Deca 1-3 godine (toddlers)

Da sam rodila kad sam ja htela, i da mi nije vreme proshlo u lechenju :sad2:, onda bih napravila pauzu oko 5 godina ... meni to deluje ok ... vece dete je vec u obdanishtu, ima svoj sistem itd, + mozhe mu se vec neshto i objasniti, mozhe pomoci oko bebe ... jednostavno, meni je to delovalo najbolje ... ali eto , poshto ce mali ostati jedinac, ostadoh ja na teoriji, nishta od prakse ... a ako bih pokushala da skrpim drugo dete ( shanse su toliko male da matematichki ne mogu ni da se izrazim :rtfm:) morala bih da pozhurim, ipak sam ove godine napunila 38 ... Bogte mazo :roll:

Mislis 19 drugi put? :)
Imas jos vremena ihaj! :cmok2:

Ajoj pa kako nisu dali da se pozdravite, da joj samo kažeš da ćeš doći po nju i to je to, to im je sasvim dovoljno da se ne osete napuštenim.
AKo jako baš plaču kod nas za vreme adaptacije zovu da dodjemo, al to je prvi ili drugi dan, kasnije i ne plaču jako više, onda ih animiraju s nečim dok se smire.

sutradan smo se lepo pozdravile i plakala je unutra, pa se smiri, pa malo opet place i tako...al je bila crvena kad sam dosla po nju...posmatrala je decu, nije nista radila
a danas super...plakala samo u pocetku malo, pa se posle igrala i nije plakala ...sat vremena je ostala i mogla je jos
jedino nece na nosu tamo, nije jos sigurna, pa se upiskila :lol:
al polako
uglavnom za sad je ok i nadam se da ce nastaviti tako :)
meni je jako laknulo, kao 300 kila da sam zbacila sa srca

Ja sam mm-u juče rekla da se osećam kao kad položim ispit :) , nakon što je juče malac bio 2 sata u vrtiću bez plakanja. Danas sam ga odnela u 8.40h, vaspit me zvala u 11h i rekla da je sve super, da se lepo igra, kao samo je jednom tražio mamu, kao i juče i opet mu je rekla da je mama otišla da kupi čokoladu pa će da se vrati :lol: i nastavio da se igra, pa je predložila da dodjem po njega u 12.20, trebalo je u 12h, kao da taman i ruča pa da vidimo kako će i to proći jer mu je to prvi ručak u vrtiću. Ručao je,kaže smlatio ceo tanjir. Kad sam se pojavila na vratima samo je sišao sa stolice i nije više hteo da jede al nije ni plakao, ništa. Kaže vaspit da se baš jako lepo privikao i brzo. Baš sam se oduševila. Mama ispala drama queen a on cool potpuno :rumenko:

U privatni vrtić - Speak up, ako vam nešto znači...Ne znam ima li ga u BG-u... Postoji 15ak god, ima ga u NS a otvorili još jedan kod mene u ul :lol: Novo, sve super izgleda, što mi nije ni bitno toliko, vaspitačice su stvarno ok, za sad sam zadovoljna, vidi se da posmatraju dete, ne rade po nekom automatizmu, trude se, ma super.Sve rade u dogovoru sa nama. Još ta njegova vaspit ima dete mesec dana mladje od mog i to mi je isto super jer je u tome, nije neka starija pa da je izgubila osećaj il šta ja znam... Njih za sad 3,4 u grupi i to mi je dobro jer je njemu lakše da se privikne neg da je veća grupa. Evo danas je tamo pa ćemo da vidimo kako će da prodje.

Danas je bila super :)
plakala, tj. vise se zalila i kao kukala malo kad sam je ostavila i posle sve super
veceras sam rekla da ce ici u vrtic tek u ponedeljak a ona cim je cula rec vrtic odmah sva odusevljena kaze "ajde" :lol:
jutros je posle dorucka skocila sa stolice i stala kod vrata i pocela da se vrpolji, da sto pre krenemo
ona ide u drzavni
obe vaspitacice su mlade...prvo mi se ucinilo za jednu da je bezveze ali sam hvala bogu pogresila, obe su super
ima ih 23oje u grupi ali trenutno je vecina ili bolesna ili iz nekog razloga se nisu ni pojavili od upisa, tako da ih je 10-15 nisam brojala
svidja mi se za sada kako sve ide
videcemo u ponedeljak, koliko ce biti plakanja
od utorka bi trebalo da dolazi ujutru pre dorucka, mada ne verujem da ce hteti da jede

ono vristanje od prve noci se nije ponovilo,fala bogu

Tsu, biće to sve dobro i dalje. Moraju malo da plaču, ipak im se život promenio. Što se tiče jela, iz mog iskustva, mislim da će jesti kad vidi da svi jedu. Moj kaže za nešto što ne voli : ja to jedem samo u vrtiću, kući ne volim. Premazani su oni. Samo nemoj odustati da je vodiš i ako bude plakanja. Vrlo brzo se adaptiraju i zavole drugare. Da ne pričam o drugim prednostima. Samo pokušaj ti da se opustiš, da ne oseti tvoju nervozu. Pozdrav.

ma opustila sam se ja vec u cetvrtak :lol:
meni je samo bilo bitno da ne place stalno i da pocne da se igra sa decom,jer kakvih sam se prica naslusala, plasila sam se da ce i ona da se adaptira jako tesko ili nikako jer je nezna, placljiva i jako vezana za mene, a za ove 2 godine na 2 ruke mogu da nabrojim koliko je puta ostala sa nekim ko nije mama ili tata...i ostane mi prst-dva
a buduci da je krenula pre 6 dana, zadovoljna sam :)

Moj Nidža obožava vrtić, jedva čeka da ide!
U početku jeste malo čupavo, ali posle kad se naviknu bude super!

pre neko veče u setnji sretnemo drugara Mihajla iz vrtića... kad su se spazili ljudi moji, cika, pozdravljanje dva garija, otrčaše njih dvojica ispred nas:) Baš mi bilo simpatično, ortaci ko veliki:)

Možda ja tako razmišljam, jer nemam drugu opciju, to nam je to... ali ja vidim (uglavnom) samo pozitivnu stranu vrtića...

