Deca 3-7 godina (preskolarci)

Zapravo nije to bas prvi razred, zovu ga "junior kindergarten", u septembru krece, a u oktobru tek puni 4 godine :sad2:

Jasno mi je i to da ce vise da se igra i kroz igru da uci, al' dzaba...cim pomislim na to muka me uhvati. Opet kontam nije mu kao u vrticu :/

Junior je prosle godine krenuo u Kinder1 sa nepune 3 godine. Malo sam se brinula kako ce mu biti, jer u istu zgradu idu i deca koja pohadjaju osnovnu skolu (do nekih 10-11 godina). Mogu reci da je proslo mnogo lakse nego sto sam mislila. U pocetku je bilo par puta da su nas zvali iz skole da ga preobucemo jer je imao nezgodu a oni po zakonu ne smeju presvlaciti decu, ali osim toga, sve je proslo ok. Uciteljica mu je bila neka mlada i obozavao ju je, iako Junior nije bio medju njenim miljenicima. Sada ide u letnju skolu (jul-avgust) i super se snasao. Od oktobra krece u Kinder2, dobice novu uciteljicu i nove drugare. Nadam se da ce biti i istom razredu sa bar nekoliko drugara ili iz Kinder1 ili iz letnje skole, pa da bar bar poznaje nekog. Ali kako sam primetila, u skoli ga vecina nastavnika zna po imenu, tako da verujem da se sve biti ok. Po meni je dobro sto je mogao sa 3 da krene u Kinder1, jer je u zabavistu bio jedan od starijih (zabaviste je od 3 meseca do 3 godine), pa nije imao od koga da nauci nesto novo. Ovako vidi ostalu decu sta rade, pa kopira/uci.

Znam da ti dzaba kazem da se ne brines, svaka promena donosi brigu, ali verujem da su i oni prilagodjeni uzrastu deteta i nece ocekivati da sede u klupi 45 minuta. Ali je i njemu bolje da bude sa vrsnjacima i da ide u razred koji je prilagodjen njegovom uzrastu. Veruj mi mnogo vise ce nauciti tu nego u zabavistu.

O nije dzaba, naravno da znaci rec nekog ko je prosao kroz isto. Oko tog presvlacenja mi i jeste frka i oko toaleta. Mislim zna on da ode sam, al' obicno se po zavrsetku skroz uneredi, tako da sam vec spremna na pozive u samom pocetku. Sto se tice druge dece iz odelenja, najmanji je i najmladji, to mi onako jos tuznije deluje kad ga vidim medju njima.. al' dobro, ja verujem da ce njemu biti super, i kao obicno verovatno ja pravim frku oko sitnica :) Pred nama je, videcemo uskoro :)

O nije dzaba, naravno da znaci rec nekog ko je prosao kroz isto. Oko tog presvlacenja mi i jeste frka i oko toaleta. Mislim zna on da ode sam, al' obicno se po zavrsetku skroz uneredi, tako da sam vec spremna na pozive u samom pocetku. Sto se tice druge dece iz odelenja, najmanji je i najmladji, to mi onako jos tuznije deluje kad ga vidim medju njima.. al' dobro, ja verujem da ce njemu biti super, i kao obicno verovatno ja pravim frku oko sitnica :) Pred nama je, videcemo uskoro :)

Bice on ok. Taj prvi razred u stvari prodje da se naviknu na taj sistem. Ne ocekuju ni ucitelji odmah da se ide glatko. Samo ga probaj sto bolje pripremiti i deluj pozitivno uzbudjena sto eto on krece u skolu. Znam da je tesko prikriti brigu ali je bolje i za njih ako prihvate skolu kao nesto novo i zanimljivo.

Da li znas sa kim ce biti u razredu? Mozda mozes pre nego sto krene skola da se sretnete sa nekoliko mama pa da se deca upoznaju kroz igru. Mislim, uvek je lakse uci u razred ako znas vec nekog pa makar iz vidjenja. Junor je znao dve devojvice i jednog decaka sa igralista i plaze. Mislim da je lakse ako zna bar nekog iz vidjenja.

Poslednja izmena:
I mi krećemo za mesec dana :ok:
A što misliš da mu je rano?

a,vama se baš primaklo,
jel se spremate polako?
Kako se ćera oseća povodom toga, dal uopšte razmišlja o tome?

- - - - - - - - - -

i biće mu super.:ok:

a,vama se baš primaklo,
jel se spremate polako?
Kako se ćera oseća povodom toga, dal uopšte razmišlja o tome?

