Da vas vidim danas 9

no-dol-max-tablete.jpg
Ovo bi vec mozda moglo da pomogne.

naravno da je sastavljena od celija
e sad kakvih i da li se obnavljaju..to je neka druga prica
al da nema potvrde da taj glukozamin i kolageni ista korisno rade
nema, slazem se
Nisam mislila na hondrocite nego pricam o samoj medjuceliskoj supstanci koja cini veci deo hrskavice za koju forumasi misle da ce da je uvecaju ako plate skupe suplemente
Ne funkcionise kao ostala tkiva u organizmu gde krvnim putem stignu materije koje ti prodaju farmaceuti za skupe novce... U ovom slucaju stigne djoka! Krvnih puteva nema
To se samo operacijama "puni"

Ne cuva je
Pomaze celijama, hrskavica nije sastavljena od celija
Sedi jedan :cistinaocare:
Ма јесте, састављена је и она, од хондроцита и околног матрикса.
Цака са хрскавицама је та што су слабо прокрвљене па одатле иде слабо или никакво обнављање било чиме што долази из крви.

Овако изгледа нпр. хијалина хрскавица.

Screenshot_20230910_182327.jpg

Auu..dokle dodjosmo.🙂
Lekcije iz citologije...je li tako bjese?
I ja sam cula da nista ne obnavlja hrskavicu,ali sam cula i to da neki koji su pili taj glukozamin ili govedji gel,kolagen i slicno,tvrde da im je pomogao.
E,sad,mozda je to placebo efekat,ne znam...ali znam da su ti svi preparati bas skupi.
Ja sam jedno vrijeme pila kolagen.Nisam osjetila nikakve efekte,nije mi pomogao ni za sta.E,sad,mozda je to bio kratak period pijenja,ne znam.A mozda zaista nema efekta.

Auu..dokle dodjosmo.🙂
Lekcije iz citologije...je li tako bjese?
I ja sam cula da nista ne obnavlja hrskavicu,ali sam cula i to da neki koji su pili taj glukozamin ili govedji gel,kolagen i slicno,tvrde da im je pomogao.
E,sad,mozda je to placebo efekat,ne znam...ali znam da su ti svi preparati bas skupi.
Ja sam jedno vrijeme pila kolagen.Nisam osjetila nikakve efekte,nije mi pomogao ni za sta.E,sad,mozda je to bio kratak period pijenja,ne znam.A mozda zaista nema efekta.
Хистологије. :) Тако изгледају ћелије хрскавице под микроскопом.
Слабо помажу за хрскавице.
Не знам прецизно како процес дифузије тече, из крви ка хрскавици, али знам да озбиљнијим случајевима не помаже.
Можда помаже људима са благим проблемима.
Идеја науке је да се таквим пацијентима помаже матичним ћелијама.

Ма јесте, састављена је и она, од хондроцита и околног матрикса.
Цака са хрскавицама је та што су слабо прокрвљене па одатле иде слабо или никакво обнављање било чиме што долази из крви.

Овако изгледа нпр. хијалина хрскавица.

Pogledajte prilog 1407915
Vec sam napisala to

Back