Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne shvatas koliko ta liberalnija varijanta moze da bude medvedja usluga i za tvoje dete i za drugu decu.

Ucestvuj u radu vrtica...ali hrana je nesto drugo.
Sanitarna inspekcija ne postoji za dzabe. a za drzavne vrtice su rigorozni.
Cula sam da se privatnim gleda kroz prste...ali secam se slucajeva propusta pored rigorozne kontrole...
sta li tek moze da bude kad pustaju da se radi ko sta hoce.
A da npr...dete dobije salmonelu i zaglavi na infektivnu iz kolaca koje ti doneses...sta ce se desiti sa zaposlenima iz vrtica pre nego sto utvrde cije je jaje bilo...i da li su smeli da ga daju tvom detetu..

I sad nemoj da mi kazes da ti detetu ne donosis kolace...ali ako puste tebe, pustice i roditelja drugog deteta...pa donesu tortu za rodjendan.... pa zavlada epidemija u vrticu...i sta onda?
Ko je kriv? Roditelji, ili vrtic koji je to dozvolio?
A zaposleni podobijaju otkaze i krivicne prijave dok se situacija resi, ako se resi....ma sjajno.

Lepo platis zenu da ti cuva dete i kuva sta god ti pozelis...a kostace te isto ko privatni vrtic.
A ne da drugi odgovaraju zbog hirova roditelja

Sto se tice ishrane za vrtice nju obezbedjuju od ketering sluzbi,nijedan privatni vrtic ili retko koji ima svoju kuhinju.
Ja odgovaram za svoje dete ako donesem samo njemu kuvan obrok ili pecivo umesto keteringa. Sto se tice torte za rodjendan,opet ja pristajem da moje dete konzumira tortu koju je napravio neki drugi roditelj.
Zamislite decije rodjendane,pa ne bi ni postojali. Mislim da se ide u krajnost.
Dadilja za dete je tek izdvajanje deteta iz vrsnjackih tokova. Stavljanje u zvonce. Plus je neuporedivo skuplje.

Дајете ли деци лешнике, кикирики, хлеб од брашна, јагоде, мед?
То су најчешћи алергени, доводе до гушења.
Мислим, ако ћемо да се плашимо, онда треба да се плашимо свега!Сад сте измислили трихинелу као аргумент.

Dajemo li deci jagode i med?:eek: :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Lesnik izaziva gusenje :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Izmislili smo trihinelu kao argument.:eek::eek::eek::eek:

Izmislili smo i aditive u mik sejku koja deca piju u vrticima a koji imaju preko 50,od kojih se neki koriste u industriji boja i lakova prilikom pravljenja farbi i lepka.

Nemojte ovom veganu pridavati važnost koju nema. Nisu on i njegove prijave toliko moćni...

Paratifusni sindrom ili "salmonela vrućica" je sistemski sindrom karakteriziran vrućicom, prostracijom i bakterijemijom. Prototip ovog sindroma jest trbušni tifus. Identičnu prezentaciju, iako često klinički ne tako tešku, može izazvati S. paratyphi A, B i C.

Uobičajeni izvori salmonela su životinje koje se uzgajaju zbog mesa, perad, sirovo mlijeko, jaja i proizvodi od jaja.

Klinički se infekcija Salmonellom može prezentirati kao gastroenteritis, paratifusni sindrom ili "salmonela-vrućica", bakterijemični sindrom ili žarišna bolest. Svaki serotip salmonele može izazvati bilo koji ili sve dolje opisane kliničke sindrome, iako je određeni serotip često povezan sa specifičnim sindromom. Moguća je i pojava asimptomatskog kliconoštva.

Ljudi će biti hipnotisani putem "Fejsa"?

Britanski hipnotizer Kris Huges će putem Fejsbuka i Tvitera pokušati da u 'trans' baci hiljade ljudi i na taj način postavi svetski rekord u hipnotiziranju masa.

