Deca 1-3 godine (toddlers)

..zna sigurno chemu sluzi, gleda micu vec toliko dugo,
da je u vrticu sedao bi odavno nekoliko puta dnevno, chisto da se navikne na ideju,
a kad mu sazri mehanizam za "prepoznaj shta se sprema pa javljaj kako znash i umesh shta ti treba"
a narochito "zadrzi dok ne javish, dok ne donesu noshu i dok te ne skinu" procice josh nekoliko meseci.. :lol:

Ebiga, ovaj dr rekao da ispiranjem uteras i u usi.
Nos je kao tamni vilajet-ako ispiras-kajaces se, ako ne ispiras-kajaces se! :lol:

Sad me je podsetila NC ovom pricom da je nas macor nekih mesec dana zapisavao iskljucivo moje papuce, imao covek pik na mene, ne znam sta sam skrivila, nesto jesam. :lol:
A mm je kao klinac imao kokera koji je jeo iskljucivo cipele njegovog tate. :lol:
ne znam, ja sam cula samo od tog jednog dr. da ne valja da se ispira, svi ostali kazu da treba
nisam cula nikoga da je imao problem zbog ispiranja a sa druge strane, mnogo njih je imalo problem zbog ne ispiranja
pogotovo ako je u pitanju neka bakterija u nosu
kumina mala je cak bila gluva koliko dugo, jer nisu ispirali i tako je sa tim sekretom bila sve vreme...
sad je ok al moraju da ispiraju svaki sekund kad ima slince

..ja ispiram nos samo dok ne umeju da izduvaju, a posle rodjendana samo kad su one shto ne idu napolje, vec ostaju tamo nazad, na spoju nosa i grla..

..sad, na primer, cure kao chesme, bistri slinci, samo ponekad neki obojeni..

..jutros kaze dr, kombinacija virus i bakterija, zato imaju i neke iste i neke razlichite simptome, koliko je shta kojeg dohvatilo..
..aleksej dobio isti AB, kaze dr da mu ne bi davala josh da je sam, poshto mu je bakterijska inf u zachetku, kod njega je virus izrazeniji po simptomima,
a jakshi je pochelo kao bakterijska pa je treceg dana fasovao i virus.. :roll:
..a virus je doneo veliki bata iz shkole.. :roll:
..on nema bakterija, za sad, valjda shto ne deli chashe i ne glodje igrachke sa njima dvojicom.. :lol:

..danas T posle spavanja kod alekseja 39C, a kod jakshe 38C..
..reche nam da ochekujemo T josh bar tri dana.. :(

pa radila sam test onaj dan kad sam bila kod endo 05.04, nista
i prosle nedelje je trebalo da dobijem i meni se pojavi samo onako malo braonkasto dva dana i to je bilo sve
tad sam te i pitala jel uticu na mecu ove tablete

a mozda mi je i to braonkasto bila meca, a :think:

Skuplja li se to staro drustvo na Kutku :think: ? :cmok:

Ja danas dobila. I to bez lekova, onako od sebe. Da li je moguce da toliko deluje promena klime ili je nesto sasvim drugo u pitanju!? Bas me znanima kakav cu ciklus imati i da li ce se opet najzad ustaliti na 35 dana? Trebala bih poceti sa dijetom, ali mi se ne da. I necu ponovo da idem na temu o podrsci dijeti, eto necu. Bicu tu dok Junior ne napuni 3 godine, na koju cu temu posle, ne znam :dash: Ima li neka za decu 3-6 godina? Ako nema otvoricemo :whistling:

Bas mi je bezveze dan. Vidise i po postu :dash:

I na kraju, Jexy javi sta je :ceka:

I ja sam ispirala sad kad je imao te guste koje se cuju unutra, a napolje nece.
Inhalacije nisam probala, a bosiljak sam stavljala da isparava, nije nesto pomoglo ovog puta.
Inace, on je naucio skoro da izduva nos, zimus kad smo imali grip, imali smo srece da nije imao priliku da nauci, nije bio cesto bolestan, kapiram da ce kad krene u vrtic vezbati redovno. :sad2:

E, kako da znam kad da mu skinem nocnu pelenu?
Desi se da je suva 5 dana za redom, sesti mokra.
Sad ja ne znam da li se on upiski u snu ili kad se probudi, budi se pre mene. :rumenko:
Nije mi jos dovoljno toplo nocu da mogu da rizikujem da spava mokar...

I, da, izgleda da mi dete cita sta pisem na forumu.
Vec dva dana ne spava popodne, bez mog uticaja, naprotiv, juce mi se usta osusila, pricala sam "Crvenkapu", "Zlatokosu" i "Tri praseta" naizmenicno sat vremena i mazila nogu da bi on ustao oran za igru. :dash:
5 slova zna, ne znam kako me spijunira, ali je ocigledno da to radi! :lol:

Ja da postavim jedno neupuno pitanje hahhaha.. stalno sam nesto neupucena
Kako to ispirate nos?
Malenom sam samo prva tri meseca pipetom stavljala po par kapi fzioloskog rastvora jel je krkljao ko prasence :mrgreen:
.. al nista dalje od toga ne znam

Nole.. da klincima bude sto pre bolje :zag:

Piski pred spavanje, a lezemo u isto vreme.
Sta me buni-postoji realna mogucnost da on mene ne moze da dozove ujutru ponekad, pa odustane i ispiski se. :rumenko:
Probudi me tako sto me mlatne po glavi na kraju, a ja se iznenadim kad vidim da se on vec uveliko igra.
To znaci da je budan duze, da je dohvatio gomilu igracaka sa police i rasporedio ih po krevetu, nekad i po meni, a ja nista nisam cula.
Stvarno se desi da spavam kao klada. Ebiga! :lol:
Tako da nemam pojma da li piski u snu.
Mislis da sacekam toplije vreme?

Piski pred spavanje, a lezemo u isto vreme.
Sta me buni-postoji realna mogucnost da on mene ne moze da dozove ujutru ponekad, pa odustane i ispiski se. :rumenko:
Probudi me tako sto me mlatne po glavi na kraju, a ja se iznenadim kad vidim da se on vec uveliko igra.
To znaci da je budan duze, da je dohvatio gomilu igracaka sa police i rasporedio ih po krevetu, nekad i po meni, a ja nista nisam cula.
Stvarno se desi da spavam kao klada. Ebiga! :lol:
Tako da nemam pojma da li piski u snu.
Mislis da sacekam toplije vreme?

..ja bih sachekala.. :)
..i nabavila water-proof posteljinu.. :mrgreen:
..i noshu drzala u spavacoj sobi.. :lol:

..ja sam slichna bila sa najstarijim sinom, srecom sam imala stariju devojchicu koja je efikasnija u budjenju mame nego on.. :lol:
..tad smo bili bash chesto samci ujutru, tata je tad radio kao vampir.. :(

Back