DEJAN RISTIĆ — popularizator istorije i herojski branilac naučne metodologije ili funkcionerski foteljaš?

A da ti prestaneš sa svojim običajem da svaku temu pretvaraš u ono što nije?

S obzirom da je tema ovde Dejan Ristić.
А да ти одговориш на свој пост за нешто што си таргетирао Дејана Рисића да треба испитати а ја ти поставим твоје постове који су у истом проблему а ти лепо одговориш без смајлића и цинизма ако си способан уопште да одговориш јер сам ти већ текао да прескочиш ако немаш одговор.

А да ти одговориш на свој пост за нешто што си таргетирао Дејана Рисића да треба испитати а ја ти поставим твоје постове који су у истом проблему а ти лепо одговориш без смајлића и цинизма ако си способан уопште да одговориш јер сам ти већ текао да прескочиш ако немаш одговор.

Pa ti uopšte ni ne pronalaziš ništa što je u istom problemu. Prvo što si naveo si ti izmislio tj. posledica je opet nekakve tvoje konfabulacije, a onda pošto izgleda bukvalno ama baš ništa slično nisi uspeo da pronađeš, izvukao si moju objavu u kojoj zaključujem da joj je sasvim sigurno suprug golemo pomogao oko doktorske disertacije i tražiš nekakav dokaz, iako bukvalno nikakve logike nema da ikome i na kraj pameti padne da sam podelio nekakvu insajdersku informaciju, već da se radi o pretpostavci zasnovanoj na pređašnje navedenim činjenicama (uključujući i u tom samom citatu)?

Pa ti uopšte ni ne pronalaziš ništa što je u istom problemu. Prvo što si naveo si ti izmislio tj. posledica je opet nekakve tvoje konfabulacije, a onda pošto izgleda bukvalno ama baš ništa slično nisi uspeo da pronađeš, izvukao si moju objavu u kojoj zaključujem da joj je sasvim sigurno suprug golemo pomogao oko doktorske disertacije i tražiš nekakav dokaz, iako bukvalno nikakve logike nema da ikome i na kraj pameti padne da sam podelio nekakvu insajdersku informaciju, već da se radi o pretpostavci zasnovanoj na pređašnje navedenim činjenicama (uključujući i u tom samom citatu)?
Добро ако ти можеш личним препоставкама да допуњаваш туђе биографије можда је и Дејан Ристић то претпоставио за Милоша С Милојевића па ако можеш ти то да радиш зашто не и он? Зашто је у његовом случају то недопустиво у твом случају крајње легитимно да сам испуњаваш нечију биографију на основу личних претпоставки и дијагностиковвања личности?

Добро ако ти можеш личним препоставкама да допуњаваш туђе биографије можда је и Дејан Ристић то претпоставио за Милоша С Милојевића па ако можеш ти то да радиш зашто не и он? Зашто је у његовом случају то недопустиво у твом случају крајње легитимно да сам испуњаваш нечију биографију на основу личних претпоставки и дијагностиковвања личности?

Je li ti sad nešto troluješ ili nešto glumiš ili šta?

Forumaš Pyriel je pitao kako je moguće da neko ko odbrani doktorat može da piše onako besmislene i nepovezane stvari. Ja sam izlistao šta bi moglo biti najlogičnije objašnjenje, odnosno da je moguće je doktorat u golemom delu proizvod njenog supruga i izlistao sam zbog čega mislim da je tako.

Ristić je izjavio da je Milojević bio mentalno bolestan i da se od toga klinički lečio; da je bio čak i hospitalizovan jedno vreme u ludnici. Dakle, ne radi se ni o kakvoj pretpostavci, već o informaciji (i to prilično senzancionalnoj) koju je saznao i u javnosti podelio, o Milojevićevom boravku u ludari (kako ti je uopšte palo na pamet da to može biti nekakva pretpostavka?).

Je li stvarno neophodno objašnjavati tako proste stvari? Ne postoje apsolutno nikakve paralele tu. Pišeš potpuno nelogične stvari.

Poslednja izmena:
Je li ti sad nešto troluješ ili nešto glumiš ili šta?

Forumaš Pyriel je pitao kako je moguće da neko ko odbrani doktorat može da piše onako besmislene i nepovezane stvari. Ja sam izlistao šta bi moglo biti najlogičnije objašnjenje, odnosno da je moguće je doktorat u golemom delu proizvod njenog supruga i izlistao sam zbog čega mislim da je tako.