Ja nemam mogucnost da dete upisem u drzavni jer su potrebne prijave zaposlenja za oba roditelja.
Sto se tice sa psiholoske strane sve zavisi od vaspitacica kakav imaju pristup,naravno i od vaspitanja od kuce.

Kako to sad? Jel to nešto novo? Moje dete ide u vrtić već godinu dana, a ja sam se i tad, kao i sad vodila kao nezaposlena.
U vrtiću moje ćerke ne dozvoljavaju ništa domaće, dok industrijski slatkiši mogu. Za kuvanu hranu ne znam.

da ovo jeste jako veliki problem kod roditelja koji nisu prijavljeni...medjutim znam za slucajeve kada majka koja ne radi vodi dete u vrtic...verovatno je veza neka u pitanju..nepravedno jeste.
a po meni nije pravedno da neko dete moze da donosi hranu od kuce a druga deca (vecina) da jede ono sto mu se servira u vrticu. tu ce najverovatnije dolaziti do knflikata i ako vaspitacica ne resi to na pravi nacin moze da se negativno odrazi na neku decu, pa mozda i to dete koje ima privilegiju donosenja hrane od kuce.

Zaboravio sam da pomenem i momenat veze.
Neki roditelji nemaju vremena da spreme,neki su zadovoljni vec postojecim obrocima.
Da,deca se odmah ustreme kad vide da neko jede nesto razlicito. Jedino prica i pravilan nastup vaspitacice. Mislim,cim ostavljaju tu mogucnost,znaci da su u stanju to i da rese,zasto bi inace sami sebi pravili problem.

E sad kako opravdati smrtonosne bolesti kojima su podlozna i deca,a ciji je prenosnik meso,uglavnom sadrzavajuci larve? Pa tako sto ce neki napisati da malisani imaju polenske alergije a koje izaziva biljka ili drvo.

Problem nije u polenu vec psiholoske prirode,neko dete gusi i ono simbolicno odgovara na neke situacije.Ko se iole razume u psihologiju moze ovo potvrditi i nakon samo dve tri posete manifestacije nestaju i dolazi se do uzroka problema,tj.do osobe koja dete gusi.U preko 90% slucajeva to je majka,a ne lesnik.

Pitajte psihologa za ovo,znate barem jednog,zar ne?

Kako to sad? Jel to nešto novo? Moje dete ide u vrtić već godinu dana, a ja sam se i tad, kao i sad vodila kao nezaposlena.
U vrtiću moje ćerke ne dozvoljavaju ništa domaće, dok industrijski slatkiši mogu. Za kuvanu hranu ne znam.

Beograd je u pitanju. I tesko da je novo. Smanjili su liste cekanja ili kako oni kazu ukinuli,ali to ne vazi za nezaposlene roditelje i one koji rade neprijavljeni.
Njihova deca ne mogu u drzavni vrtic.

Sto se tice ishrane za vrtice nju obezbedjuju od ketering sluzbi,nijedan privatni vrtic ili retko koji ima svoju kuhinju.
Ja odgovaram za svoje dete ako donesem samo njemu kuvan obrok ili pecivo umesto keteringa. Sto se tice torte za rodjendan,opet ja pristajem da moje dete konzumira tortu koju je napravio neki drugi roditelj.
Zamislite decije rodjendane,pa ne bi ni postojali. Mislim da se ide u krajnost.
Dadilja za dete je tek izdvajanje deteta iz vrsnjackih tokova. Stavljanje u zvonce. Plus je neuporedivo skuplje.

Gresis...odgovarali bi zaposleni u vrticu...jer bez obzira na tvoj pristanak, nisu SMELI da ti dozvole.
Pravila su pravila da bi nas udavila.
A decije rodjendane sa tvojim tortama slavi kod kuce...u vrticu toga nema...ali se deca i dalje zavrseno zabave uz tortu od dozvoljenih namirnica.

Secam se koliko je radnika pre 10 godina u vrticu moje sestre suspendovano zbog krempite.
Uzas.

