Deca 1-3 godine (toddlers)

hihi
reci muzu da ja za sociva probysim tu gumu s onim sistemom za infuziju, i onda odsecem makazama to crevo
prekotoga curi ko. blesavo :-D
nego ja cekala savet sta raditi kad se dete navikne da spava s vama :zblesav:
Nastaviti tako. :zplez:
Ako ti odgovara, skines stranicu kreveca, naslonis uz vas krevet i eto ti, svi zadovoljni, nije u vasem krevetu, a spava pored mame. :)

- - - - - - - - - -

P.S.

cosleepers-do-it-in-the-kitchen_design.png

kis, od pre par dana spava prilepljen uz mene, al bukvalno,evo lezim, on spava, ja s telefona ovde, sestra mi donela palacinke u keevet sa veceram :-D
ne smeta mi, kako sa se izrazin sad, ne smeta on meni.psihicki :-D volim ga, obozavam ga, ugnhavila bih ga ovakvog
al fizickki, budim se ukocena, nazuljena, neodmorena....

Poslala sam post do pola, prekidaju me ovde odredjeni elementi. :lol:
Elem, uradili smo briseve jer mu se pojavio neki grozan zadah, ne stalno, tako u naletima, pa sumnjam da ima nesto.
Super se oseca, normalno se ponasa, veseo je, jede, nema T, samo ti gusti slinci negde unutra (poceo je vec mucenik da bezi od mene zbog ispiranja).
Zlezde su mirne, nemam pojma sta bi moglo da bude.
Nema veze sa ustima, oseti se i posle pranja zuba, peremo redovno, nesto iz grla, majku mu! :(

- - - - - - - - - -

kis, od pre par dana spava prilepljen uz mene, al bukvalno,evo lezim, on spava, ja s telefona ovde, sestra mi donela palacinke u keevet sa veceram :-D
ne smeta mi, kako sa se izrazin sad, ne smeta on meni.psihicki :-D volim ga, obozavam ga, ugnhavila bih ga ovakvog
al fizickki, budim se ukocena, nazuljena, neodmorena....

To sad, bice mu dovoljo i da pruzis ruku i stavis mu na grudi/ledja, kako vec spava, samo da oseti da si tu. :)

..jakshi je vec mesecima vishak, ali ja ga ipak stavljam da odspava, koliko god,
chisto da mu ne bude dodatna trauma od tog spavanja tamo..
..to pamtim iz mojih dana u vrticu.. :sad2:
..veliki su izbacili oko drugog rodjendana sasvim,
ali smo zadrzali vreme mirne igre, chitanja, leshkarenja,
a i bili su trpeljiviji karakteri, lezali su i tamo budni i mirni.. :(
..verovatno ce i on izbaciti kad oduzi dan preko leta.. :)
..jedino dete koje je do shkole spavalo popodne je moja sestra,
njoj je u predshkolskom mnogo falilo to.. :confused:

E, dobro je, hvala ti! :)
Nadam se da ce to do septembra da se sredi.
Svidja mi se nacin rada i sve, potpuno drugacije nego u drugim drzavnim vrticima, a znam i dosta dece, ima i onih koji su sad vec odrasli, koji su isli, samo pozitivna iskustva, a i svi roditelji prezadovoljni. :)
Meni fali popodnevna dremka i sad ponekad kad preskocim. :rumenko:

- - - - - - - - - -

..kako nema dremke u vrticu, privatni..?

Ne, ne, drzavni, ali model-centar, drugaciji nacin rada.
Ogledni, mislim rade oni tako vec vise od 20 godina.
Nema ni uzrasnih grupa, sva deca su zajedno, mali brze uce od velikih, veliki uce da brinu i da dele sa malima i tako, svasta nesto lepo.
Imaju stalno na raspolaganju vise soba sa razlicitim aktivnostima, nesto kao Montesori.

Ne, ne, drzavni, ali model-centar, drugaciji nacin rada.
Ogledni, mislim rade oni tako vec vise od 20 godina.
Nema ni uzrasnih grupa, sva deca su zajedno, mali brze uce od velikih, veliki uce da brinu i da dele sa malima i tako, svasta nesto lepo.
Imaju stalno na raspolaganju vise soba sa razlicitim aktivnostima, nesto kao Montesori.

..zvuchi divno.. :) ..bice to sve ok, ako su tako fleksibilni imaju i neki dushek u coshku sigurno :lol:
a i da nemaju - uvek imash opciju pola dana dok mu ne bude ostanak zanimljiviji od dzonjanja.. :)

Nc, i ja tako busim fizioloski(naucila iz bolnice) ;)
Boki, nek spava sa tobom, potrebna si mu. Ako se izlomis, probaj njega do zida(stavi jastuke), a ti mu okreni ledja... Ako se bojis da ga ne nacepis.

Ja to radim ponekad, sad kako je Pedja veci, ne zbog njega, vec zbog sebe, jer me opali nogom tako jako u oko/sisu/stomak/nos... itd... mm i ja mu okrenemo ledja pa cepaj sine u bubrege, to ni ne osetimo ahahahahahahah...

- - - - - - - - - -

Kad te prvi put zvekne petom u glavu iz sve snage... razumeces sta pisem ahahahahhahahaha

Juče popodne u parkiću, gde se inače sastajemo sa decom iz vrtića, nigde nikog. I NG je bila nešto neraspoložena i umorna pa smo se brzo vratili kući.
Valjda prvi put u životu je zaspala u 20 h (ako ne računam ono totalno bebeće vreme). Pred spavanje nam reče da su im montirali trambolinu u dvorištu vrtića. Znači, sve su i umorili za desetku kad niko ni na igralište nije došao.

Moji klinci imaju neku igračku buba-maru, izgleda kao one kineske plastične igračke sa točkićima i drškom poput drške kišobrana, koje deca guraju pa one sviraju, mašu ušima, surlama, pipcima... sigurno znate na šta mislim. :) Ova buba-mara je drvena i ima neke visuljke sa kuglicama koje lupaju po podu i po igrački kada dete vozi, tj. gura igračku.
E, jutros mm i ja spremamo Micku za vrtić, nameštamo krevete i slične jutarnje obaveze, a Stefan voza tu buba-maru. Pita ga tata - šta je to, šta imaš to, sine? Mali zastade za trenutak, iskezi se onako preslatko bebeće, onaj kez što te obori s nogu, i odvali: brrrm-buba :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Back