Ristić je izjavio da je Milojević bio mentalno bolestan i da se od toga klinički lečio; da je bio čak i hospitalizovan jedno vreme u ludnici. Dakle, ne radi se ni o kakvoj pretpostavci, već o informaciji (i to prilično senzancionalnoj) koju je saznao i u javnosti podelio, o Milojevićevom boravku u ludari (kako ti je uopšte palo na pamet da to može biti nekakva pretpostavka?).

Je li stvarno neophodno objašnjavati tako proste stvari? Ne postoje apsolutno nikakve paralele tu. Pišeš potpuno nelogične stvari.
Не напротив јесте јако логочно тако исто је Дејан Ристић претпоставио за Милоша С Милојевића па што да се диже бука око тога?

Не напротив јесте јако логочно тако исто је Дејан Ристић претпоставио за Милоша С Милојевића па што да се диже бука око тога?

Ne znam kakve to frankenštajnovske akrobacije pokušavaš da izvedeš, ali — ne, ne postoji nijedan scenario u kojem je to logično.

Ne znam kakve to frankenštajnovske akrobacije pokušavaš da izvedeš, ali — ne, ne postoji nijedan scenario u kojem je to logično.
Има још наћићу још убедљивије примере не због тебе наравно јер ти не признајеш ни најочигледније примере али има оних који виде а и оних који и памте још.

Има још наћићу још убедљивије примере не због тебе наравно јер ти не признајеш ни најочигледније примере али има оних који виде а и оних који и памте још.

Čoveče božji, Ristić nije izneo nikakvu pretpostavku, već tvrdnju. Podatak, ne da misli da je Milojević bio mentalno bolestan, već da je bio, ponoviću, interniran u ludnici.

Ja ne znam u kom ti univerzumu živiš ako misliš da se može zaključiti da je dotični podatak (i to poprilično senzacionalan), eto, samo pretpostavio na osnovu ničeg.

Čoveče božji, Ristić nije izneo nikakvu pretpostavku, već tvrdnju. Podatak, ne da misli da je Milojević bio mentalno bolestan, već da je bio, ponoviću, interniran u ludnici.
Не видим да си то негде цитирао већ препричаваш.

Kačio sam više puta snimak na kojem govori, sa predavanja u biblioteci na kojoj je promovisao knjigu Mitovi srpske istorije.
Добро ја се сећам твог сличног излагања за Олгу Луковић и пронаћићу уколико је после мењања скина крстарице па је порука нестала али потрудићу се да је поставим јер смо се посвађали око тога.

Добро ја се сећам твог сличног излагања за Олгу Луковић и пронаћићу уколико је после мењања скина крстарице па је порука нестала али потрудићу се да је поставим јер смо се посвађали око тога.

Ma sve super, jasno se vidi i šta je plan. :ok: Najvažnije od svega je da si ti ovde unapred sebi pripremio alibi. Nestala poruka, šta da se radi.

Poslednja izmena:
Evo, za neverne Tome :

Promocija knjige Mitovi srpske istorije od 19. decembra 2019. godine, Narodna biblioteka „Dr Dušan Radić“ u Vrnjačkoj Banji. Na snimku iznad sa YouTube od 11:17.

DEJAN RISTIĆ:..čak je imao [Miloš S. Milojević] i određene zdravstvene, mentalne probleme. Bio je jedno vreme čak i hospitalizovan.

Ma super, jasno se vidi i šta je plan. Najvažnije od svega je da si ti ovde unapred pripremio alibi. Nestala poruka, šta da se radi. :ok:
Нисам још рекао да јесте или није али се сећам добро те изјаве и да сам је више пута цитирао и сећаш се и ти.
Међутим крајње перфидно си извређао и омаловажио Олгу Луковић Пјановић да се и овде може закључити међутим због лицемерних квази легалиста пронсћићу ја то не брини.

Нисам још рекао да јесте или није али се сећам добро те изјаве и да сам је више пута цитирао и сећаш се и ти.
Међутим крајње перфидно си извређао и омаловажио Олгу Луковић Пјановић да се и овде може закључити међутим због лицемерних квази легалиста пронсћићу ја то не брини.

Pa pre svega trebalo bi, zapravo, da pođeš od samog sebe. Šta god to tačno imaš na umu, ti si sam ovde javno pljuvao i omalovažavao razne ličnosti, pedeset puta gore i češće od mene.

