Da sam ja Vučić a protesti u toku...

Screenshot 2024-12-14 at 10.14.07.png

Generalizacije su štetna pojava i pogrešan način razmišljanja.
Dobili ste C1 od Stojka, borca za demokratsku raspravu 2006/2007 kad se ovde mnogo psovalo i majmunisalo.
Radikali su mislili da je to radikalno i u skladu sa temperamentom a demokrate da je to samo njihovo pravo a da drugi ne smeju pa bi tudje psovke prijavljivali.
Zbog ovih generalizacija dešavalo se da cela prva strana sa temama "udri me do zore" (poput ove moje kretenske) bude pod katancem jer - ne služe ničemu.
@Nina @tab503 @Ivan

Bolje i on nego ******i izdajnički ludak. Dobro, ako si penzionerka, nije lako sa pola mozga.
Generalizacija može biti problematična iz više razloga:
  1. Netačnost: Pretpostavlja se da su svi pojedinci unutar grupe isti, zanemarujući njihove jedinstvene razlike i iskustva.
  2. Stvaranje predrasuda: Može dovesti do predrasuda i diskriminacije jer često pojačava negativne stereotipe.
  3. Smanjuje razumevanje: Fokusiranjem na široke izjave propuštamo nijanse i specifične detalje koji su ključni za razumevanje.
  4. Smanjuje empatiju: Generalizacije nam mogu onemogućiti da vidimo druge kao pojedince sa sopstvenim pričama i izazovima.
Pristupajući ljudima i situacijama otvorenog uma i izbegavajući generalizacije, omogućavamo tačnije, empatičnije i poštovanije interakcije. Šta mislite o ovome?

Generalizacija može biti problematična iz više razloga:
  1. Netačnost: Pretpostavlja se da su svi pojedinci unutar grupe isti, zanemarujući njihove jedinstvene razlike i iskustva.
  2. Stvaranje predrasuda: Može dovesti do predrasuda i diskriminacije jer često pojačava negativne stereotipe.
  3. Smanjuje razumevanje: Fokusiranjem na široke izjave propuštamo nijanse i specifične detalje koji su ključni za razumevanje.
  4. Smanjuje empatiju: Generalizacije nam mogu onemogućiti da vidimo druge kao pojedince sa sopstvenim pričama i izazovima.
Pristupajući ljudima i situacijama otvorenog uma i izbegavajući generalizacije, omogućavamo tačnije, empatičnije i poštovanije interakcije. Šta mislite o ovome?
Tako je kod svih ljudi dobre volje.

Da se ja pitam oni koji blokiraju saobraćajnice bili bi iza rešetaka pa bili takvi opozicija i njhovi studenti,svinjogojstvo nezadovoljno otkupnim cenama ,malinari i ostali poljoprivrednici..
Pa oni ne blokiraju saobracajnice po ceo dan, nego na 15 minuta, i svako bi nad tim trebalo da se zamisli, razmisli ili makar razalosti zasto je bas tih 15 minuta, a ne da besni. Taj ko besni, to je necovek. A sigurna sam, da je neki hitan slucaj u pitanju tipa bolesti, da bi se ti ljudi privremeno razisli da propuste vozilo.

Pa oni ne blokiraju saobracajnice po ceo dan, nego na 15 minuta, i svako bi nad tim trebalo da se zamisli, razmisli ili makar razalosti zasto je bas tih 15 minuta, a ne da besni. Taj ko besni, to je necovek. A sigurna sam, da je neki hitan slucaj u pitanju tipa bolesti, da bi se ti ljudi privremeno razisli da propuste vozilo.
А зашто их уопште блокирају? Која је сврха?

A što onda ne rade linije koje prolaze kroz centar grada ili pored skupštine (40, 41)?

Da podsete narod na nevinih 15-toro ljudi poginulih zbog nemara vlasti i/ili drzavnih institucija. I da im odaju pocast.
Nema šta mene ko da podseća i da ima ekskluzivno pravo na politizovano opelo.
Koliko su para skupili da malo pomognu unesrećene porodice?
Znači ono čovek čoveku?
Nebitno da li je Srbin, Hrvat, Makedonac, Madjar, Rom?

A što onda ne rade linije koje prolaze kroz centar grada ili pored skupštine (40, 41)?
To vec ne znam, verovatno da ipak najcesce blokiraju tamo ali to je samo moja pretpostavka, ne zivim u Beogradu.

Samo, kad se danima i mesecima ometa saobracaj kad nestrucno i odugovlaceci rade ulice, tada se niko ne buni, tada mora da se prolazi obilazno? A sada im smeta svega 15 minuta?

Back