Deca 1-3 godine (toddlers)

hihi
reci muzu da ja za sociva probysim tu gumu s onim sistemom za infuziju, i onda odsecem makazama to crevo
prekotoga curi ko. blesavo :-D
nego ja cekala savet sta raditi kad se dete navikne da spava s vama :zblesav:

sto kaze kistina-nastaviti tako :lol:
ja bih jos dodala, probaj da se opustis, mada ces i to vremenom da postignes :lol: (ovo ti kaze visegodisnja kosliperka:lol:)
mi smo zimus izbacili krevetac, skupljao je prasinu. racunam da cu na zimu, sa oko 2,5 godine da ga prebacim kod bate u sobu i da ce to odvikavanje proci bez problema, jer ce bata biti tu. stariji je jako dugo spavao sa nama, a recimo, nikakav problem nije imao da ode na rekreativnu, kod babe i dede, bilo gde gde nismo mi. spavao je sam bez problema.
nama to ne smeta, navikli smo i spavamo normalno, ne kocimo se vise :lol: plus, kupili smo krevet 2x2m, kad smo useljavali u novi stan, bas zbog zajednickog spavanja.
mnogo mi nedostaje debeljko otkako radim i uvece kad legnemo i kad se sklupca pored mene i zagrli me, ja ljubim do ponoci :D

Mi smo, tj. ja sam , priznajem, navikli ćerkicu da spava sa nama. Jooooj, muke... Dok je bila bebica, lakše mi bilo tako. Ko bre da je nosa i uspavljuje u sred noći, a jedva gledam na oči moje rodjene, nego je stavim izmedju mm i mene i dete zaspi odmah. A i mama :rumenko:
E, ali sada je to malo mučno. 4 godine ima, velika je, treba joj puno mesta za spavanje, bacaka se nogama i rukama... Koliko puta se probudimo ukočeni ujutru, a njoj glava na meni, a noge otprilike na tatinom licu ili vratu :lol: Skoro svake noći dolazi u naš krevet, ma robija bre.
E, zato sa malcem nismo ( khm, khm, dobro de, nisam :rumenko: ) ponovili grešku. Od prvog dana spava u svom krevecu. Prvih par meseci je spavao u onom prenosnom, koji smo posle koristili kao ogradicu. Bio je u dnevnoj sobi, jer mi spavamo u dnevnoj, uz naš krevet. Negde sa 4-5 meseci smo ga prebacili kod seke u sobu i od onda spava(ju) tamo.
Nikakav problem nije što su sami u sobi. Vrata od naše i od dečije sobe su jedna naspram drugih, izmedju je hodničić od 2,nešto kvadrata, uvek imam pogled u sobu, samo odignem glavu sa jastuka.
Na, kraju krajeva, kako bre oni Amerikanci i ostali zapadnjaci, od prvog dana beba ima svoju sobu. Ranije sam mislila - kako bre mogu, valjda bebu uz sebe držiš uvek, ali sad kontam da nema potrebe. U svoju sobicu i mirni smo i deca i mi.
Samo još da malenu odviknemo od "noćnih ekskurzija"... :lol:

da dodam, nikakav poguban efekat nije imalo na nas sex.zivot, cak stavise, isprobavamo sve prostorije po stanu, pa nam onda sex u krevetu (u retkim prilikama) izgleda kao egzotika :lol:

Hehehe, ma kakav krevet, mi već godinama ne koristimo krevet za te aktivnosti. Škripi bre, em probudimo decu, em svi ukućani znaju šta radimo :zcepanje: Vala i nama dodje kao egzotika kad se desi u krevetu :zcepanje:

E lude ste obe :)
Ja nisam navikavala sa spavaju sa mnom, samo kad su bolesni, da mogu da im merim temperaturu i bdim. Nekako kontam da je svakom od nas potreban san i mir jer je dan prepun aktivnosti. Ok je kad oba roditelja imaju isti stav, imam u okruzenju par mama koje spavaju sa svojom decom a tate u drugoj sobi. To mi i nije neko dobro resenje, al' ajde, svako radi kako mu najbolje odgovara. Mislim da je kod Boki to problem, sto muz nije bas za tu varijantu zajednickog spavanja. Jos ako radi, potpuno ga razumem. Bolje da ima snage da se danju igra i seta sa detetom.Svaka od nas voli dodir svog deteta nocu, i tu ljubav i predavanje. Kad se prilepi i zagrli te, ili promrmlja u snu "mamice". Pre neku noc sam se uvukla u krevet starije cerke i spavala tu do jutra, trebalo mi je ljubavi :) Ne znam ljudi, jeste li vi spavali s matorcima? Mozda nije lose napraviti tu paralelu. I je li zajednicko ili odvojeno spavanje pomoglo/odmoglo u stvaranju emocionalnih veza medju vama...
A sto se odvikavanja tice, kod starije dece ce samo proci(mislim na nocne ekskurzije), a kod male ...ce takodje proci :) Stavis u krevet i stisnes srce :) Za dva dana ce sve biti kao pre. Brzo klinci zaboravljaju.

