Pokaži ti gdje si citirao Bibliju da je netko prije Židova svetkovao subotu, pa ćemo konstatirati da nisi bježao. Postat ćeš heroj i spasit ćeš 'prepisivačicu'.
Jos mi nisi kazao st ovi svestebivi kazu a trazis od mebe odgovir?
Zar je moguce da si toliko bzobratan?
Evo od mene sto si trazio
Da rezimiramo šta znamo o suboti iz Biblije.
1. Ne postoji zapisano da je neko svetkovao subotu prije izlaska Jevreja iz Egipta.
2. Ne postoji zapovijest Adamu i Evi da svetkuju subotu.
3. Subota iz stvaranja nije vremenski omeđena (nema onog "bi jutro i bi veče").
4. Dani stvaranja teško da mogu biti od 24h jer upravo u Bibliji piše da jedan dan za Boga može biti hiljadu godina, a Sunce i Mjesec su, prema Postanju, stvoreni tek četvrtog dana.
5. Ne postoji zapisano u Novom zavjetu da su hrišćani svetkovali subotu ili da su imali neko posebno bogosluženje rezervisano baš za subotu.
6. Apostol Pavle kaže da su subote sjen Hrista. Zato opominje one koji gledaju na "dane, mjesece i godine".
Adventisti preko svega ovoga tvrde da se subota svetkovala u Edenu i da je treba svetkovati za vijeke vjekova. Još izmišljaju da je car Konstantin ukinuo subotu i nametnuo nedjelju, iako nema istorijskih podataka da su hrišćani slavili subotu umjesto nedjelje.
I još imaju obraza da tvrde kako se oni drže samo Biblije.
Kliknite za proširenje...
Toliko ne istina je izgovorio ovaj covek tako da ne verujem vise ni da je on pravoslavac.
1. Isus kaze postoji.
Marko.2.27.
2. Isus kaze postoji.
Stvorio ju je za Adama za coveka.
Marko 2 27.
3. Hebrejska rec jom oznacava dan od 24 casa.
To svaki rabin potvrdjuje i tvoja crkva to potvrdjuje.
Govoris cak stvari protivno svojoj crkvi nije ti cak ni za to briga.
Nema u tebi ni pravoslavnog duha cak.
4.Na ovo pitanje neka ti odgovori tvoja crkva.
Ona kaze ko zvrdi kao ti smatra sebe i mudrijim od Svetig Duha.
Tvoja crkva:
Чини ми се да има неких који то
нису схватили, те су, вођени властитом памећу, узели на себе да ономе што је у Писму речено придодају неку тобожњу озбиљност, наводећи низ извештачених доказа и алегоријских тумачења. То би значило чинити себе мудријим од речи Светога Духа и, под видом тумачења, уводити властита схватања.
Према томе, схватићемо штиво онако како је написано.“[4]
4. Свети Јефрем Сиријски каже нешто слично у свом
Коментару на Књигу Постања:
„
Нико не сме да мисли да је шестодневно стварање алегорија
https://svetosavlje.org/postanje-stvaranje-i-rani-covek/29/
5.
Imamo zapise u bibliji da su apostoli i sam Isus uvek isli subotom u crkvu.
Ne neki drugi dan.
Ali prvi hriscani su svakoga dana imali sluzbu. Postoje i istorijski datumi da su svetkovali subotu,vec sam ih postavljao.
6.
Zapazimo da Nezgodni kaze SUBOTE ne
SUBOTA.
Pokusava da predje i izblefira laike.
Pavle kaze da subota dalje ostaje kao 7 dan.
Pavle:.Jevr 4,9
Daklem je ostavljen još
subotnji odmor narodu Božijemu.