Roditelji idu u krajnost sa izvoljevanjem u ustanovama gde tome nije mesto.
Dokle god je u ustanovi NJIHOVA je odgovornost. Takav je zakon.
Ako hoces da samo ti odredjujes sta ce dete da jede....drzis ga kod kuce. Onda je tvoje pravo i tvoja odgovornost.
Skupo, jel da?...A zdravlje druge dece nije? Jer i njih ugorzava takav javasluk i dozvoljavanje svega i svacega.

Kazem lepo, medvedja usluga....ali niko ne shvata dok se ne desi...a onda ce djavo da bude kriv.

E sad kako opravdati smrtonosne bolesti kojima su podlozna i deca,a ciji je prenosnik meso,uglavnom sadrzavajuci larve? Pa tako sto ce neki napisati da malisani imaju polenske alergije a koje izaziva biljka ili drvo.

Problem nije u polenu vec psiholoske prirode,neko dete gusi i ono simbolicno odgovara na neke situacije.Ko se iole razume u psihologiju moze ovo potvrditi i nakon samo dve tri posete manifestacije nestaju i dolazi se do uzroka problema,tj.do osobe koja dete gusi.U preko 90% slucajeva to je majka,a ne lesnik.

Pitajte psihologa za ovo,znate barem jednog,zar ne?

:zcepanje:
osecam se prozvano.....
kako objasnjavas to da se alergijske reakcije javljaju samo u odredjenim mesecima tj leti, kako objasnjavas osipe koji se jave nakon dodira sa alergenom?
osoba koja je alergicna ne mora da reaguje gusenjem, ja sam ti ziv primer.

Dajemo li deci jagode i med?:eek: :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Lesnik izaziva gusenje :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Izmislili smo trihinelu kao argument.:eek::eek::eek::eek:

Izmislili smo i aditive u mik sejku koja deca piju u vrticima a koji imaju preko 50,od kojih se neki koriste u industriji boja i lakova prilikom pravljenja farbi i lepka.

quote_icon.png
Original postavio atakualpa
Nemojte ovom veganu pridavati važnost koju nema. Nisu on i njegove prijave toliko moćni...

Paratifusni sindrom ili "salmonela vrućica" je sistemski sindrom karakteriziran vrućicom, prostracijom i bakterijemijom. Prototip ovog sindroma jest trbušni tifus. Identičnu prezentaciju, iako često klinički ne tako tešku, može izazvati S. paratyphi A, B i C.

Uobičajeni izvori salmonela su životinje koje se uzgajaju zbog mesa, perad, sirovo mlijeko, jaja i proizvodi od jaja.

Klinički se infekcija Salmonellom može prezentirati kao gastroenteritis, paratifusni sindrom ili "salmonela-vrućica", bakterijemični sindrom ili žarišna bolest. Svaki serotip salmonele može izazvati bilo koji ili sve dolje opisane kliničke sindrome, iako je određeni serotip često povezan sa specifičnim sindromom. Moguća je i pojava asimptomatskog kliconoštva.

Britanski hipnotizer Kris Huges će putem Fejsbuka i Tvitera pokušati da u 'trans' baci hiljade ljudi i na taj način postavi svetski rekord u hipnotiziranju masa.

I, šta si ovim hteo da kažeš???? Vidi, da si uradio ovako nešto u nekoj drugoj, ozbiljnijoj prilici, 'ladno bi fasovao krivičnu prijavu zbog falsifikata, a bio bi i privatno tužen! Izvukao si moje reči iz konteksta, citirao parcijalno i smestio ih u sasvim drugi kontekst!
Već sam jednom rekla i ponoviću - džabe i veganstvo, i zdrava ishrana, i zdrav način života... Nešto drugo čini ljudsko biće čovekom!

