Deca 1-3 godine (toddlers)

Ako uspem sutra ujutru da navatam urin, idemo u lab , ali on je ok , samo mene brine onaj MMR u chetvrtak, pa hocu da iskljuchim sve zhivo :sad2:... i da vade krv, nije mu normalna krvna slika radjena nikad, pa da vidimo stanje ... nekako je oslabio dok je sad kashljao :sad2:.. i pocheo je da se prenemazhe oko jela, ali uglavnom kod sveki ... dzhaba joj kazhem da mu ne nutka svaki chas, i ako ne jede ruchak, onda nema umesto toga hleba i sto chuda ... :roll::dash:

mozhda petak? mozhete vas dvoje da navratite malo kod nas, i onako je veoma hladno da se oni vrzmaju toliko napolju :zag:

Dogovoreno. Sto se klope tice, ne znam sta da kazem. Znam da Junior bolje jede od kako imamo neki raspored, i ne dajem mu da jede "jer je jadno dete gladno, vidis kako gleda".

Drzim palceve da svi rezultati budu u redu.

Joj, taj MMR :dash: I nas ceka sredinom novembra.

:cmok:

evo mene da vas špijuniram malo. moram jer vas nema na maloj temi :) :P

pa da pazite šta pišete, jer vas samo posmatram ahahahahahah

ljubac za sve.

dodjite i vi sa Lucom u petak, pa da napravimo zhurku :zper:

josh nije pishkio ... poludecu, majke mi :dash:... a jutros pelena puna do bola ... verovatno ce opet samo krv da mu vade, a ja cu sutra neshto da izmislim za urin ... 'ladno bre u stanu, da ga pustim da landra onako bez pelene, pa da vatam urin ...

dodjite i vi sa Lucom u petak, pa da napravimo zhurku :zper:

josh nije pishkio ... poludecu, majke mi :dash:... a jutros pelena puna do bola ... verovatno ce opet samo krv da mu vade, a ja cu sutra neshto da izmislim za urin ... 'ladno bre u stanu, da ga pustim da landra onako bez pelene, pa da vatam urin ...

Stavi ga u kadu i polij sa malo hladnijom vodom nogice (stavi flasicu za urin pored, da ti bude pri ruci), dosta tije 4-5 dl vode, samo nemoj skorz hladne. Kada krene da piski, taman treba da uhvatis srednji mlaz, dok skontas da je krenuo piskiti, ispiski onaj pocetni ;) Mi smo se prvi put namucili sa JUniorom. On se ispiskio dok smo ga tusirali, pa smo sledeci put bili spremniji :zper:

:cmok:

dolazimo tamo, kad ono njih 30 ispred nas :eek:
nikad se nije desilo da je tolika guzva bila kad smo isli, haos
i cekamo tako nekih pola sata, mozda malo jace kad nasa dr prekoputa zavrsila sa zdravom decom i pocela da prima bolesnu koja nisu kod te druge inace, pa smo dosli na red odmah

dobila sirup sinacilin
i spalmotil isto
kaze svira joj u bronhijama
spalmotil joj ne dajem...uzela sam ga al ne dajem joj jer nema gusenje...pojma nemam sto nam je dala to uoppste...jos 3 puta dnevno da pije...nebuloza
secam se kad sam ga ja pila, sva sam se tresla od njega...ako je to bese to :think:
u svakom slucaju ne treba joj

dolazimo tamo, kad ono njih 30 ispred nas :eek:
nikad se nije desilo da je tolika guzva bila kad smo isli, haos
i cekamo tako nekih pola sata, mozda malo jace kad nasa dr prekoputa zavrsila sa zdravom decom i pocela da prima bolesnu koja nisu kod te druge inace, pa smo dosli na red odmah

dobila sirup sinacilin
i spalmotil isto
kaze svira joj u bronhijama
spalmotil joj ne dajem...uzela sam ga al ne dajem joj jer nema gusenje...pojma nemam sto nam je dala to uoppste...jos 3 puta dnevno da pije...nebuloza
secam se kad sam ga ja pila, sva sam se tresla od njega...ako je to bese to :think:
u svakom slucaju ne treba joj

To je upravo ono sto sam ti opisivala.
Dala joj je spalmotil zbog sviranja u bronhijama, svira zbog spazma, nakupljene sluzi od upale pa spalmotil to treba da rasiri da laske dise.
Samo sto nasi u dz perepisuju inhalacije spalmotilom i fizioloskim a retko ili skoro nikako ne cujem da nekom daju sirup.
Tacno je da moze da izazove tahikardije zato neki lekari umesto njega prepisuju berodual koji valjda ima manje/blaze nus efekte.
Kako hoces ali ja bih razmislila jos jednom. Jednom sam cekala pa kad sam dete odvela kod dr napicio me kako nema dovoljno kiseonika i da otezano dise i momentalno ga u ordinaciji prikacio na inhalator...

Inace samo da znas da se sa bronhodilatatorima ne krece kad je bas gusenje u pitanju. Daju se i kod upale jer olaksavaju izlecenje i sprecavaju dalje sirenje upale.
Moje iskustvo je da se skoro svaki kasalj koji je pracen krcanjem (opstrukcijom) u nasem dz a i kod pulmologa na zvezdari i na dedinju leci inhalacijama, ne samo oni koji se guse. Da ne msilis da je to nesto za upotrebu u ekstremnim uslovima.
Zelim vam da sto pre bude ok, valjda ce antibiotik odraditi svoje.

