ja je grlim i ljubim i govorim da je volim i ... nista, ona se samo ironicno smeska i kaze "mnogo si mala da se mazis". Onda se ja nasalim kako me ni malo ne voli. Onda me ubedjuje (opet grubim recima) " ko je blesav da ne voli svoje dete", ali i dalje nema nekog izliva emocija sa njene strane. /.
eto tako nas ova bolest uči šta je život: emocije ne idu iz srca, nego iz mozga... !
bilo je ovde na forumu već dosta reči o bezosećajnosti dementnih, čak nagloj, ali to nije jedini karakterističan simptom, to prosto znači da je taj deo mozga napadnut onom plimom -
sećate se, imali smo primere da postoji problem hranjenja, uz očuvanu motoriku i/ili komunikaciju, što je kod moje majke već na nuli -
ali eto, ova moja - uprkos svim scenarijima, iako ne priča razgovetno i maltene ne pokreće udove --- jede sve bez problema, žvaće i guta sve što joj stave u usta...
/prestaće jednog dana i to, ali užas kako u celoj toj priči nema pravila: nema nikakvog redosleda u tom progresivnom propadanju, nikad ne znaš šta možeš da očekuješ/