Evo, da ne skrećem sa teme nalik tebi i pretvorim ovo opet u nekakvo lično prepucavanjem kakvom nije mesto po temama, zadržaću se samo na Dejanu Ristiću, pošto je on i tea. Više puta si vređao i omalovažavao Dejana Ristića, krajnje perfidno. Evo i jednog primera:

он не признаје ни Олују ни Бљесак ни културоцид ни геноцид на Косову али признаје независно Косово.

Ovo nije jedini primer da si pomenuo da priznaje nezavisno Kosovo, pisao si i da podržava operacije Hrvatske u ratovima 1990-ih tj. Oluju i Bljeska.

Da bude stvar najgora, dakle, doslovno potpune izmišljotine si pisao po Krstarci, dok tako pljuješ i omalovažavaš. Dakle, radi se o potpunim lažima. I kada budeš otvoreno demantovan i prozvan za to, ti čak postaješ defanzivan i stojiš iza svojih potpunih (i to krajnje uvredljivih) fabrikata.

Dalje:

За Дејан Ристића је све што је у супротности са данашом званичном и незваничном политиком (сРпсом) мит.....
Косовски бој је негде у ранги "Рат звезда" период великог жупанства вероватно #game of the trones"
Како се још нико није сетио да тролује да Свети Сава није ни постојао? Убицирана личност у српској историјографији као Србљанин Јанко или Краљевић Марко?!

Tvrdi se da je sve što je u suprotnosti sa zvaničnom i nezavničnom srpskom politikom mit. Da je po Ristiću Kosovski boj Star Wars i čudi se kako se nije setio da tvrdi da ni Sveti Sava nije postojao.

Potom se još...

Наиме Дејан Ристић који је омражен због српских митова

..tvrdi da je Dejan Ristić, citiram, omražen zbog knjiga koje se izuzetno dobro prodaju.

O tome kako D. Ristić nije ozbiljan:

Дејан Ристић и музеј жртава геноцида у Београду на води спада у озбиљну историографију?

Dalje, glavnu instituciju koja se bavi proučavanjem žrtava u Drugom svetskom ratu (kojom on trenutno rukovodi) si nazvao ikebanom:

Ми знамо ко је Дејана Ристића поставио на то место и ко је преко ових структура људи који нам данас обликују историју и стварност основао неке институције и икебане попут музеј жртава геноцида у Београду и да не помињем друге доћиће време за то.

I za kraj ovo:

Какве то везе има да ли је неко био добровољац у рату?

Ristić je bio dobrovoljac u ratu u Hrvatskoj. Javio se i otišao tamo da se bori protiv Hrvata. Ovo iznad je tvoj odgovor na tu informaciju povodom tvojih tvrdnji (koje si iznosio više puta) o tome kako Ristić podržava zločine i etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj i da to što je bio dobrovoljac na ratištu nimalo ne umanjuje te tvoje tvrdnje.

Toliko, neću da kopam više. Od navedenog dovoljno je napomenuti samo ovo tvoje izmišljanje Ristićevih tvrdnji i stavova, a koje je, s obzirom na to šta je zapravo istina (sušta suprotnost) i poprilično zastrašujuće.

Pa pre svega trebalo bi, zapravo, da pođeš od samog sebe. Šta god to tačno imaš na umu, ti si sam ovde javno pljuvao i omalovažavao razne ličnosti, pedeset puta gore i češće od mene.

Evo, da ne skrećem sa teme nalik tebi i pretvorim ovo opet u nekakvo lično prepucavanjem kakvom nije mesto po temama, zadržaću se samo na Dejanu Ristiću, pošto je on i tea. Više puta si vređao i omalovažavao Dejana Ristića, krajnje perfidno. Evo i jednog primera:

Ovo nije jedini primer da si pomenuo da priznaje nezavisno Kosovo, pisao si i da podržava operacije Hrvatske u ratovima 1990-ih tj. Oluju i Bljeska.

Da bude stvar najgora, dakle, doslovno potpune izmišljotine si pisao po Krstarci, dok tako pljuješ i omalovažavaš. Dakle, radi se o potpunim lažima. I kada budeš otvoreno demantovan i prozvan za to, ti čak postaješ defanzivan i stojiš iza svojih potpunih (i to krajnje uvredljivih) fabrikata.
Добро доказало се да није тако и шта је проблем?
За цифре Јасеновца га оптужују многи истеаживачи.

