Verujem da ti je sigurno tesko finansiski da izneses troskove oko doma i hiljadu propratnih stvari koje nisu uracunate u cenu istog.Eto,moja je kod kuce i vecinu lekova dobija na recept od kojih se svi placaju osim onih 5odin neki i pola od ukupne cene.Njena penzija to pokrije ali ostali zivotni troskovi su moji.Nekako razvucemo i necu da kukam...dobro je.Veci je problem to sto cela porodica ustvari zavisi od nje,kakav apsurd.

Kad je njoj malo bolje,mi zivnemo,odemo u setnju do Ade pa na bajseve i izduvamo jedan krug pa bezi kuci.Kad joj je lose,svi se pokunjimo i strepimo.Naravno nema nam mrdanja od kuce osim do posla i skole.
Sto se tice ovih mentalnih vezbi,doktor ih na pregledu uvek koristi a mi kuci ponekad kad je ona raspolozena(a uglavnom nije).Zanimljivo je to da je uvek racunske operacije kod lekara izvodila sasvim dibro kao i kod kuce ali neke osnovne pojmove pamcenja vrlo tesko.Racunjanje je trenutno i to funkcionise ali posle 7-8 minuta da je pitas koji je rezultat bio,nema pojma.Nije zainteresovana za drustvene igre,niti bilo sta osim televizije i cesto je gleda bez tona.Prati radnju,zna o cemu se radi ali joj je ton suvisan.U odnosu na proslu godinu kad je bila jako lose kada se njen televizor cuo na ulicu,sada ga sasvim utisava.Tako,zivotari bez narocitih prohteva(a nekad je zakerala za sve),bez narocitih zelja(osim ponekad nesto od hrane),bez narocite volje za bilo sta.Nece da se obuce cak i kad joj je dobro,uvek je u pidzami i veci deo dana lezi cak i kad bi mogla da proseta.Da li je to depresija,apatija...sta li?Ponekad je stimulisem da se nasmeje i da nesto porazgovaramo ali to je samo dok sam ja tu.Problem je i taj sto je veci deo dana sama jer ja imam obaveze,radim,kuvam,spremam,dete,muz...Obidje je ujutru med.sestra i to je to.Volela bih da joj navrate prijateljice ali ona nema volju ni da ih primi,niti da razgovara sa njima.Svesna je svog stanja pa kao da vise i nema o cemu s njima da prica.One opet,plase se da nisu na smetnji pa izbegavaju i da dolaze.
Kad pominjes fotografije,moja je nasla neku svoju sliku na kojoj je bila mala(oko 2godine)i zatekla sam je kako place.Pitam,zasto places a ona kaze da joj je zao devojcice sa slike.Kazem,pa to si ti.Odgovara,<znam,zato i placem>

Ko zna,sta joj se vrtelo u glavi u tom momentu?