Jedna vrlo opsežna studija (objavljena nedavno u vrlo prestižnom časopisu Archives of Internal Medicine) analizirala je prehrambene navike i njihov utjecaj na zdravlje kod pola milijuna Amerikanaca starosti od 50 do 71 godine. Potrošnju mesa podijelili su u pet kategorija. Dnevna količina od 160 ili više grama mesa spada u najvišu kategoriju, a 25 ili manje grama u najnižu. Potrošači iz najviše kategorije (u odnosu na one iz najniže) imaju 20% veću smrtnost od raka i oko 40% veću smrtnost od kardiovaskularnih bolesti. Poprilično, zar ne? (Nedavno smo također saznali da rizik od leukemije kod djece raste za 60% pri čestoj potrošnji mesnih prerađevina. Dakle, hamburgera, pašteta i sl.)

U zaključku studije piše: „Smanjenje potrošnje mesa jedna je od najboljih preventivnih metoda za vaše zdravlje. Na taj način bi spasili 11% muškaraca i 16% žena od prerane smrti.“

Gresis...odgovarali bi zaposleni u vrticu...jer bez obzira na tvoj pristanak, nisu SMELI da ti dozvole.
Pravila su pravila da bi nas udavila.
A decije rodjendane sa tvojim tortama slavi kod kuce...u vrticu toga nema...ali se deca i dalje zavrseno zabave uz tortu od dozvoljenih namirnica.

Secam se koliko je radnika pre 10 godina u vrticu moje sestre suspendovano zbog krempite.
Uzas.

Roditelji idu u krajnost sa izvoljevanjem u ustanovama gde tome nije mesto.
Dokle god je u ustanovi NJIHOVA je odgovornost. Takav je zakon.
Ako hoces da samo ti odredjujes sta ce dete da jede....drzis ga kod kuce. Onda je tvoje pravo i tvoja odgovornost.
Skupo, jel da?...A zdravlje druge dece nije? Jer i njih ugorzava takav javasluk i dozvoljavanje svega i svacega.

Kazem lepo, medvedja usluga....ali niko ne shvata dok se ne desi...a onda ce djavo da bude kriv.

Ja se drzim pravila vrtica u koje moje dete ide. I svidjaju mi se.
Ako ih promene,imam opciju da ih postujem ili da ispisem dete i potrazim drugi vrtic.

Jedna vrlo opsežna studija (objavljena nedavno u vrlo prestižnom časopisu Archives of Internal Medicine) analizirala je prehrambene navike i njihov utjecaj na zdravlje kod pola milijuna Amerikanaca starosti od 50 do 71 godine. Potrošnju mesa podijelili su u pet kategorija. Dnevna količina od 160 ili više grama mesa spada u najvišu kategoriju, a 25 ili manje grama u najnižu. Potrošači iz najviše kategorije (u odnosu na one iz najniže) imaju 20% veću smrtnost od raka i oko 40% veću smrtnost od kardiovaskularnih bolesti. Poprilično, zar ne? (Nedavno smo također saznali da rizik od leukemije kod djece raste za 60% pri čestoj potrošnji mesnih prerađevina. Dakle, hamburgera, pašteta i sl.)

U zaključku studije piše: „Smanjenje potrošnje mesa jedna je od najboljih preventivnih metoda za vaše zdravlje. Na taj način bi spasili 11% muškaraca i 16% žena od prerane smrti.“

amerikance ne mozes na temu pravilne ishrane uopste da uzmes kao parametar, jer oni nemaju ni povce ni voce ni meso..
to je jedina nacija koja se hrani iskljucivo aditivima.

Da,zdrava hrana je skoro sa dzabaka.Vehganio ne daju vise od pola svoje mesecne plate da bi decu hranili aditivima i otrovima mesne industrije.

Već sam jednom rekla i ponoviću - džabe i veganstvo, i zdrava ishrana, i zdrav način života... Nešto drugo čini ljudsko biće čovekom!
Nisam rekla besplatno.... :roll:

Ubico postova, opet si mi izmasakrirao post.... A da je, umesto posta, bio mali nedužni zeka??? A???