Irina je isterala tatu iz kreveta, posto je tesno za svo troje a sad je pocela i mene da gura....popreko spava pa me udara nogama u glavu ili ako joj je glava do mene, onda se nogama gura pa me gura glavom :roll:
uglavnom, spavam u 4 ili 5 rata
podhitno moramo da se odvojimo

moja braca su spavala u istoj sobi sa roditeljima posto im je stan bio jednosoban
ali pre nego sto sam se rodila, presli su u veliki stan pa sam ja vec sa dve godine uveliko spavala u svojoj sobi, imam slike pa znam...ne znam kad su me tacno odvojili...nisam nesto primetila da je to negativno uticalo
mislim da je i bolje da dete spava odvojeno...u svakom slucaju, moze da izadje iz kreveta i dodje kod mame i tate ako se uplasi ili nesto :)

..da, da, i mi smo se iznenadili.. :roll:

..ej, kad si tu, imam pitanje..
..machka od 5 godina, sterilisana odavno, ovog proleca odlepila i zapishava kao nenormalna..
..ne smem da ostavim ispred vrata ni kolica ni biciklu ni chizme ni nishta, peezdim polako.. :roll:
..nije nasha, tj zivi u prizemlju kod jedne bake, izlazi napolje regularno, a mi smo tri sprata iznad i nasha vrata su joj fetish postala, ne znam zashto..
..imash neku ideju koji joj je i shta da radimo?

Bris.jpg

Sve OK, a ni taj zadah nisam osetila danas i manje je slinav...mozda sam ispanicila pre vremena, ofskroz, ako osetim opet, vadimo krv i briseve i tako. :)
Htela sam d'umrem jer sam istripovala da sam mu ispiranjem uterala infekciju pod pritiskom u sinuse...mora nemajka da ispira! :roll:
Razmisljala sam sta da radim, ali je jadan zvakao na dah, kao oni ronioci i gusio se u slinama kad legne, to je presudilo, mada nisam sigurna da li je ispravno, ebiga! :(

Ebiga, ovaj dr rekao da ispiranjem uteras i u usi.
Nos je kao tamni vilajet-ako ispiras-kajaces se, ako ne ispiras-kajaces se! :lol:

Sad me je podsetila NC ovom pricom da je nas macor nekih mesec dana zapisavao iskljucivo moje papuce, imao covek pik na mene, ne znam sta sam skrivila, nesto jesam. :lol:
A mm je kao klinac imao kokera koji je jeo iskljucivo cipele njegovog tate. :lol:

Ebiga, ovaj dr rekao da ispiranjem uteras i u usi.
Nos je kao tamni vilajet-ako ispiras-kajaces se, ako ne ispiras-kajaces se! :lol:

Sad me je podsetila NC ovom pricom da je nas macor nekih mesec dana zapisavao iskljucivo moje papuce, imao covek pik na mene, ne znam sta sam skrivila, nesto jesam. :lol:
A mm je kao klinac imao kokera koji je jeo iskljucivo cipele njegovog tate. :lol:

Ja sam prvih godinu dana ispirala ko sumanuta, a bez nekog epohalnog efekta a i bio je mali za duvanje. Onda sam polako pocela da odustajem, linijom manjeg otpora, jer se naravno uzasno drao i bunio oko svega. Onda sam pomislila pa ja celo detinjstvo prodjoh, imam devijaciju nosne pregrade, sto ce reci teske kijavice, i nikad me niko nicim ispirao nije. Na kraju sam posla od sebe, meni npr najvise za prehladu prijaju tople inhalacije i kad god mogu i koliko god mogu ga animiram da zajedno stojimo pod peskirom (glumimo sator i kampovanje) iznad serpe u kojoj se kuva bosiljak. I stavljam po celoj kuci u isparivace na radijatore, i po ormaricima serpe iz kojih se pusi caj od bosiljka- jednom recju ko u turskom kupatilu :). A kad je bas zaribao, stavim mu stolicicu u kupatilo i opet napunim kadu vreleom vodom i sunem caj u nju i tu se igramo da udise tu paru. Od ispiranja sam potpuno odustala i ovako se trudim da ga otpusim kad do toga dodje.

:eek:
Lupa Stefan na vrata kupatila, mrmlja, ljuti se, pa na kraju dodje do mene i vuče me za ruku pravo do kupatila. Ništa, otvorim ja vrata, da vidim šta hoće - a on pravo za nošu!!! :eek:
Uzmem nošu, skinem ga, medjutim on, naravno, već ukakan. Rekoh, hajde ipak da probam da ga stavim na nošu, možda kaki još malo, pa da uvidi razliku, ali se ukočio, nije hteo da sedne. Ma, nikako da savije kolena, otima se, buni se.
Ali me je šokiralo što je otišao po nošu, zaključujem da on zapravo zna čemu noša služi. A za koji dan puni 15 meseci.
Sad me zanima da li je već bio ukakan kada je krenuo po nošu, ili se ukakio "u hodu" :think:

Back