivna".Ali šta je to naučna činjenica, ideja ili hipoteza? Ko je to ko može reći ovo je nauka.Naše znanje je zastrašujuće malo, mi vidimo samo ništavni deo ovog sveta a ipak stavljamo tapiju na istinu- ovo je istina ovo ne.
Kako biće koje još nema mogućnosti da ode do najbliže planete može tvrditi - ovo je činjenica, ovo nije.Možda na Marsu postoje ljudi, ali kako neko može reći ima- nema ljudi? Je li bio tamo? Ateistički pristup nauci je sličan religiji- nemoguće je empirijski dokazati.
Imamo robote na Marsu koji traze zivot trenutno, testiraju povrsinu u potrazi za vodom i odredjenim mineralima, to je nauka, mozemo reci da li je verovatno ili ne da tamo ima zivota, ne mora covek licno da ode, cak je to i vrlo nepotrebno ( mnogo vise kosta a o opasnosti da ne pricam ).
Tacno je da znamo zastrasujuce malo, ali svaki dan nam se znanje siri, i za neke stvari mozemo reci da su cinjenice, ne samo u matematickim disciplinama.