Ne shvatas koliko ta liberalnija varijanta moze da bude medvedja usluga i za tvoje dete i za drugu decu.
Ucestvuj u radu vrtica...ali hrana je nesto drugo.
Sanitarna inspekcija ne postoji za dzabe. a za drzavne vrtice su rigorozni.
Cula sam da se privatnim gleda kroz prste...ali secam se slucajeva propusta pored rigorozne kontrole...
sta li tek moze da bude kad pustaju da se radi ko sta hoce.
A da npr...dete dobije salmonelu i zaglavi na infektivnu iz kolaca koje ti doneses...sta ce se desiti sa zaposlenima iz vrtica pre nego sto utvrde cije je jaje bilo...i da li su smeli da ga daju tvom detetu..
I sad nemoj da mi kazes da ti detetu ne donosis kolace...ali ako puste tebe, pustice i roditelja drugog deteta...pa donesu tortu za rodjendan.... pa zavlada epidemija u vrticu...i sta onda?
Ko je kriv? Roditelji, ili vrtic koji je to dozvolio?
A zaposleni podobijaju otkaze i krivicne prijave dok se situacija resi, ako se resi....ma sjajno.
Lepo platis zenu da ti cuva dete i kuva sta god ti pozelis...a kostace te isto ko privatni vrtic.
A ne da drugi odgovaraju zbog hirova roditelja
Sto se tice ishrane za vrtice nju obezbedjuju od ketering sluzbi,nijedan privatni vrtic ili retko koji ima svoju kuhinju.
Ja odgovaram za svoje dete ako donesem samo njemu kuvan obrok ili pecivo umesto keteringa. Sto se tice torte za rodjendan,opet ja pristajem da moje dete konzumira tortu koju je napravio neki drugi roditelj.
Zamislite decije rodjendane,pa ne bi ni postojali. Mislim da se ide u krajnost.
Dadilja za dete je tek izdvajanje deteta iz vrsnjackih tokova. Stavljanje u zvonce. Plus je neuporedivo skuplje.

ako nisam pogresno zakljucila verujem da znas kako je

A i to se obicno omrsim, zaboravim.