Ako osoba stara 50 godina reaguje dosta impulsivno , ne moze da kontrolise svoje emocije i vikanjem pokusava dokazati da je uvijek u pravu , ako vjeruje da joj je Bog dao sposobnost da razgovara sa mrtvim ljudima i Andjelima , da sto god sanja tvrdi da ce se to dogoditi , vjeruje u svoju i vidovitost drugih ljudi , vjeruje da pojedinci preko odredjenih odjevnih i drugih predmeta mogu crnom magijom kontrolisati postupke i ponasanje drugih , vjeruje da izvlacenjem odredjenih karata(sa slikama Andjela) moze predvidjeti razvoj odredjenih dogadjaja , sebe smatra velikim vjernikom , ali istovremeno na najbrutalniji nacin vrijedja pojedince oko sebe i clanove familije , upusta se u ilegalnu i kriminalnu radnju jer kradjom tudjih bankovnih kartica(clana porodice) uz pomoc saradnika koji se lazno predstavljaju kao vlasnici tih bankovnih racuna transferise novac na svoj racun, neosnovanim sumnjama optuzuje bracnog druga za prevare , nevjerstvo , da bi ostvarila materijalnu korist(od penzionog fonda i osiguranja )predstavlja se sa simptomima duboke depresije i teskih bolova , redovno podize 5-8 vrsta lijekova koje unistava i nikada ne koristi ni jedan lijek , veoma inteligentna i bila odlican ucenik,smatra da je u svemu najbolja i da joj u drustvu niko nije ravan... Ja sam predlagao da skupa idemo psihologu ili psihijatru jer je porodica pred rasulom , medjutim ona odbija , ne prihvata uz obrazlozenje da jos nije okoncala svoj slucaj sa Penzionim fondom i Osiguranjem od kojeg ocekuje novac.
Interesuje me kako biste dijagnosticirali osobu sa ovim simptomima ?
Interesuje me kako biste dijagnosticirali osobu sa ovim simptomima ?