Već odavno se zna da je pobolijevanje od raka najveće u zemljama gdje je zastupljenost mesa u prehrani više nego izdašna. Ne treba zanemariti ni činjenicu da mnoge bolesti zbog nezdrave prehrane imaju kronični karakter, što podrazumijeva trajno narušenu kvalitetu života. Jeste li svjesni svih opasnosti?

Ako već morate jesti meso, pročitajte i ovo. Apsolutno najgoru vrstu mesa predstavljaju mesne prerađevine. Dodaci u smjesi nerijetko imaju dokazani kancerogeni potencijal i nikome nije potrebno da riskira s hranom takve vrste. Crveno meso iz masovnog uzgoja nije puno bolje. Tovljenje stoke obično podrazumijeva hranjenje jeftinom i neprirodnom hranom. U tu svrhu nerijetko se koriste prerađeni klaonički otpad i kokošji izmet. Sve se poduzima kako bi kilaža narasla što brže i uz što manje troškove.
logo.png

Jos uvek se forumasi zalazu za kancerogenu hranu u ishrani malisana??

Ja ovde vidim neku vezu,nemojte me pogresno razumeti.Ako nakon skoro svakog posta koji dokazuje kancerogenost mesa od strane strucnjaka,neki i dalje nastavljaju trubiti o zalaganju toga,nesto tu nije u redu.

Da li je to normalno?

Koja je definicija ovoga a da nije jednostrana,subjektivna i da se ne zasniva na mitu o umiranju bez mesa?
Možeš je nazvati jednostranom, subjektivnom ili već kako hoćeš, ali protiv činjenica ne možeš.
A činjenice su da je čovek po svojoj prirodi svaštojed, kao i ostali primati, kao i da onaj koji se odrekne mesa mora strogo da vodi računa o tome da u ishranu uvede sve neophodne hranljivse sastojke.

Možeš je nazvati jednostranom, subjektivnom ili već kako hoćeš, ali protiv činjenica ne možeš.
A činjenice su da je čovek po svojoj prirodi svaštojed, kao i ostali primati, kao i da onaj koji se odrekne mesa mora strogo da vodi računa o tome da u ishranu uvede sve neophodne hranljivse sastojke.

Hranljive sastojke mora da uvodi i onaj koji jede meso. To cega ima u mesu ima i u jajima,mleku,povrcu i zitaricama

Apsolutno najgoru vrstu mesa predstavljaju mesne prerađevine. Dodaci u smjesi nerijetko imaju dokazani kancerogeni potencijal i nikome nije potrebno da riskira s hranom takve vrste

Prirodna hrana je preskupa i ne uklapa se u profitne apetite. Važno je da krajnji produkt nalikuje mesu. Kako se došlo do toga, manje je bitno. Makar većini. Antibiotike, hormone i crijevne parazite obično nije moguće izbjeći. Meso iz deklariranog organskog uzgoja manje je loša solucija. No, miris planinskih pašnjaka trebat će i papreno platiti.
logo.png

Arsen Miletic

Biznis je biznis,hipnoza je hipnoza.Ustaljene navike slabici ne mogu pobediti,jer im je volja neizdiferencirana,pa cak i kada znaju da ukoliko nastave rizikuju najteza oboljenja.

Da nije u pitanju klanje ona stvar koja cini coveka covekom.I hranjenje dece mesnim preradjevinama koji doprinosi razvitku kancera.Ne blamiraj se.

Jel ovo namerno, bezobrazluk, nedostatak kućnog vaspitanja...?
Ili nedostatak nečega? Npr. holesterola, pa se odražava na funkcionisanje CNS-a?

Ne ne čini klanje čoveka čovekom...:roll: Već postoji ponešto što ljudsko biće čini čovekom! Ali ne vredi to tebi pričati... nažalost... I to nema nikakve veze sa ishranom... sam to o sebi govoriš kroz svoje pisanje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back