Da da primaklo se :aha:
Ja se radujem kolko i ona :lol:

Spremno je skoro sve - dobili smo listu od učiteljice, samo još stvari za fizičko da kupimo i papuče za školu i gotovo :klap:
Marta se BAŠ raduje školi... ne može da dočeka... A ja se samo pitam kako će ona da sedi tolko dugo mirno?!? :zeek: :lol:

Moje dete se danas samo samcijato skinulo iz pidzhame i obuklo i obulo .... komplett i nishta nije obrnuto ... MIIII HEPIIIIII !!!!! :klap:

Shta ti je rodjendan kod simpatije ... :zcepanje: ....

Inache celog leta pokazuje inicijativu za svashta neshto ... ide na wc kao veliki ( nece adapter ), oblachi se (sad to zavisi od volje, ponekad sve ponekad ni charape), totalno se odvikao od dude, zna i pamti brojeve (koji je bio broj na kuci druga kod kog smo bili, sve zhivo mora da prebroji do 15 bez problema, posle malo mesha ali ce i to doci na svoje ) i kod babe na selu je pocheo da slazhe rechenice na srpskom ... jeste da nema ni roda ni padezha na vidiku, mi se cepamo, ali tachno zna da odredi koja rech je na madjarskom a koja na srpskom .... i ne mesha ih .... :super:

Moje dete se danas samo samcijato skinulo iz pidzhame i obuklo i obulo .... komplett i nishta nije obrnuto ... MIIII HEPIIIIII !!!!! :klap:

Shta ti je rodjendan kod simpatije ... :zcepanje: ....

Inache celog leta pokazuje inicijativu za svashta neshto ... ide na wc kao veliki ( nece adapter ), oblachi se (sad to zavisi od volje, ponekad sve ponekad ni charape), totalno se odvikao od dude, zna i pamti brojeve (koji je bio broj na kuci druga kod kog smo bili, sve zhivo mora da prebroji do 15 bez problema, posle malo mesha ali ce i to doci na svoje ) i kod babe na selu je pocheo da slazhe rechenice na srpskom ... jeste da nema ni roda ni padezha na vidiku, mi se cepamo, ali tachno zna da odredi koja rech je na madjarskom a koja na srpskom .... i ne mesha ih .... :super:

:heart:

Eh, da ste malo blize...

Danas Lela imala prvi cas baleta. Odusevljena je.Sa koliko uzivanja je u dve recenica ispricala sta je sve radila, a tek kad je otisla u dvoriste i pocela da postrojava drugarice i govori sta treba da rade i kako je ona to radila, i to im sve "strucno" objasnila. Sad bi samo da igra.

Moj mali gilipter danas puni 4 godine ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa :eek: ... kad je proshlo majku mu????!!!!???

Slavimo u subotu sa drugarima iz vrtica u rodjendaonici, a u nedelju dolazi rodbina i kumovi kuci ... realno nemam mesta za sve, narochito u jednom danu ... sve sam izplanirala vec pre mesec dana, mislim da ce sve teci glatko ... ili se bar nadam .... :lol:

stvarno ne mogu da verujem da je vec toliki .... :heart:

Moj mali gilipter danas puni 4 godine ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa :eek: ... kad je proshlo majku mu????!!!!???

Slavimo u subotu sa drugarima iz vrtica u rodjendaonici, a u nedelju dolazi rodbina i kumovi kuci ... realno nemam mesta za sve, narochito u jednom danu ... sve sam izplanirala vec pre mesec dana, mislim da ce sve teci glatko ... ili se bar nadam .... :lol:

stvarno ne mogu da verujem da je vec toliki .... :heart:

:cmok: I pisi kako je proslo

Evo da vam javnem kako je bilo .... bili smo u subotu u rodjendaonici, sve je bilo super, jako malo je roditelja ostalo, dece bilo oko 14 komaTa :lol: .... svi su bili odushevljeni, moja sveki se oduzela zhena kako je bilo super deci, kazhe "moracemo njemu ovako da slavimo, pa vidi kako je sretan" ali stvarno je bio van sebe .... dobio je gomilu jako lepih igrachaka i neshto super garderobe, mada meni ne bi smetalo da niko nije nishta doneo, vazhno je da su se lepo zabavila deca .... u nedelju ruchak za rodbinu, i popodne kumovi sa decom ... chak sam uspela i malog da stavim da odspava sat ipo popodne... dobitna kombinacija :zper:.... stavicu par slika, nisu neke, ali su ipak uspomene :heart:

torta chokoladna
2mry35u.jpg

110d8w9.jpg

Back