I Armin je dobio Berodual da inhalira 2 puta na dan 5 dana ... i Prospan sirup isto da inhalira 2 puta ... znachi 4 puta na dan se derao kao magare, ali imao je krchanje i (shto bi rekla ija :zper:) hrgutao je :lol: ... sve je lepo izinhalirao i sad je dobro ... nasha dr jeste malo arogantna, ali je protiv antibiotika dok mozhe drugo shta da pomogne , hvala Bogu mi smo dosad proshli bez problema sve, imao je malu prehladicu u martu, i evo sad :worth:

Uspela za urin, nemojte nikom reci, uvatila sam mu u kesicu ... 'ebiga :roll: ... misssim i te kesice su sterilne, i chim je pishkio, presula sam u onu flashicu ... videcemo, i proshli put sam tako, i bilo je sve ok ... samo tad je bio mali, pa me nije gledao onako zabezeknuto u fazonu"a shta mi to lepish za pishu" :zcepanje: ... u lab je jako malo plakao, ali je vrisnuo kad mu je stisnula prst, kazhe sestra "auuu" ... reko' " pa bice operski pevach " :zcepanje:

pa kaze malo svira
nije strasno
nekako mi preteran taj spalmotil
ne znam
bas mi se nekako ne da da joj dam to

Verujem da ti izgleda preterano, i ja sam bila u soku i cudu sta je sad ovo? Dete je dotle imalo 100x kijavicu i kasljalo od slina koje se slivaju pa smo to resavali sirupom od belog sleza. Ali...Od polaska u vrtic svake sline su se spustale na pluca i od onda smo kupili i inhalator.
Samo ti kazem da to nije nikakva posebna terapija, to im je za takve slucajeve sada rutina.
Cak ce pre da daju inhalacije nego ab. I ja sam prvo mislila da je to sa inhalacijama samo za one sa gusenjem ali vise- nije. Sada im je stav da je bolje da se deluje lokalno, gde upala i jeste, inhalacijom leka, nego, ako bas ne mora, da se pije antibiotik koji deluje sistemski u celom organizmu. Jos jedna od izmena od vremena kad smo ti i ja bile bolesna deca...

...ovo nase cupavo cudo kad je doslo prosle nedelje je bilo zdravo skroz....malo smo se druzile u parku sa decom,
koja su redom slinava, i kaslju....evo je i ona vec dva dana, slinavi kao da ih je od kad je rodjena cuvala u nekom
rezervoaru:mrgreen:
...juce smo kupili sirup od jagorcevine sa vitaminom C-e...nema temperaturu, jede solidno, mada zna i bolje, nocu
malo kaslje...pa se to smiri...dise normalno dok spava...

...valjda kad ode kuci, gde je klima lepsa i vazduh ne uporedivo cistiji bude ok:heart:

Danas smo bili u "savetovalishtu" :zper: ... Armin ima 9850 gr i 77 cm ... od 3.augusta je dobio 100 gr :dash:... nekako mi to malo, mada je dr veeeeeooooma zadovoljna, kazhe da on super napreduje ... pa porastao je 3,5 cm :lol::heart: .... a jede kao mecava, majke mi ... danas nisam stigla da kuvam ( :rumenko: ) pa je pojeo celu teglu ( 190 gr) Hipp kashice neke sa mesom, pa posle josh shunkarice, i sir, i hleb i na kraju krishku banane umochenu u chokoladu :roll::zcepanje: ... prvi put je jeo chokoladu u zhivotu, da ste mu videli facu :zcepanje: ... "gde je ovo bilo CELOG mog zhivota?" :rtfm: ... :zcepanje: .... sve smo mu dali shto je trazhio bio je mnogo hrabar danas kad je primio MMR :sad2: samo je malo vrisnuo ... sad ga ponovo posmatram kao soko :sad2: ...

bili smo u frishko otvorenom Deichmannu predveche i kupila sam malom patofnice i prve cipelice .... samo sam uzela knap, sutra cu ih menjati, rekla je prodavachica da ima brojeva :dash: ... bobby shoes je marka :heart:

Danas smo bili u "savetovalishtu" :zper: ... Armin ima 9850 gr i 77 cm ... od 3.augusta je dobio 100 gr :dash:... nekako mi to malo, mada je dr veeeeeooooma zadovoljna, kazhe da on super napreduje ... pa porastao je 3,5 cm :lol::heart: .... a jede kao mecava, majke mi ... danas nisam stigla da kuvam ( :rumenko: ) pa je pojeo celu teglu ( 190 gr) Hipp kashice neke sa mesom, pa posle josh shunkarice, i sir, i hleb i na kraju krishku banane umochenu u chokoladu :roll::zcepanje: ... prvi put je jeo chokoladu u zhivotu, da ste mu videli facu :zcepanje: ... "gde je ovo bilo CELOG mog zhivota?" :rtfm: ... :zcepanje: .... sve smo mu dali shto je trazhio bio je mnogo hrabar danas kad je primio MMR :sad2: samo je malo vrisnuo ... sad ga ponovo posmatram kao soko :sad2: ...

bili smo u frishko otvorenom Deichmannu predveche i kupila sam malom patofnice i prve cipelice .... samo sam uzela knap, sutra cu ih menjati, rekla je prodavachica da ima brojeva :dash: ... bobby shoes je marka :heart:

:klap: za Armina.

Jel bila guzva? Kada ides sutra? Hoces zajedno da zapalimo s klincima prepodne? I ja bih pogledala patofnice za Juniora.

Odoh hrkati. Pusti mi poruku ujutru ako zelis ici :cmok:

Poslednja izmena:
Ma znam ... i moj bi da mu ponudim ... ahahahahhah... on pojede nekad i po dve teglice, te velike... Mislim kolicinski... ja napravim, pa izmerim... ahahahah...
Medo danas napunio 7 meseci... i nece ni da jede ni da sisa... valjda ga zubi muce... izbili ali jos rastu... tacno sam urekla

Back