dragi prijatelju, da znas samo koliko si me obradovao ovim "da moze da se samo od sebe promeni"....
hronicno sam neispavana. svake noci majka dolazi po mene, da ga vratim u krevet. nesto se ne secam da su me zvali dok sam bila mladja da im pomazem u tim stvarima.... salim se. sala me odrzava, inace kada bih se uozbiljila - pukla bih kao zvecka.
odmah da odgovorim i beket u vezi terapije. draga, za ovo nekoliko meseci apsolutno sam nezadovoljna doktorkom koja ga prati. zena je (odokativnom metodom procenjeno) pred penzijom, mozda cak i namerno produzava da radi. krace - matora ko biblija. kad se ja ovako "mlada" pojavim sa ocem od 82 godine, prevrne ocima, nazvrlja "terapiju" i kao, odradila je..... u pocetku je za svaki lek (rispolept, sanval, ksalol) terapija bila "po potrebi". dok se snadjes vec te isprati. onda ukapiram da to po potrebi (coveka koji do pre 6 godina nije imao ni karton u domu zdravlja) moz` da ubije - a, daljom istragom da se osnovano utvrdi i ko je to uradio.... (daleko bilo) glavno, sledeci put ukapiram sta tu nedostaje, pa se ocesljam (iliti pripremim za susret sa gdjom dr) i natenane joj izlozim problem te moj otac dobi u terapiji i ebiksu. tu krenu drugi problemi, vezano za taj lek. prvo jedni kao odusevljeni lekom "jer jedini usporava demenciju", a drugi (sto si lepo primetila) kazu da je odavno za nju kasno. ali, sta cu... elem, tata sada pije ujutru i uvece po 1/4 ebikse (na pocetku smo) u podne 1 rispolept od 1mg, lorazepam oko 16h i dalje "po potrebi". idem u ponedeljak ocesljana kod dr da je pitam jel da ga uspavljujem budakom ili ce da mi da nesto da preteknemo. pretprosle subote (kada sam mu prvi put dala ebiksu) jedva sam ga probudila. premrla sam. naravno, hitna pomoc.... i sve redno, stigosmo i do laze. tamo nas je primila sjajna dr. popricasmo bas dobro. dade mi zena brdo saveta ali i jos jedan lek (tolvon, ili tako nekako). tek kada sam se malo dozvala sebi, ukapiram da on i ovako jedva hoda, saplice se, ne dize noge. jos jedan lek, prosto nemam petlju da mu dam. pitacu u ponedeljak...