TheMakica
Aktivan član
- Poruka
- 1.537
Meni treba savet.. Naime jedan nas rodjak(sa mm-ove strane) upada polako u demenciju, gubi se.. Prica nepovezano, od ljudi na primer vidi psa iz detinjstva itt.. Nas sve poznaje, pa onda se ponasa najnormalnije itt.
On nema nikoga osim nas, i mi se brinemo o njemu poslednjih mesec dana aktivno jer nije vise sposoban toliko da se krece, da sprema hranu i tt..
Pre neko vece sam ga odvela u hitnu i ostavili su ga u bolnici. Kazu da je jako lose. Mi treba sad da prihvatimo da se brinemo o njemu, ali on nista ne zna. Lupeta kojesta,ja imam malu bebu, sveki i mm rade.. Ne znam kako cemo.
Kako to ide, jel postoji neka pomoc finansijska za dementne, gde se to podnosi?
Doktor kaze da nece dugo,ali ja se plasim da ce se on vratiti kuci 100% nepokretan..Dajte neki savet, mi jos uvek ne znamo sta da radimo..
On nema nikoga osim nas, i mi se brinemo o njemu poslednjih mesec dana aktivno jer nije vise sposoban toliko da se krece, da sprema hranu i tt..
Pre neko vece sam ga odvela u hitnu i ostavili su ga u bolnici. Kazu da je jako lose. Mi treba sad da prihvatimo da se brinemo o njemu, ali on nista ne zna. Lupeta kojesta,ja imam malu bebu, sveki i mm rade.. Ne znam kako cemo.
Kako to ide, jel postoji neka pomoc finansijska za dementne, gde se to podnosi?
Doktor kaze da nece dugo,ali ja se plasim da ce se on vratiti kuci 100% nepokretan..Dajte neki savet, mi jos uvek ne znamo sta da radimo..

Preko dana uglavnom sedi i nije bilo nekih ispada. Juce popodne mi komsinica kaze da mamu boli zub i da je pitala komsije na hodniku, posto ona ne sme da izlazi iz sobe-tako smo je usmerili da ne bi lutala i pogorsavala dezorjentisanost, da li moze neko da joj izvadi zub. Pozovem mamu i ona mi kaze da je sve u redu i da nema pojma otkud komsinici ideja o zubobolji. Kazem joj da skljocne zubima, cujem preko telefon da to radi i ponavlja da nema problem. Sinoc je pozovem a ona suska. *Mama, da li su ti zubi u ustima?*, pitam sva usplahirena. Kaze da ih je izvadila
Pomislim da ce ih negde zaturiti pa ih necemo vise naci. Prosli put kada sam bila isle smo kod stomatologa i on je malo ocistio i ostrugao vestacku vilicu, tako da je sve bilo u redu. Kazem joj da vrati zube, a ona odgovara da joj ne treba toliko mnogo zuba u ustima.
Kaze da ih je previse i da ce ih baciti.
Nekako je nagovorim da ih vrati u usta. Jutros pitam komsinicu da li su zubi u ustima, ova odgovori da jesu. Uputila sam komsinicu da ne pominje mami zube. Tesko potrefi vrata od kupatila. Stavila sam natpis, zalepila sam crvenu srmu, ko pred Novi godinu
i oopet se zbuni. Nekada natrapa sama, a nekada kaze cimerki da je odvede po mom nalogu preko telefona. Danas se zali da je boli dusa
ali me sve tako podseća na mog tatka i njegove odgovore. I tačno znam kako se bespomoćno osećaš