Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hranljive sastojke mora da uvodi i onaj koji jede meso. To cega ima u mesu ima i u jajima,mleku,povrcu i zitaricama
Samo, onaj koji jede meso uglavnom ne mora da vodi previše računa - takav sam i ja. Onaj ko meso izbaci a ne unese dovoljno neophodnih hranljivih sastojaka koji se ubično unose mesom na neki drugi način dovodi sebe u opasnost. Zato mora strogo da vodi računa, pa ono što izostavi neunošenjem mesa, mora da unese na drugi način.
Dakle, nemam ništa protiv. Svako sebe zna najbolje.

.. KROZ EKOLOŠKO RAZARANJE

Uzgoj životinja je odgovoran za eroziju tla, pretvaranje tla u stepe, uništavanje šuma i klimatske promjene. Zemljišta koja se koriste za proizvodnju mesa i uzgoj životinja brzo se pretvaraju u beživotne pustinje. Organizacije nakon uništenja jednostavno sele dalje. Za njima ostaje uništeno zemljište i gladni ljudi. Znanstvenici procjenjuju da će polovica poljoprivrednog zemljišta sljedećih 40 godina biti izgubljena. Već sada svake godine ima sve manje obradivog zemljišta, dok populacija godišnje raste za 250.000 ljudi. Da bi se zamijenilo izgubljeno zemljište sijeku se kišne šume. 325.000 km2 uništi se svake godine da bi se tamo uzgajale životinje za hranu.

Ustanove za ribolov iz bogatih zemalja, kao što su SAD, Japan i EU, kupuju prava na ribolov u oceanima oko Afrike i Južne Amerike. Nakon što su opljačkale i opustošile ta područja odlaze dalje. Ostavljaju za sobom opustošen ekosistem i gladujuće domaće stanovništvo. Uzgoj ribe je još gori. Ribe u uzgoju najčešće hrane ulovljenom morskom ribom što dovodi do izlovljavanja mora i oceana.

________

Sa kakvim scenarijom izlaze deca iz vrica u kojima svaki drugi dan jedu virsle? Kakvi ce biti kada porastu?I zasto su u vrticu?

Iz razloga jer roditelji nemaju vremena za njih,grce se i rade, pa pola plate daju vrticu gde im decu hrane virslama koje se u proizvodnji filuju amonijakom,a drugu polovinu plate daju za hranu porodicne trpeze.

A i vazduh nam je cist ubi Boze, pa msm da svi kolektivno treba da prestanemo da disemo. A i onu def h20 ko tecnosti bez boje, ukusa i mirisa nesto nisam primetila u poslednje vreme, tako da nam ni ona ne treba.
Hajde da se plašimo i svoje senke.
Vazduh nam je zatrovan, hrana nam je zatrovana, voda nam je zatrovana, a ovde neko pokušava da nam dokaže kako voda nije mokra.

I šta da radimo? Da kupujemo skafandere i boce sa kiseonikom???

Samo, onaj koji jede meso uglavnom ne mora da vodi previše računa - takav sam i ja. Onaj ko meso izbaci a ne unese dovoljno neophodnih hranljivih sastojaka koji se ubično unose mesom na neki drugi način dovodi sebe u opasnost. Zato mora strogo da vodi računa, pa ono što izostavi neunošenjem mesa, mora da unese na drugi način.

Nemam ni ja nista protiv vegetarijanaca, al sto neko ima nesto protiv nas koji smo resili da jedemo meso, nije mi jasno. Deca se lose hrane, to je cinjenica, al nije mi jasno kakve to veze ima sa tim da li su vegetarijanci ili ne.

Ne ne čini klanje čoveka čovekom...:roll: Već postoji ponešto što ljudsko biće čini čovekom! .

… KROZ RASIPNOST

Ako jedete meso, zahtijevate za sebe pet puta više poljoprivrednog zemljišta nego što biste ga trebali matematički koristiti: kada bismo sva poljoprivredna zemljišta na Zemlji podijelili, svaki čovjek bi dobio 2.700 m2. To je više nego dovoljno za vegetarijansku, a naročito za vegansku prehranu ali premalo za nekoga tko jede meso. Hranu za vegana možemo proizvesti na 700 m2, dok za mesojeda trebamo 13.000m2 zemljišta.

