bezuslovna ljubav
Aktivan član
- Poruka
- 1.281
Pije i jekove za cirkulaciju.Radim u apoteci inace i ne znam sta sve nismo probali.Ne znam.Evo ga i sad,nema sta sve nema na sebe plus imsku koznu jaknu.Sedi sa komsinicom i peva iz sve glasa,a sa njega samo kipi znoj.Jos koji minit i pocece da prica kako se znoji,kako ne zna sta se desava i kako mu niikad ovako bilo nije.Onda ce da se skine,presvuce,pa ponovo sve i tako do nekad nocas.Uopste ne znam sta da radim.Plasim se vrucina,tek idu,vrlo lako moze da mu pozli....A da poslusa nema sanse.Njegov mozak funkcionise tako da ako je nesto resio to mora tako biti ne postoji sansa da ga ubedis u sprotno.Vec sam se navikla da nam po kuci OVI sve pokradose,navikla se na sakrivanje svega i svacega.Prosli mesec je sakrio celu moju platu,jos je nisam nasla u haosu smo totalnom,zbog toga.Ajde sve to i nekako,ali sa ovim oblacenjem ne razumem sta se desava.Kazem vam celu zimu je go i bos izlazio na terasu,a sad je u vunenim carapama!Mislim da nema veze ni sacim,osim da se u njegovom mozgu zamenilo vruce i hladno i ja uopste ne znam sta cu da radim!![]()
Prosle zime sam imala muke oko oblacenja mame. Ona je zaboravila sta ide preko cega od delova odece. Pravila je kombinacije sa spavacicom preko dzempera, pa odozgo brushalter. Ili vuneni prsluk, pa spavacica, pa brushalter. Kada sam sakrila brushaltere i spavacicu, prestala je da se oblaci nakaradno. Komsinica zna gde stoje brushalteri pa joj donese posle kupanja. Probaj tako. Ostavi mu na dohvat ruke samo ono sto treba da obuce, a ostalo posakrivaj. Moja mama je zaboravila i izgubila volju da pretura po ormanu... ne znam kako ce tvoj tata reagovati na nedostatak stvari. Probaj... Pricanjem se malo postize. Mozda trenutno. Ali kad okrenete ledja, postupice isto. Jednostavno se fiksiraju za ponavljanje necega i tesko je... Slazem se da treba proveriti sa doktorom terapiju.
- - - - - - - - - -
Sutra idem kod mame. Provescu s njom 5-6 dana. Necu je voditi kuci, osim ako doktorica ne predlozi. Problem proteklih dana je u odbijanju hrane. Hoce da jede samo slatkise. Kutiju strudlica smaze za jedan obrok. Kada joj donesu kuvarice rucak, nece da jede. Jedva je namolim preko telefona. Idem da proverim da li je problem u njenoj glavi, da li je problem sa zubima-desavalo joj se da nije ociscena vestacka vilica ili da se nakupio kamenac ili je nesto deseto. Kada krene da jede onda se najede. Kada resi da ne zeli, nema sile da je neko privoli. Uh, samo da se ne ponovi ono sa padom secera. Hoce i lekovi za secer da ubijaju apetit... ma ne znam vise kako da je motivisem. Doktori se ne zalazu mnogo, a ja ne mogu mirno da posmatram. Videcu da li mogu nesto da uradim.

dr je prokomentarisala,valjda zato sto mu ona brise guzu. stvarno neverovatno kakvih sve bisera ima. Tad mi je dr rekla da je to sve normalna da se to desava i nama zdravima ali da mi to mozemo da osetimo i da to izbacimo malo kasnije kod dementnih taj se osecaj gubi i da nista ne treba da radim po tom pitanju nego da sacekam kad ponovo bude morao da kaki,izbaci ce se samo.