- Poruka
- 77.733
Узгред, мушкарци су ту много слабији од жена, према ономе што знам.
па јес, нема ко да нам пере, пегла, кува, доноси пиво, кува кафу, трпи наше несташлуке....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Узгред, мушкарци су ту много слабији од жена, према ономе што знам.
Da malo oživimo temu.
Šta mislite o etičkom stavu iznetom u mom potpisu![]()
генерално -нема одговораto i ja kazem....jedno pitanjce...spamujem ti temu, izvini, ali sam si pomenuo preljubu pa sad otrpiako dodje do preljube i prevarena strana automatski prekine vezu i okrene ledja, znaci li to da takva osoba nije borac? a opet ostane u vezi i predje preko svega sa rizikom da ga druga strana shvati kao nekog sa kim moze kako hoce...onda je ta osoba borac ili budala? kao sto si rekao ima svega i ovo moze da se posmatra sa vise strana...a da se vratim na temu, koji od ova dva slucaja je "moralniji"?
e bas bih volela da cujem i hriscanski odgovor![]()
"Matematičke istine" ne postoje u prirodi. "Matemaitke istine" su samo naša aproksimacija onoga što postoji ili onoga što zamislimo.
Recimo, nigde realno ne postoji ravan.
PS Naš moral je takav jer smo mi takvi. Zamisli koliko bi ljudski moral bio drugačiji da žene osećaju potrebu za seksom svake drug godine poo dva dana.![]()
Znači, ako je moral bio unapred zacrtan, onda smo i mi ovakvi unapred bili zacrtani. Nema apsolutnog morala.
Nije ravan aksiom, nego aksiomatski uzimamo osobine ravni. A to je već naša odluka. (I nema veze sa realnošću izuzev kao veoma gruba aproksimacija)Ravan je aksiom, tako da tvoja replika nije dobra.
Nema zloupotrebe.Ne znam da li namerno zloupotrebljavaš znanje iz matematike, ili to nesvesno radiš, kako bi dokazao da si u pravu ili pak samo želiš da diskusiju učiniš konstruktivnijom.

Na primer?Kažeš matematičke istine su samo aproksimacije onoga što postoji.
Pa nisu uvek samo aproksimacije, već su nekad i spoznaje onoga što postoji, a to su upravo matematičke istine.
Baš tako. Manje ili više verne projekcije nekih istina. Mene, eto, brine ono "manje verne projekcije".Aproksimacije su manje ili više verne projekcije određenih istina, tj. posredne istine, kada se pomoću određene funkcije posredno prikazuje druga funkcija.
Celi brojevi su aproksimacija sami po sebi.Sabiranje celih brojeva nisu aproksimacije, već neposredne istine.

Zašto bi tako trebalo da bude?Današnji moral je aproksimacija "moralnih istina", a to opet ne znači da "moralne istine" ne postoje, jer da je tako, niti bi bilo moguće izvesti današnju aproksimaciju morala.
Aproksimacija morala se radi u odnosu na apsolutni moral, bar bi tako trebalo da bude.
Na primer?
Celi brojevi su aproksimacija sami po sebi.![]()
Zašto bi tako trebalo da bude?
Postoji li aposlutna organizacija fabrike papira? Ne postoji.
Postoji eventualno idealna organizacija fabrike papira i postoji optimalna organizacija fabrike papira. Ta optimalna orgnaizacija aproksimacija je idealne.
No, idealna organizacija fabrike papira nije i idealna organizacija fabrike nitni. Tako da ne postoji apsoultna organizacija fabrike.
Zašto bismo onda očekivali da postoji apsolutni moral kao način organizovanja ljudskog društva?
A pogotovo zašto bismo očekivali da postoji apsolutni ljudski moral pre, odnosno nezavisno od ljudi?
Bog je obznanio sta je moralno... a sta ne...
Da bi znala šta je dobro a šta ne,ne treba ti Biblija.Bog je svoj zakon,moralni zakon, urezao u srce svake osobe. To se zove savjest.ako se jednog dana ispostavi da je Biblija kakvu je ti poznas ustvari kopija, a da original kaze da treba slusati srce i ako ljubav prestane da se treba razvesti, ili da treba pratiti pozudu i nagon kao istinske pokretace pa makar i sa nekim ko ti nije bracni drug, hoces li i tad reci isto?
Moj razum mi kaze da je to tako i moja savest mi isto to kazu...ako se jednog dana ispostavi da je Biblija kakvu je ti poznas ustvari kopija, a da original kaze da treba slusati srce i ako ljubav prestane da se treba razvesti, ili da treba pratiti pozudu i nagon kao istinske pokretace pa makar i sa nekim ko ti nije bracni drug, hoces li i tad reci isto?

i to ne znas...Da bi znala šta je dobro a šta ne,ne treba ti Biblija.Bog je svoj zakon,moralni zakon, urezao u srce svake osobe. To se zove savjest.
Moj razum mi kaze da je to tako i moja savest mi isto to kazu...
Tako da ne brini ti za mene...
Brini za sebe...
Pazi da slusamo srce ???
Tebi je rezum nepotreban jel
slobodno radi sta zelis ali se plasim da ces imati gadne posledice...
ljubav ne prestaje ;i to ne znas...
Napisala sam u postu iznad sta smatram uporistem za savjest- osjecaj. Fizicki i psihicki. I ne smatram da mi je Bog dao osjecaj za pravednost.
Da bi znala šta je dobro a šta ne,ne treba ti Biblija.Bog je svoj zakon,moralni zakon, urezao u srce svake osobe. To se zove savjest.
ljubav ne prestaje ;i to ne znas...
To što Ti zoveš savest je nešto što čovek treba da spozna, i ako je nešto urezano u srce, to je onda potencijal za takvu jednu spoznaju, a ne možeš reći da je čovek rođen naučen šta je dobro, a šta je loše.
I sta s tim?
Kada kažeš da Bog je moralni zakon urezao u srce svakog čoveka, to nije tačno, već taj moralni zakon treba svaki čovek da spozna, tj. da poveruje u njega i da ga se drži.
tacno.pa lepo ovo drugo, ovo prvo nije...Niti sam rekla da brinem za tebe niti da mi razum nije potreban.

To se zove savest.Kada kažeš da Bog je moralni zakon urezao u srce svakog čoveka, to nije tačno, već taj moralni zakon treba svaki čovek da spozna, tj. da poveruje u njega i da ga se drži.
To se zove savest.
a i ovo drugo sto si naveo je potrebno, uciti Bozju rec i moralni zakon...