Povratak vojnog roka sve bliže! Ko se ne odazove biće kažnjen, poznato koliko će trajati i kolike će biti plate vojnika, evo šta sve znamo do sada

Da li podržavate vojni rok koji bi trajao 75 dana?

• Ukupno glasova
    4
Pričamo o obaveznom vojnom roku, a ne o eventualnoj obuci u slučaju rata.
Војни рок је део обуке за случај рата, а после служења војног рока, обука се наставља преко војних вежби, у резервном саставу.

Регрутна војска није трајно решење.Регрути морају да се прилагоде војничком окружењу, и то траје месец/два, а поред тога потребно је одржавање објеката и просторија у којима бораве регрути 24 часа.Онда се војни рок претвори у чишћење објеката, а не у војну обуку.
Поред тога, потребан је и војни кадар који уме да обучава регруте,а таквог кадра нема одавно.

Plan je da deca od 18 do 30 godina da služe obavezni vojni rok,ako se usvoji pozivi će biti slati mart/april 2025godine,od 30 do 60godine će biti u rezervnom sastavu,ja sam već upisan u rezervni sastav,ali nisam dobio od 2019godine poziv da dođem.
Preko 20 godina to nisu deca nego konji.

Регрутна војска није трајно решење.Регрути морају да се прилагоде војничком окружењу, и то траје месец/два, а поред тога потребно је одржавање објеката и просторија у којима бораве регрути 24 часа.Онда се војни рок претвори у чишћење објеката, а не у војну обуку.
Поред тога, потребан је и војни кадар који уме да обучава регруте,а таквог кадра нема одавно.
I mi smo cistili spavaonu, hodnike, WC ...jbg trebaju im spremacice, sve to razmazeno danas.

Ја сам био у војсци пре 20 година, и војни рок није баш тако сјајна ствар како се доживљава у јавности.Не могу да кажем да сам се нешто грдно намучио, али служење војног рока јесте било губљење времена.

Суштина војног рока је била да нови регрути -"гуштери" имају неку обуку, а да се старији војници излежавају по цео дан.Био је присутан класни моменат, официри нису смели ништа да кажу некоме ко је имао јаку везу или "битне" родитеље.Један број војника је био претежно ослобођен обуке и задужења, мували су се по официрским канцеларијама.

I mi smo cistili spavaonu, hodnike, WC ...jbg trebaju im spremacice, sve to razmazeno danas.
То је мало нелогично, обучаваш се за рат и одбрану земље, а чистиш спаваонице и објекте.Као да у правом рату, у рову имаш спаваонице, учиониоце и ходнике.

То је мало нелогично, обучаваш се за рат и одбрану земље, а чистиш спаваонице и објекте.Као да у правом рату, у рову имаш спаваонице, учиониоце и ходнике.
Ja sam sve radio bukvalno samo nisam bio dezurni ili pomocnik dezurnog, to je tek propast jer ako neko napravi neko sranje, mozes da odgovaras debelo.

Ti si onda moj spisnik ako si isao u roku u vojsci i ja sam tada sluzio odnosno vec zavrsio 2004.
Замисли садашњу регрутну војску, много је више уживања опојних дрога међу омладином него пре 20 година.Сада би био много присутнији класни моменат него 2003 или 2004 године, ко сме да нешто наређује сину неког буржујчића.

Замисли садашњу регрутну војску, много је више уживања опојних дрога међу омладином него пре 20 година.Сада би био много присутнији класни моменат него 2003 или 2004 године, ко сме да нешто наређује сину неког буржујчића.
Kod mene je bilo narkomana i onda, iz Vojvodine i Beogradjani...najvise problema su pravili.

Kod mene je bilo narkomana i onda, iz Vojvodine i Beogradjani...najvise problema su pravili.
Obrukase nam ceo divizion, to su trebali da isprebijaju i da izbace iz vojske ...mada vecina njih je i u zatvoru bila, pa su imali i produzetak vojnog roka i po mesec dana ako ne i vise.
То је било пре 20 година, а сада би било 3-4 пута више наркомана и осуђеника.

Страшно ми је чудно да имају проплем са попуном професионалним војницима.Када сам ја био у војсци, плате у војсци нису биле нешто посебно, али се доста људи јављало да буду војници по уговору.Неки су се пријављивали одмах по одслужењу војног рока, могли су да врше селекцију и да бирају кога примају.

Tako je.

Back