Ја нисам рекао да је био у душевној болници да се лечио од менталних тегоба нити претпостављао да му је тетка урадила мастер или дојторат нити се бавио његовим приватним животом.
Он је режимски човек то сам рекао и то кажем и сад.

Сад ти поредиш исто оно што си мени пребацио нејолико постова изнад.

Ја не бежим да сам изнео лоше мишљење о многим али не на основу њихових приватних здравствених тегоба , њиховим дружењем с неким слично.

Ljudski mozak voli liste. One ga podsećaju na uređeni sistem. To je i razlog zašto je clickbait fenomen toliko uspešan; postoji nešto naprosto neodoljivo u tome kada se vidi "10 stvari koje ____". Razmere dokle to ide vidi se po tome koliko su popularni i u nekim ekstremnijim slučajevima, kao npr. „15 lokacija koje je posetio Džastin Biber“. S druge strane, ljudi takođe vole da čuju da je nešto što većina misli tačno, zapravo netačno. Ima tu i svojevrsni FOMO aspekat, usled čega kupuju i jure za takvim naslovima. A pošto se radi o nečem prilično senzacionalnom, interesovanje je veliko. U prevodu, postoje izvesne zajedničke tačke sa publikacijama novoromantičara.

Ristićeva knjiga, zapravo dve knjige, upravo su to. Senzacionalne su i imaju jedan poprilično proporcionalan (broju ljudskih prstiju, dekadni) broj od 20 poglavlja. Još je i prilično kratka, tako da se dostupnija modernom čoveku koji ne čita toliko mnogo, ili koji će pak pročitati možda i samo jedno ili dva poglavlja (tj. „slučaja“).

Rubrika o mitovima srpske istorije u Blicu bila je među najpopularnijima. Veliki broj istoričara koristio je taj fenomen, između ostalog i Čeda Antić. Može dosta novca da se na taj način zaradi; vrlo je lukrativno, jednostavno rečeno. Takve knjige se dobro prodaju; Ristićeve su se prilično brzo rasprodale. S druge strane, pošto se ne radi o ozbiljnim istraživačkim radovima, iziskuju ulaganje vrlo malene količine truda. U nekim slučajevima, očigledno i prepisivanje iz novina ili sa Tvitera. Tako da dosta novca može biti ugrabljeno na taj način uz minimalan trud. Takođe je činjenica da su takve emisije vrlo gledane, a što je odlična prilika da se podigne popularnost nekoj ličnosti. To je i odličan način samopromocije, posebno ako neko namerava da se upusti u političke vode. Tako da, to nije put za ostvarivanje naučnog kredibiliteta, već za laki profit i sticanje individualnog selebriti statusa (radi političke karijere, neke medijske možda, ili prosto neke lične satisfakcije, hranjenja ega i slično).
Шта је то другачије од овог. Да ли ти је неко замерио на томе?

Добро доказало се да није тако и шта је проблем?
За цифре Јасеновца га оптужују многи истеаживачи.

Ја нисам рекао да је био у душевној болници да се лечио од менталних тегоба нити претпостављао да му је тетка урадила мастер или дојторат нити се бавио његовим приватним животом.
Он је режимски човек то сам рекао и то кажем и сад.

Сад ти поредиш исто оно што си мени пребацио нејолико постова изнад.

Ја не бежим да сам изнео лоше мишљење о многим али не на основу њихових приватних здравствених тегоба , њиховим дружењем с неким слично.

Ne, to nije loše mišljenje. Potpuno je nebitno da li imaš loše ili dobro mišljenje o nekome. Svako ih ima. Možeš imati o Ristiću i najgore moguće na svetu. Nebitno je sve to. Ključ je u dezinformacijama koje si ti ovde plasirao.

Suština je u potpunim izmišljotinama koje si ovde iznosio. Da te podsetim, ti si tvrdio da to što je Ristić bio dobrovoljac na ratištu u Hrvatskoj, što se doslovno javio i otišao tamo da ratuje protiv Hrvatske vojske, nema nikakvog uticaja na to što on podržava Oluju i Bljesak.

Ne znam kakvo je to pitanje šta je problem, kada ti ništa nikada nisi priznao vezano za dezinformacije na račun Ristića koje si po Krstarici širio. Ne samo da nisi priznao, nego si postao čak i defanzivan. Zbog toga što sam tebe korigovao, mene si pljuvao i napadao da stajem u odbranu Ristića, iako uopšte nisam stajao u njegovu odbranu, već u odbranu onoga što je istina nasuprotv tvojim očiglednim lažima.

