Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Коначно, на 1583. страни да добијемо и неки конкретан рецепт! :worth:

Него, где да нађемо толико самониклог биља, мајку му? :think:
Мислим, мало је овде оних који баш живе на Пештерској висоравни и у Доњем Шиљеговцу, па да имају око себе нетактнуте шуме и пашњаке...:roll:
Код нас једине некултивисане површине су поред путева...:confused:
Moderatori ne prate temu... utata...

Pa lepo je čovek napisao da sve to može da se proizvede na 10 ari zemlje. Samo još da napiše kako i Srbija postaje najbogatija zemlja na svetu.

Moderatori ne prate temu... utata...

Pa lepo je čovek napisao da sve to može da se proizvede na 10 ari zemlje. Samo još da napiše kako i Srbija postaje najbogatija zemlja na svetu.

А ди да нађем 10 ари земље?:(
Толико саксија ми не би стало на терасу....:confused:
Узгред, моја тераса се налази изнад најпрометније саобраћајнице у целој вароши...:(....ту не расте ни сејано, акамоли самоникло....:sad2:

А ди да нађем 10 ари земље?:(
Толико саксија ми не би стало на терасу....:confused:
E pa prodaš terasu, pa kupiš 10 ari zemlje. Ili, još bolje, prodaš stan i kupiš 10 hektara, pa si onda truli feudalac.

Meni lično je već odavno dosadio život u Beogradu. Samo čekam neki genijalni plan kako možeš da se hraniš na 10 ari zemlje, i ja odoh iz Beograda. Kao da volim da jedem ono što kupim u prodavnici, a nemam pojma ni ko je na koji način to proizveo ni kroz čije je sve to ruke prošlo.

TRIHINELA

U prirodi se larva odrzava u prenosnom lancu "pacov-svinja-covek".
http://www.*********/uploads-newsphotos/pacov.jpg
Svinja se zarazi kada pojede zarazenog pacova, a covek se zarazi kada pojede nedovoljno kuvano ili nedovoljno peceno meso, ili proizvode od mesa susenih na dimu, zivotinja zarazenih larvama.

Glavni izvor zaraze za coveka je meso od domace svinje u kome se nalaze larve Trichinelle spiralis

trih3.jpg

Vreme od momenta upotrebe zarazenog mesa do prvih znakova bolesti iznosi 2-30 dana, a obicno 8-10 dana, sto zavisi od pojedene kolicine zarazenog mesa, odnosno broja unetih larvi.

MotherHelpingDaughter.jpg

TRIHINELA

U prirodi se larva odrzava u prenosnom lancu "pacov-svinja-covek".
http://www.*********/uploads-newsphotos/pacov.jpg
Svinja se zarazi kada pojede zarazenog pacova, a covek se zarazi kada pojede nedovoljno kuvano ili nedovoljno peceno meso, ili proizvode od mesa susenih na dimu, zivotinja zarazenih larvama.

Glavni izvor zaraze za coveka je meso od domace svinje u kome se nalaze larve Trichinelle spiralis

trih3.jpg

Vreme od momenta upotrebe zarazenog mesa do prvih znakova bolesti iznosi 2-30 dana, a obicno 8-10 dana, sto zavisi od pojedene kolicine zarazenog mesa, odnosno broja unetih larvi.

MotherHelpingDaughter.jpg
A ako meso dobro skuvaš ili ispečeš onda nema problema...

..za razliku od mikotoksina, koji se ne unishtavaju kuvanjem i pechenjem, a prisutni su u 30% proizvoda koji se oznachavaju kao zdrava hrana..

"Da li je takozvana zdrava hrana koja se nudi kupcima u Srbiji bezbedna ili i pri izboru ovih namirnica treba biti obazriv?
Stručnjaci su u više navrata upozoravali da se pojačaju kontrole proizvoda od žitarica, a prvo ispitivanje koje je obavio
Institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu pokazalo je da je njihova briga bila opravdana.
Kako Potrošač saznaje, trećina ispitanih uzoraka proizvoda na bazi žita – integralna brašna, brašna od heljde, raži, ovsa,
ječma kao i razne pahuljice bile su zaražene opasnim mikotoksinima, otrovima koje luče plesni na njivama i skladištima.

.............