Da bismo proizveli 1 kg mesa, potrebno je 22 kg žitarica i više nego 20.000 litara vode. Za 185 kg goveđega mesa trebamo 1 hektar zemlje. Ali na istoj površini možemo ubrati 22.500 kg krumpira. To je 122 puta više hrane. Oko 80% poljoprivrednog zemljišta koristi se za uzgoj životinja ili njihovu hranu.

Istodobno je mesna industrija krivac za većinu zagađenih voda. Više se voda zagađuje putem mesne industrije nego svih ostalih industrija zajedno. Zbog mesne industrije se uništavaju izvori pitke vode u zemljama Trećega svijeta. Mesna industrija je najveći potrošač vode. Za prehranu jednog mesojeda dnevno se potroši 15.000 litara vode. Za prehranu jednog vegetarijanca troši se 5.000 litara, a za vegana samo 1.150 litara dnevno. Štedimo više vode ako pojedemo pola kilograma govedine manje, nego da se cijelu godinu ne tuširamo.

Trećina svih sirovina i fosilnoga goriva cijeloga svijeta iskoristi se za uzgoj stoke.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja se drzim pravila vrtica u koje moje dete ide. I svidjaju mi se.
Ako ih promene,imam opciju da ih postujem ili da ispisem dete i potrazim drugi vrtic.

U prevodu...boli me uvo i za zaposlene u vrticu i za drugu decu, dokle god rade ono sto meni odgovara.

Nisu to pravila, nego precutkivanje i zatvaranje ociju.
Zaposleni u privatnim vrticima cute i trpe zato sto im je nalozeno da zadrze sto vise dece u vrticu po svaku cenu...pare su u pitanju. Po principu "roditelj je uvek u pravu"
I vecinu vremena mole boga da se nista ne desi.

Samo i dalje ne shvatate da se ta "pravila" mogu negativno odraziti i na vasu decu.

Kako vam volja...uzaludno je pricati dalje.

Pretpostavljam da ne postis?:lol:
Ja cedim pomorandze i kuvam povrce. Jel jos neko posti ovde,osim vegana?

..ja ne postim crkvene postove, nisam vernik..ali ima dana kada nam jelovnik izgleda kao kod vegeterijanaca,
pa chak i kao kod ljudi koji poste..
..uchestalost tih dana zavisi od mnogo chega i varira od dva do pet puta nedeljno..
..iz priche izuzimam mladju decu, chija je ishrana josh uvek specifichna..

Ne mora za satojke iz mesa,ali mora za druge stvari. Nema meso sad 50 sastojaka pa da tragam za njima u gomili drugih namirnica.
Uglavnom je to cuveni mit o proteinima i B12 a to se moze dobiti iz ostalih namirnica zivotinjskog porekla,zitarica i povrca.
I teza o anemiji takodje ne pije vodu,jer se gvozdje takodje crpi iz biljnih manirnica.

Bravo...
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ovo je prvoklasno.

Nego, hajde odgovori na davno postavljeno pitanje:
Kako čovek može da se ishrani proizvodeći sve neophodne hranljive sastojke na 10 ari zemlje?

Dobio si odgovor.Dva puta.Opet se ponavljate i opet izvlacenje,sve je zatrovano....

Vazduh nam je zatrovan, hrana nam je zatrovana, voda nam je zatrovana, a ovde neko pokušava da nam dokaže kako voda nije mokra.

Mozda u tvom dvoristu.

Zrmanja.
Zrmanja%20waterfall%20in%20Serbia.jpg

Dobro poznati nam Zlatibor
64d7a774d23e2bb4f5a58696e2649752.jpg

Kablar
View%20from%20Kablar%20on%20Ovcar-Kablar%20gorge%20and%20Cacak%20%20valley.jpg

Činjenica protiv koje možete da nastavite sa ovakvom besmislenom argumentacijom je:

Čovek ubija da bi jeo. Ili ubija životinje koje su za hranu, ili ubija životinje koje je proglasio štetočinama da bi zaštitio svoju biljnu hranu (kupus, šargarepe, krompir....).

Dzabe boldujes.Postoje ljudi koji nisu ubice.Ubica se ne moze nazvati covekom,jer sam najgnusniji cin koji postoji u prirodu ogranicava ga u petom etericnom elementu,koji ga razdvaja od zivotinja,cije je glavna osobina ljubav a ne ishrana dece kancerogenim elementima.

I šta da radimo? Da kupujemo skafandere i boce sa kiseonikom???

