Pa i nismo se nesto spasili,kako smo se spasili?Mislio si reci kako se taj dio Dalmacije "spasio"?Jest,ali do 41.godine,da bi ga kasnije oslobodili partizani sto s ovom pricom nema direktne veze.Jedino ako mislis da smo se ujedinjenjem s vama spasili od vas samih sto je oksimoron.
Dakle ti mislis da bi Srbija fino mogla usetati i uzeti koliko i sta joj pase,od Vardara pa do Triglava?E pa bato,mislim da se malo precjenjujes,na kraju krajeva to je vec 1917 na Krfu(a i prije) potpuno odbaceno i dogovoreno nesto posve drugo,dakle opet kompiliras i razvijas neke paralelne situacije a da stvari od pocetka nisu isle na taj nacin u stilu sta bi bilo kad bi bilo.
Dakle,da se Srbija od pocetka odredila kao osvajacka sila(a ne bratski osloboditelj)onda bi vjerojatno i rat isao drugacije,i javno mijenje bilo potpuno drugacije i niz drugih faktora.Ne mozes promjeniti jednu varijablu a da ostale ostanu iste.Ne mozes mi reci da bi Srbija sa 100 000 ljudi uspjela zauzeti cijeli prostor I.Yu na cistu silu.
- - - - - - - - - -
Jooj dobro dobro
logicka vjetrometina povijesnih bespuca
dunsterski mentalitet nametnut od par kretenisanih frankfurtera

pa to ti je..
nemamo mi ni stila,ni supstancije,ni rase!Prcc
sigurno je moj polu-pismeni okopavac kumpira prandida ili stric-polu pismeni ribar znao o dogovorima Pavelica i Cercila,o kojima se i danas zna malo i nista.