– Mikotoksini se ne mogu uništiti na visokim temperaturama kuvanjem ili pečenjem. Praktično, to što je bilo prisutno u brašnu ostaće i u proizvodu.
Oni koji jedu ovakvu hranu neće osetiti ni po ukusu ni po mirisu da je kontaminirana, ništa im se neće desiti u tom trenutku – ističe Mastilovićeva.
I pored toga što su u namirnicama prisutni u milionitim delovima, dodaje, oni su za čoveka toksični i akumuliraju se u organizmu.
Postoji rizik po zdravlje ukoliko se takva hrana jede svakodnevno od detinjstva.

– Dugoročno, mikotoksini su uzročnici različitih malignih oboljenja. Koliko će se organizam kontaminirati zavisi isključivo koliko čovek često uzima ove proizvode – kaže dr Jasna Mastilović."

http://www.politika.rs/rubrike/potrosac/Toksini-u-zitaricama.lt.html

..a opet ih jedemo svi..

Normalno da mame Vegani doje svoje bebe svojim mlekom. Sta je tu problem ? Sto se tu ne uklapa ? Kada prekine sa sisanjem, prelazi na ishranu namirnica biljnog porekla.

E, konačno da mi neko odgovori.
Zašto onda tvrdite i i insitirate na tvrdnji da je veganski način ishrane pogodan za bukvalno svaki uzrast? U svakom slučaju, drago mi je da je ovako, da i vegani doje svoju decu i da se to smatra normalnim. Iskreno, svaki drugi odgovor bi me šokirao.

Ali zato me je ovo šokiralo, i zaista mi je teško da poverujem u ovako nešto:

quote_icon.png
Original postavio rdeki

A ako mama vegan nema dovoljno mleka šta onda?
Onda nadje doilju.

Arilingtone, molim te, odgovori mi i na sledećih nekoliko pitanja: Prvo, gde i kako nadje dojilju? Da oglas u novinama ili šta? Drugo, da li ta dojilja uradi neke preglede, analize, da se utvrdi da je zdrava? Prosto mi je neverovatno da bi jedan normalan roditelj, koji iole razmišlja, dao nekoj ženi, o čijem zdravstvenom stanju ne zna ništa, da mu doji dete! I treće pitanje - čime se zaboga ta beba hrani dok roditelji ne pronadju dojilju, dok ta dojilja ne uradi analize da se utvrdi da, npr. nema HIV virus, ili AIDS čime bi mogla da zarazi dete? Prosto, ako majka nema mleka, onda ga nema, a beba mora da jede, jel, a dojilje ne rastu na stabljici kraj puta, niti su pri ruci i dostupne za sledeći obrok.

Čuj, dojilja... Bože, šta ću sve još čuti... Najboje bi bilo da je crnkinja, robinja dovedena sa obližnje plntaže pamuka... :roll:

E, konačno da mi neko odgovori.
Zašto onda tvrdite i i insitirate na tvrdnji da je veganski način ishrane pogodan za bukvalno svaki uzrast? U svakom slučaju, drago mi je da je ovako, da i vegani doje svoju decu i da se to smatra normalnim. Iskreno, svaki drugi odgovor bi me šokirao.

Ali zato me je ovo šokiralo, i zaista mi je teško da poverujem u ovako nešto:

Arilingtone, molim te, odgovori mi i na sledećih nekoliko pitanja: Prvo, gde i kako nadje dojilju? Da oglas u novinama ili šta? Drugo, da li ta dojilja uradi neke preglede, analize, da se utvrdi da je zdrava? Prosto mi je neverovatno da bi jedan normalan roditelj, koji iole razmišlja, dao nekoj ženi, o čijem zdravstvenom stanju ne zna ništa, da mu doji dete! I treće pitanje - čime se zaboga ta beba hrani dok roditelji ne pronadju dojilju, dok ta dojilja ne uradi analize da se utvrdi da, npr. nema HIV virus, ili AIDS čime bi mogla da zarazi dete? Prosto, ako majka nema mleka, onda ga nema, a beba mora da jede, jel, a dojilje ne rastu na stabljici kraj puta, niti su pri ruci i dostupne za sledeći obrok.

