Dečiji biseri

Kad ste već počeli sa rečnikom...nama je ovih dana najsmešnije
Papagaj-papapagaj
Kamion-kimamion

-Jede sinoć voćni jogurt i objašnjava mi:
"Ovo je jako lepo, veeeeliko lepo" , sa sve dignutim rukama iznad glave.

-Gleda crtani i viče: "Mama, kako opasan neki zvuk, jako je opasan...dođi da vidiš opasan zvuk." Ja pomislila da nije neki vuk u pitanju kad stvarno neka tutnjava u crtanom.

-Iako ne sisa već više od godinu i dalje zna kad je u naručju da se igra kao on siki, onako preko majice, i kaže juče: "U ovoj siki je mleko, a u ovoj sok."

Unuk moje komsinice 2,5 godine. Ona i njen muz pricaju i muz joj se obraca sa "bako", ona mu kaze nisam ja tebi baka nego pile:D Posle 5 minuta mali joj se obraca sa "pile", baka mu objasnjava da je za njega ona baka a za deku pile. On ce na to mrtav ozbiljan:"pa bako ako si ti za deku pile, onda si za mene kokoska":lol:

Moje dete nema jos ovakvih bisera jer je mali,ali evo jednog od drugaricine cerke....

Pita Una mamu- A sta ti je to na licu?(pokazujuci na bubuljicu)
mama- bubuljica
Una- A ge si to kupila?hocu i meni jednu da kupis

Unuk moje komsinice 2,5 godine. Ona i njen muz pricaju i muz joj se obraca sa "bako", ona mu kaze nisam ja tebi baka nego pile:D Posle 5 minuta mali joj se obraca sa "pile", baka mu objasnjava da je za njega ona baka a za deku pile. On ce na to mrtav ozbiljan:"pa bako ako si ti za deku pile, onda si za mene kokoska":lol:

Jooooj kako su genijalniiiiii... :hahaha:

Aleksa i Toma (za one koji već ne znaju - stalno ih spominjem pa sam ostalima dosadna - imaju 9 i 7 godina) bili ceo dan sa nama. Vraćamo se iz Igraonice kući kolima i moj dragi, onako u šali, kaže: "Uh, ako nam nestane goriva - gotovi smo!"
"Nismo gotovi - guraćemo!" odgovori Toma oduševljen idejom da guraju auto.

Tu nije kraj... Toliko su "navijali" da nestane goriva, da smo se nas dvoje pogledali i (prećutno) odlučili da insceniramo takvu situaciju.
Kad je auto stao (naravno 20m od kuće... na sporednom, vrlo slabo prometnom putu), momentalno (ali doslovce momentalno!) su obojica izjurili iz kola i počeli da guraju! Mirno sam sedela na svom mestu, ubeđena da nema šanse da pomere auto težak gotovo tonu... ali... Mogu misliti kakvu sam zblanutu facu imala kad se auto pokrenuo!
Pošto obožavaju (kao i svi dečaci, valjda) da gledaju u kilometar sat (kod nas je onaj digitalan, krupan, super se vidi pa stalno broje), slagah da su išli do 28km... Te sreće!
"Smejali smo se... da nismo, išli bi do 30!", filozofski zaključi Aleksa.

Jao, mi se sinoć spremamo na slavu, i ja kažem 'ajde Stefo da se lepo doteramo, mama ti obuče košuljicu... Tek on - neću ja da se doteLujem, ja sam veliki i nisam devojcica, obuci mi dLes :cool:
Inače, dobio je dres Ronaldinja iz Barselone, i nećete verovati, on (sa manje od dve godine) neće da izađe iz njega. Ma, ni pidžamu da obuče :eek: Ja samo prevrćem očima i govorim - ma ti si mi sav za dres, a on mrtav ozbiljan - pa naLavno, boze mama, to je za fudbal; samo da pLođe već ova dosadna zima :roll:

Šta ti je muško ;)

s60yo8.jpg

Jao, mi se sinoć spremamo na slavu, i ja kažem 'ajde Stefo da se lepo doteramo, mama ti obuče košuljicu... Tek on - neću ja da se doteLujem, ja sam veliki i nisam devojcica, obuci mi dLes :cool:
Inače, dobio je dres Ronaldinja iz Barselone, i nećete verovati, on (sa manje od dve godine) neće da izađe iz njega. Ma, ni pidžamu da obuče :eek: Ja samo prevrćem očima i govorim - ma ti si mi sav za dres, a on mrtav ozbiljan - pa naLavno, boze mama, to je za fudbal; samo da pLođe već ova dosadna zima :roll:

Šta ti je muško ;)

Pa zna dete šta hoće! :rotf:
A to sa fudbalom i automobilima im je definitivno u genima - nema potrebe da ih bilo ko bilo šta uči. :dontunderstand:
Doduše, nije svaki dečak (na svu sreću:worth:) opsednut fudbalom, ali koji jeste - jeste :udriglavu:.

Ovako nešto mogu samo tetke :lol:

Ma... ludi su skroz! :hahaha:
Iskreno, ne bih ih im ni ja dozvolila da guraju auto od tone da sam i delićem mozga poverovala da mogu to da urade! A kad su krenuli... više nisam mogla da se povučem (i posle još dva sata razmišljala na temu: "Da im ne bude nešto, da ih ne boli stomak (ili nešto drugo... ne znam ni šta), ipak je to prevelik napor za njih")
Naravno, bilo je sve u redu, a njihovo oduševljenje i upad u kuću u punoj brzini sa uzvicima: "bako, bako, nestalo je benzina pa smo mi gurali auto!", stvarno nema cenu! :heart::cmok:

Back