Relativizacija na delu. Ako je sve tako ajmo onda da jos vise prosirimo kapacitete klanica i dupliramo klanje zivotinja na traci.
To je ista teza kao kad pusac kaze pa napolju su izduvni gasovi,sta je onda problem sto ja pusim u zatvorenoj prostoriji.

Dobio si odgovor.Dva puta.
Ovo nije istina.
Nisi mi uopšte odgovorio.

Dakle, daj plan kako se može proizvoditi hrana na 10 ari.
Imaš sve potrebne hranljive sastojke, imaš sve biljne kulture koje čovek treba da uzgaja ako neće da jede meso, i onda daj plan. Kada se šta sadi, koliko treba posaditi, koju površinu koja kultura zauzima, kada se okopava, kako se braniti od štetočina...
Dakle, tražim razrađen plan koji bi potvrdio tvoju tvrdnju.
Opet se ponavljate i opet izvlacenje,sve je zatrovano....

Mozda u tvom dvoristu.

Zrmanja.
Zrmanja%20waterfall%20in%20Serbia.jpg

Dobro poznati nam Zlatibor
64d7a774d23e2bb4f5a58696e2649752.jpg

Kablar
View%20from%20Kablar%20on%20Ovcar-Kablar%20gorge%20and%20Cacak%20%20valley.jpg

Okačio si fotografiju Zapadne Morave. Da li bi zahvatio čašom vodu iz nje i popio je?

Relativizacija na delu. Ako je sve tako ajmo onda da jos vise prosirimo kapacitete klanica i dupliramo klanje zivotinja na traci.
To je ista teza kao kad pusac kaze pa napolju su izduvni gasovi,sta je onda problem sto ja pusim u zatvorenoj prostoriji.

U pitanju je bespomocnost da se nesto promeni pa se teziste problema prebacuje na vazduh i vodu,kao sto je neka Vanada pokusala opravdati ishranu dece kancerogenim mesom kikirikijem od kojeg dete moze dobiti neku za sada nepoznatu nauci alergijom,pa su onda dosle na red jagode i med.

I smesno i zalosno.

U prevodu...boli me uvo i za zaposlene u vrticu i za drugu decu, dokle god rade ono sto meni odgovara.

Nisu to pravila, nego precutkivanje i zatvaranje ociju.
Zaposleni u privatnim vrticima cute i trpe zato sto im je nalozeno da zadrze sto vise dece u vrticu po svaku cenu...pare su u pitanju. Po principu "roditelj je uvek u pravu"
I vecinu vremena mole boga da se nista ne desi.

Samo i dalje ne shvatate da se ta "pravila" mogu negativno odraziti i na vasu decu.

Kako vam volja...uzaludno je pricati dalje.

Izvini,ali moje dete nece ni da prime u taj tako hvaljeni drzavni vrtic.
A onda je problem sto privatni dozvoljava roditeljima da donesu detetu kuvani obrok u vrtic.
Zatvaranje ociju je sto ja recimo radim a nema ko da mi cuva dete,a gospodja iz gradkse vlade zaduzena za deciju zastitu mi se samo kezi i kaze nema liste cekanja,sva deca ce biti upisana i ja kad odem i pokusam da budem pribran prilikom obracanja njima i dalje se keze i ignorisu evidentan problem,roditelje koje rade na crno cija su deca kao ne daj boze sugava,nece da ih prime u vrtic.

Ne mora za satojke iz mesa,ali mora za druge stvari. Nema meso sad 50 sastojaka pa da tragam za njima u gomili drugih namirnica.
Uglavnom je to cuveni mit o proteinima i B12 a to se moze dobiti iz ostalih namirnica zivotinjskog porekla,zitarica i povrca.
I teza o anemiji takodje ne pije vodu,jer se gvozdje takodje crpi iz biljnih manirnica.
Hajde da ponovim.
Od desetoro ljudi koji su se odrekli mesa, a koje lično dobro poznajem njih četvoro je imalo ozbiljnih zdravstvenih problema. Ono šestoro koje nemaju probleme imaju precizno razrađene tablice po kojima uzimaju tačno određene namirnice.

U pitanju je bespomocnost da se nesto promeni pa se teziste problema prebacuje na vazduh i vodu,kao sto je neka Vanada pokusala opravdati ishranu dece kancerogenim mesom kikirikijem od kojeg dete moze dobiti neku za sada nepoznatu nauci alergijom,pa su onda dosle na red jagode i med.

I smesno i zalosno.
alergija na kikiriki nije poznata nauci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back