ДЕЦА ПОЗНАТИХ - ПОЗНАТИ КРИМИНАЛЦИ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/224355/Iz-senke-poznatih-oceva-u--kriminal
SINOVI POZNATIH RODITELJA ČESTO NA SUPROTNOJ STRANI ZAKONA
Iz senke poznatih očeva u kriminal

BEOGRAD - Vojkan Stojičić, sin ubijenog zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, u potrazi za plenom kojim bi kupio drogu, pljačkao je i vile prijatelja i saradnika svog pokojnog oca. Na meti Stojičića, tako su se osim bogatih predstavnika multinacionalnih kompanija i ambasada, našli i fudbaler Nenad Bjeković, kontroverzni biznismen Andrija Drašković i nekoliko bogatih građana sa kojima se svojevremeno družio pokojni general policije.
101139_6_f.jpg

Zvezdan Slavnić, sin Zorana MokeSlavnića; Luka Bojović, sin Vuka Bojovića
Bjeković, kako je izjavio za “Blic”, Vojkana Stojićića poznaje od malih nogu jer je za njegovim ocem bio veliki prijatelj. Radovan Stojičić Badža poznavao je i Andriju Draškovića, koji je devedestih godina često dovođen u vezu sa bezbednosnim strukturama.

Stojičići, inače, nisu jedina porodica poznatih iz koje su deca obrela u vodama kriminala. Marko Milošević, Luka Bojović, Darko Lilić, Zvezdan Slavnić... takođe su na spisku dece poznatih roditelja, koji su imali i imaju probleme sa zakonom. Sociolog Bora Kuzmanović, objašnjavajući za “Blic” senku očevog autoriteta pod kojom rastu deca poznatih i moćnih roditelja, kaže da je sudbina svakog pojedinca individualna.
101138_7_f.jpg

Vojkan Stojičić, sin Radovana Stojičića badže; Marko Milošević, sin Slobodana miloševića

- Sigurno je da deca moćnih roditelja rastu pod dodatnim opterećenjem. Neka deca se povuku, neka uspeju da se izbore sa autoritetom oca i sebi stvore karijere. Vojkan Stojičić je bez oca ostao u 17. godini. To je osetljiv period, kada takav gubitak ostavlja tešku frustraciju. Dodatno opterećenje su i kontroverzne priče o ubistvu njegovog oca. Taj zločin je ostao nerasvetljen, a mlađem Stojičiću je ostalo razmišljanje o tome ko mu je i zbog čega ubio oca. Nije nemoguće da krivi i neke očeve prijatelje, bar što sa njim nisu ostali u kontaktu, kaže Kuzmanović. On navodi i da je u slučaju mlađeg Stojičića narkomanija dodatni faktor koji ga je odvukao u kriminal.

- On do novca mora da dođe po svaku cenu. Zna ko ima i od njih otima - tumači Kuzmanović.

U policiji kažu da se Stojičić “na saslušanju ponašao kao i svaki kriminalac sa ulice”. U policijsku stanicu, osim Stojičića, sa lisicama na rukama u poslednjih desetak godina, privođeno je još nekoliko sinova poznatih, moćnih i bogatih očeva. Deca pojednih, uspeli su da izbegnu hapšenje kao što je Marko Milošević, koji se u istrazi Specijalnog tužilaštva sumnjiči za šverc cigareta. Zakon je izbegao i Luka Bojović, sin Vuka Bojovića direktora Zološkog vrta u Beogradu, za kojim je raspisana poternica zbog atentata na Andriju Draškovića, Zorana Nedovića i Branka Jeftovića Jorge.

- Marko Milošević se sakrio u Rusiju, i deset godina kasnije dočekao vreme u kome njegovo ime više nije aktuelno. Za razliku od njega Luka Bojović je centar istrage koja je pokrenuta ove godine posle hapšenja pripadnika zemunskog klana, Miloša Simovića i Sretka Kalinića. I on je pobegao iz zemlje i za njim se, u saradnji sa kolegama iz inostranstva intezivno traga, kaže za “Blic” izvor iz srpske policije.

..........................
...............................Само наставите низ....ПОЗНАТИХ.....
:per: :per: :per:
 
U vidu zanata,
uhapšen nekad ?

Podneta makar prekršajna prijava ?

Pa kladionica ima na svakom ćošku.
Čak i Država ubira porez od igara na sreću.

Ajde uozbilji se ili da brišem ovu sliku,
ne uklapa se on u ove iz uvodnog posta ni po kojoj osnovi.
Kockao se i dobio po tamburi.
A sportske kladionice... Kao da si poredila opklade na trkama pasa ili konja sa borbama pasa.
 
Маса деце познатих личности су имали озбиљних проблема са дрогом. Редитељ Славољуб Стефановић Раваси - ћерка Маргит Стефановић (ЕКВ), син редитеља Егона Савина преминуо од дроге, син редитеља Славенка Салетовића, такође преминуо од дроге.....И тако даље, сетићу се још.
 

Back
Top