Povratak vojnog roka sve bliže! Ko se ne odazove biće kažnjen, poznato koliko će trajati i kolike će biti plate vojnika, evo šta sve znamo do sada

Da li podržavate vojni rok koji bi trajao 75 dana?

• Ukupno glasova
    4
lovacko drustvo Slovenije potpuno ponizilo JNA.
Koliko ja shvatam šta se tamo desilo 1991., imali su odlično organizovanu Teritorijalnu Odbranu, koja je postojala i u Srbiji, i koja se zasnivala na timskom radu, a to njima leži. Normalno, pripadnici te TO su napamet poznavali kraj u kome žive, bili su to ozbiljni ljudi za razliku od JNA golobradih mladića, imali su veću motivaciju od te dece, a što je najbitnije lanac komandovanja se pokazao kao sposoban da mnogo brže reaguje u ratnim uslovima po gradovima. Ko bi to znao. JNA starešine su mogle da ih se reše, ali ih je glomazna birokratska mašinerija sopstvene institucije, zapravo porazila, a ne toliko ti Slovenci.

Koliko ja shvatam šta se tamo desilo 1991., imali su odlično organizovanu Teritorijalnu Odbranu, koja je postojala i u Srbiji, i koja se zasnivala na timskom radu, a to njima leži. Normalno, pripadnici te TO su napamet poznavali kraj u kome žive, bili su to ozbiljni ljudi za razliku od JNA golobradih mladića, imali su veću motivaciju od te dece, a što je najbitnije lanac komandovanja se pokazao kao sposoban da mnogo brže reaguje u ratnim uslovima po gradovima. Ko bi to znao. JNA starešine su mogle da ih se reše, ali ih je glomazna birokratska mašinerija sopstvene institucije, zapravo porazila, a ne toliko ti Slovenci.
Pa upravo ono sto sam napisao - besmisleno.

O vraćanju obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji intenzivno se priča skoro pune četiri godine s tim što bi konačna odluka na tu temu trebalo da bude doneta u naredne dve nedelje, kako je najavio predsednik Aleksandar
Samo da mi nadju koji bi oficir zeleo vojnika kao vucica , a da ne prodje kao jna pukovnici u sliveniji I hrvatska.

Vojni rok 75 dana. Za početak.
Videćemo da li će biti obavezan za sve ili samo za ove što hoće da NatoPomognu Ukrajincima na istočnom frontu.
Upravo, kao u PDH što se uvodi vojni rok.
Naivni misle da se brani država a u stvari priprema topovsko meso za Istočni front.
Sledeći potez je uvođenje Srbije u nato pakt!
Nepomjanik će to već zaviti u oblandu onako kako samo on to zna.
Rafali, Litijum, Nuklearke (i to Francuske) koje će biti u službi prerade Litijuma i ko zna čega još ... ne sviđa mi se uopšte!

hahahaaah kakve provere , kakav pregled, ma daj za vojsku se uvek primalo sve i svasta....
joooj sad kad neki mali veliki kosta dobije automatsku pusku .... jadna nevina deca s kim li ce da zaglave .
vojne skole upropascene neki novi nesposobni i neuki podoficiri , zdravstveno propalo skroz , psiho test laziras na keca i eto ti katastrofe

hahahaaah kakve provere , kakav pregled, ma daj za vojsku se uvek primalo sve i svasta....
joooj sad kad neki mali veliki kosta dobije automatsku pusku .... jadna nevina deca s kim li ce da zaglave .
vojne skole upropascene neki novi nesposobni i neuki podoficiri , zdravstveno propalo skroz , psiho test laziras na keca i eto ti katastrofe
Onda ništa od prave vojske.

Back