:( da, sad sve ispocetka

Irina je izgleda navatala neki viruscic al jos uvek nema nikakvih simptoma osim sto je od nocas malo boli stomak s vremena na vreme...
i malopre je imala 37 sa 1 pa sad ima 37 ravno

ja joj dajem propolis svako vece u mleku, u nadi da cemo da izbegnemo odsustvo iz vrtica bar mesec dana, da se lepo odomaci tamo...
dala joj i probiotik
sinoc je bio neki mali napolju slinav i sa temperaturicom nekom a keva u fazonu, ma nista mu bre nije...jeli kokice zajedno,balavim prstima :lol:
veceras smo zaobisli standardno mesto okupljanja :lol:
sad samo kao manijak razmisljam o toj adaptaciji i virusima i samo snimam gde su slinave opasnosti pa izbegavam :lol: (sva sreca pa (ni)je slinav ceo grad)

Poslednja izmena:
Malom je bolje, izinhalirali smo mu mozak jadnom, ali josh malo krchi ... sad je pocheo da hrche dok spava ... nikad mu nisam ispirala fizioloshkim ... jer mozhe neko onako u tanka crevca da mi objasni ? mozhe i na pp ... moracu danas ili sutra :sad2:

ali bar mu se apetit vratio ... jupijeejjjj :ok:

Prishao mi je, privio uz mene, pogledao u ochi i rekao "Mama" :sad2::heart:... i taman sam krenula da se isplachem k'o chovek, poharao je djubre povadeci ostatke od doruchka :lol:... naravouchenije: ako si mama, morash da drzhish jedno oko na podmladku i kad plachesh kao kisha od srece ... nikad se ne zna :lol:

Irina se skroz zapusila
neke zelene sline ima, guste, slivaju se pozadi i kaslje ko luda :(
vodicu je da joj izvade krv da vidimo jel mozda treba ab
:(

Ako su zelene lici da je bakterija, one virusne su obicno bistre. Mi smo sa polaskom u vrtic zapatili novi mehanizam razboljevanja, sline, kasalj- pluca i inhalacije. Pomoglo je sto smo posle puno vremena uradili i bris iz nosa i grla i ispostavilo se da ima u nosu neku bakteriju koja je tipicno ``vrticka``, pa je tu i pocetak problema koji moras da resavas...Dobili smo i ab kapi za nos, mada to i nije imalo preteranog efekta. Forsiraj fizioloski i ispiranje nosa koliko mozes. A vodi je da joj neko poslusa pluca, u tim slucajevima (ako nije samo nadrazajni kasalj od slivanja niz grlo) ti biljni sirupi deluju ko sveta vodica :roll:. Mi smo izmenjali ceo repertoar, od belog sleza, brsljana, islandskog lisaja...josif pancic protiv kaslja, medovi, propolisi, cajevi, med u dubljenoj rotkvi...:sad2:

Poslednja izmena:
Moj dr je šlb malo
odveli malog danas na kontrolu, Ivan ok, ozdravio
a on nece da da onu potvrdu da moze u vrtic
"neka ga jos ove nedelje kod kuce, za svaki slucaj"
jos pita moju sveki koja je bila sa njim
"jel mozete vi bako da ga cuvate, da ne ide u vrtic 'vako mali?"
joj, mnogo je mali, dajte ja cu vam pisat' opravdanja, samo da ne ide....

coveku zao, ej
i nista, sad cekamo sledeci ponedeljak, ako ne pokupi nesto negde opet

Prishao mi je, privio uz mene, pogledao u ochi i rekao "Mama" :sad2::heart:... i taman sam krenula da se isplachem k'o chovek, poharao je djubre povadeci ostatke od doruchka :lol:... naravouchenije: ako si mama, morash da drzhish jedno oko na podmladku i kad plachesh kao kisha od srece ... nikad se ne zna :lol:

Ne dozvoljavaju da ti dam reputaciju :besna:. Po meni ovaj post ga definitivno zasluzuje :heart:

Kako je Armin? Jel ozdravio? Kada se vidimo?

Ne dozvoljavaju da ti dam reputaciju :besna:. Po meni ovaj post ga definitivno zasluzuje :heart:

Kako je Armin? Jel ozdravio? Kada se vidimo?

Ako uspem sutra ujutru da navatam urin, idemo u lab , ali on je ok , samo mene brine onaj MMR u chetvrtak, pa hocu da iskljuchim sve zhivo :sad2:... i da vade krv, nije mu normalna krvna slika radjena nikad, pa da vidimo stanje ... nekako je oslabio dok je sad kashljao :sad2:.. i pocheo je da se prenemazhe oko jela, ali uglavnom kod sveki ... dzhaba joj kazhem da mu ne nutka svaki chas, i ako ne jede ruchak, onda nema umesto toga hleba i sto chuda ... :roll::dash:

mozhda petak? mozhete vas dvoje da navratite malo kod nas, i onako je veoma hladno da se oni vrzmaju toliko napolju :zag:

Back