Шта је то другачије од овог. Да ли ти је неко замерио на томе?

Šališ se?

Da li stvarno treba još jednom da te podsetim da je tvoja tvrdnja da Ristić podržava nezavisnost Kosova, da podržava Oluju i Bljesak, da ga briga za zločine nad Srbima na Kosovu i srpsku kulturnu baštinu na Kosmetu i razne druge stvari? Da ne priznaje zločine nad Srbima u Hrvatskoj?

Ne, to nije loše mišljenje. Potpuno je nebitno da li imaš loše ili dobro mišljenje o nekome. Svako ih ima. Možeš imati o Ristiću i najgore moguće na svetu. Nebitno je sve to. Ključ je u dezinformacijama koje si ti ovde plasirao.

Suština je u potpunim izmišljotinama koje si ovde iznosio. Da te podsetim, ti si tvrdio da to što je Ristić bio dobrovoljac na ratištu u Hrvatskoj, što se doslovno javio i otišao tamo da ratuje protiv Hrvatske vojske, nema nikakvog uticaja na to što on podržava Oluju i Bljesak.

Ne znam kakvo je to pitanje šta je problem, kada ti ništa nikada nisi priznao vezano za dezinformacije na račun Ristića koje si po Krstarici širio. Ne samo da nisi priznao, nego si postao čak i defanzivan. Zbog toga što sam tebe korigovao, mene si pljuvao i napadao da stajem u odbranu Ristića, iako uopšte nisam stajao u njegovu odbranu, već u odbranu onoga što je istina nasuprotv tvojim očiglednim lažima.
Какве то везе има што је био добровољац тада био је и редован војник тада и Чедомир Јовановић па то нема везе никакве с њим сада.
Ја нисам писао неке ствари које се тичу личних ствари око човека и његовог живота.

Je li ovo neka glupa šala?

Da li treba još jednom da te podsetim da je tvoja tvrdnja da Ristić podržava nezavisnost Kosova, da podržava Oluju i Bljesak, da ga briga za zločine nad Srbima i srpsku kulturnu baštinu i druge stvari? Da ne priznaje zločine nad Srbima u Hrvatskoj?
Већ си ме подсетио и да рекао сам јер не видим никакве радове на ту тему нити се ико бавио тиме дочекали смо неспремно резолуцију о Сребреници.
Он се бавио митовима и преувеличавањима жртава Јасеновца никаквим српским жртвама које би нам данас у овим процесима помогле.

Какве то везе има што је био добровољац тада био је и редован војник тада и Чедомир Јовановић па то нема везе никакве с њим сада.
Ја нисам писао неке ствари које се тичу личних ствари око човека и његовог живота.

Pod broj jedan, nije bio redovan vojnik koji je tamo poslat kao rezervista, već dobrovoljac.

Pod broj dva, da li si ti ozbiljan potpuno kada kažeš kakve to ima veze i kakvog uticaja ima na to što podržava Oluju i Bljesak i što ne priznaje hrvatske zločine? Ne vidiš zastrašujuću ironiju i koliko si ti, kako voliš da kažeš često, neopravdano surov prema Dejanu Ristiću?

Већ си ме подсетио и да рекао сам јер не видим никакве радове на ту тему нити се ико бавио тиме дочекали смо неспремно резолуцију о Сребреници.
Он се бавио митовима и преувеличавањима жртава Јасеновца никаквим српским жртвама које би нам данас у овим процесима помогле.

Ovo se drugim rečima naziva spinovanjem.

Nikakve reči nije bilo ni o kakvim radovima o Bljesku i Oluji. Rekao si da on podržava te akcije i da ne priznaje zločine Hrvata.

Direktor Muzeja žrtava genocida : „Oluja“ nije bila vojno-policijska akcija, već agresija na Republiku Srpsku Krajinu​

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...ija-vec-agresija-na-republiku-srpsku-krajinu/

"Oluja i Bljesak nastavak onoga što je hrvatska država započela u Drugom svetskom ratu"​

https://rtv.rs/sr_lat/drustvo/oluja...-zapocela-u-drugom-svetskom-ratu_1358395.html

Praviš se nekakav Englez dok sad ovde nešto pokušavaš da se izmigoljiš, a istina je da si ovde izmišljao krajnje gnusne laži specifično da bi blatio ovog čoveka. I bukvalno izmišljao, jer je očigledno da nisi znao čak ni da je čovek dobrovoljac.

Back