danas se vracam prevozom kuci (dosao transport po tatu) i razmisljam da li da pisem, ili da ostavim za kasnije. ipak, odlucih da napisem "ponesto", jer ovde "stanuju" moji nevidljivi prijatelji, koje mnogo volim i bez kojih .....
dakleM, tata je u bolnici - necu za sada, spominjati kojoj, ali napisacu da nisam mogla da verujem da tako nesto postoji kod nas. samo da napisem da je ovo poslednji put da ne objavljujem opstinu na kojoj stanujem, ali kada budem krenula na d.zdravlja u kojem se lecimo, mislim da mnogima nece biti dobro. na stranu sto sam jutros na svu muku morala po novi uput za transport, jer su malo pogresili. vodjena ranijim iskustvima ponela sam u bolnicu sve osim kreveta (i isto tako sve vratila kuci) osim naravno krema, pelena.... tata je brzovozno odveden na odeljenje i to prvo zahvaljujuci predivnim momcima iz transporta, koji su ga odneli do sobe. kada je onako "krsan" unet u trenutku su se oko njega stvorili beli mantili. mnogo belih mantila. nisam znala ni kome ni sta odgovaram od iznenadjenja. secam se da je jedna doktorka ponavljala: "ovo je skandal, na sta lici covek!". druga, je toplim glasom i pogledom (koji nikada necu zaboraviti) konstatovala da je tata skroz dehidrirao, a zatim spomenula sve moguce analize i infuziju i sve je bilo gotovo za manje od sat vremena. tati su doneli i dusek protiv dekubita. "intervju" kod dr je potrajao skoro sat vremena i sada se na njemu necu zadrzavati, jer prognoze nisu najbolje, a ima i stvari koje za sada ne zelim da iznosim, osim da mi nije verovala da je tatin dekubit od ponedeljka (u nedelju sam ga poslednji put okupala, pisala sam na temi) posle toga vise nije mogao na noge i da mi se negde cini da mi zamera sto nisam vise preduzela... dr toplog pogleda je vise puta spominjana na ovoj temi, uspelo mi je da je pitam, da li nekako (ako tata "pretekne") mogu da dodjem kod nje sa njim na pregled, na sta me je pogledala i rekla: "on je sada ovde i mi cemo ga ispitati". tek sam posle te recenice odahnula. rado cu vam na pp napisati detalje, ali ovde za sada ne. razlozi su vise nego jasni.... da, da dodam i to da su tati osim redovne terapije dodali jos brdo raznih lekova i da je prvi put od temperature koja je pocela u ponedeljak pomalo "razgovarao" sa nama! posle jedne jedine boce infuzije, koju u spomenutom d.zdravlja nisu imali uslova da daju!!! ne zelim da "trosim" energiju na njih, u ovom momentu, ali njihova nebriga je dovela mnoge stvari na ovaj nivo.
napisacu jos i ovo - pa cu probati da se malo odmorim, jer nocas je bila jedna jako teska noc.... ostaje mi samo da mislim pozitivno i da se nadam da cu sutra kada budem nosila sitnice koje su mi rekli, da tatu zateknem u boljem stanju. volim vas - poljubac svima, drage moje