Čuj, dojilja... Bože, šta ću sve još čuti... Najboje bi bilo da je crnkinja, robinja dovedena sa obližnje plntaže pamuka... :roll:

Ja pricam kako je u Americi, gde je sve provereno. Pazi tvoje pitanje, a sta ako ovo ,a sta ako ono...Sta radi zena koji jede meso, a nema mleka da doji bebu ?
Stvarno sam sokiran tvojom izajavom da se crnkinja robinja dovede sa plantaze...u kojoj ti to drzavi zivis kada imate robove ???!!! Boze sta jos necu cuti...dovode robove...............

ne interesuju me voće i povrće, jel' hoćete život da mi ogadite do besvesti(ti Deki sa crknutim pacovom ili Arlington sa svojim crkotinama), koj vam je moj, normalna sam osoba, sa izrazitim afinitetom prema zaštiti prema životinjama, najlepše bih vas zamolila da prekinete sa ovim gadostima, koje veze nemaju sa temom, kamoli sa decom,Katastrofa!
Kuj, bre, sa crknutim pacovom? Nisam ja, tetke mi.

ne interesuju me voće i povrće, jel' hoćete život da mi ogadite do besvesti(ti Deki sa crknutim pacovom ili Arlington sa svojim crkotinama), koj vam je moj, normalna sam osoba, sa izrazitim afinitetom prema zaštiti prema životinjama, najlepše bih vas zamolila da prekinete sa ovim gadostima, koje veze nemaju sa temom, kamoli sa decom,Katastrofa!

Crknutog pacova je postavio Kamael, kao i slike ljudi i dece obolelih od raznih boleština.
A što kažeš, stvarno da povraćaš i od njihovih slika i od diskusije koja nema veze sa decom.

Ja pricam kako je u Americi, gde je sve provereno. Pazi tvoje pitanje, a sta ako ovo ,a sta ako ono...Sta radi zena koji jede meso, a nema mleka da doji bebu ?
Stvarno sam sokiran tvojom izajavom da se crnkinja robinja dovede sa plantaze...u kojoj ti to drzavi zivis kada imate robove ???!!! Boze sta jos necu cuti...dovode robove...............

Crnkinja robinja je ironija, Arlingtone, ironija. No, ja verujem da si ti to razumeo, ali ti je ovo lakši način da izbegneš odgovore na pitanja koja sam ti postavila.
Evo, ja ću na tvoje pitanje da odgovorim. Mama koja jede meso i sve ostale namirnice životinjskog porekla, kada nema mleka da doji svoju bebu - kupi mlečnu formulu. To je adaptirano kravlje mleko, iz koga je izolovano i izbačeno sve što nije za bebu, a dodati vitamini, gvoždje i drugo što je potrebno bebi. Ima ih, hvala Bogu, misleći na mlečne formule naravno - Humana, Nestle-Nan, Impamil, Bebelac...

A sada si me ponovo nasmejao - u Americi je sve provereno :zcepanje:
Dobro, neka bude da jeste. Ja te opet pitam, čime se hrane bebe-vegani dok se dojilja ne angažuje? Ili, možda, postoji firma koja iznajmljuje dojilje veganima i drugima?
I naravno da ću pitati sve ono što me zanima ( a na tebi je hoćeš li odgovoriti ili ne ), jer pričaš stvari koje su nelogične i u koje je zaista teško poverovati. ( Evo, i nastaviću sa pitanjima - gde živi ta dojilja dok je angažovana? Bebe jedu na 3 sata kada su baš male, neke i češće, pa nije moguće da ta dojilja odradi svoje i ode kući. Jedino ako ostavi mleko u flašici, pa mama greje i daje bebi )
Ništa lično, zaista, ali meni je tako odvratna ideja da mi neka druga žena doji dete... bljak.... ma i na flašicu da siki, ali mleko neke tamo nepoznate žene, ma kako zdrava bila... stvarno je ideja bljak... Ima toga i kod nas, na institutu za neonatologiju konkretno, da mame daju svoje mleko pa jedu sva deca, ali to je već nužda. Ali ovako, da bi se izbegla mlečna formula iz nekih ubedjenja... grozna mi je i sama pomisao.

Sigurno je tako. Ja znam neke zaista prave vegane, koji se nakupovase mesa i mesnih preradjevina za svoje kuce. Tako da me zanima, da li su to mozda dvostruki arsini ili gresim?
Meni je posebno zanimljivo (a dešavalo mi se) kada mi strastveno objašnjava da ne treba ubijati životinje, jer to nije ispravno, a onda usred rasprave zvekne komarca koji je upravo sleteo na ruku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back