Да ли су адвентисти хришћани?

Poslednja izmena:
X puta. Sam Hristos to kaze.
Cim stgnem.

Čeklam. Čekam tvoj citat iz Biblije gdje piše da je netko prije Židova svetkovao subotu.

A mozes li ti da nam objasnis sta svestenici ovde kazu?

Bitno je što kažu apostoli i Novi zavjet. A sveti Pavao kaže da je židovska tjedna subota sjena. Sjena, jednako kao što su sjena Pasha, Pedesetnica, Dan truba, Dan pomirenja, Blagdan sjenica i mladine.

Evo ja sam ti davao citate bar jedno 100 puta ja a on je mozda 100 puta vise od mene.

Možeš ti pomoći 'bratu po proročici', prihvaćam. Dakle, daj citat iz Biblije gdje piše da je netko prije Židova svetkovao subotu.

Čeklam. Čekam tvoj citat iz Biblije gdje piše da je netko prije Židova svetkovao subotu.

Bitno je što kažu apostoli i Novi zavjet. A sveti Pavao kaže da je židovska tjedna subota sjena. Sjena, jednako kao što su sjena Pasha, Pedesetnica, Dan truba, Dan pomirenja, Blagdan sjenica i mladine.

Možeš ti pomoći 'bratu po proročici', prihvaćam. Dakle, daj citat iz Biblije gdje piše da je netko prije Židova svetkovao subotu.
A kada sam ja davao bilo koje druge citate osim Biblijske ???
...illi mozda zelis teksta koji sadrzi eksplicitno tvoju formulaciju koja bi te...kako da se izrazim...mozda zadovoljila ???

Koliko mene pamćenje služi, još niti jedan put nisi dao citat iz Biblije u kojem piše da je netko svetkovao subotu prije Židova.
Dobro je sto si se pozvao na tvoje uobicajeno lose pamcenje pa da ti tako nekako progledamo kroz prste inace bi mnogi pomislili da ti zapravo u sado-mazo stilu brises patos sam sa sobom,umesto kako valja -papskom mantijom...😁

Poslednja izmena:
Dobro je sto si se pozvao na tvoje uobicajeno lose pamcenje pa da ti tako nekako progledamo kroz prste inace bi mnogi pomislili da ti zapravo u sado-mazo stilom brises patos sam sa sobom,umesto kako valja -papskom mantijom...😁
Nešto često pominješ popovske mantije naročito papsku. I rugaš se. I Gospod Isus Hrist/os je nosio, kao i drugi Jevreji u to vreme, haljinu tj. ono što danas nose još samo pravoslavni sveštenici - mantiju. Rimokatolički su davno obukli pantalone.

Problem je u VERSKIM UNIFORMAMA jer ih hriscani nikada nisu imali sto ce reci da je to jos jedna versko paganska novotarija.
U Starom zavjetu je Bog dao striktna uputstva kako da se oblače sveštenici, ne za svakodnevnu upotrebu već za hram. Zašto u Novom zavetu sveštenici ne bi imali uniforme? Ako misliš da sveštenika nema u Novom zavetu, varaš se. Kad Gospod daje vlast apostolima da vezuju i razrešuju, to ti je samo sveštenička vlast i u Starom zavetu.

U Starom zavjetu je Bog dao striktna uputstva kako da se oblače sveštenici, ne za svakodnevnu upotrebu već za hram. Zašto u Novom zavetu sveštenici ne bi imali uniforme? Ako misliš da sveštenika nema u Novom zavetu, varaš se. Kad Gospod daje vlast apostolima da vezuju i razrešuju, to ti je samo sveštenička vlast i u Starom zavetu.
A ko te pitao za SZ,sta je sa hriscanima bato, vidimo da se gadis na Bizje zapovesti date jevrejima a sada trcis za njihovim mantijama koje su nosili SZ-ni svestenici ???
Daj se odlucite vec jednom, ili verujte pravom Bogu,Stvoritelja neba i zemlje pa se drzite jevrejake vere koja se ispunjava u Isusa Hrista (sto ce reci da danas ni oni nemaju svesrenstva) ili idite za valima i drugim paganskim bogovima kojima do danas sluzite vi kao i vasi oci pre vas.. !??

A ko te pitao za SZ,sta je sa hriscanima bato, vidimo da se gadis na Bizje zapovesti date jevrejima a sada trcis za njihovim mantijama koje su nosili SZ-ni svestenici ???
Daj se odlucite vec jednom, ili se drzite jevrejake vere koja se ispunjava u Isusa Hrista (sto ce reci da danas ni oni nemaju svesrenstva) ili idite za valima i drugim paganskim bogovima kojima do danas sluzite vi kao i vasi oci pre vas.. !??
Držimo se Gospoda Isusa Hrista i njegovog novog usavršnijeg zakona i novog saveza. Stari zakon vredi samo uopšteno.

A kada sam ja davao bilo koje druge citate osim Biblijske ???

Koliko mene pamćenje služi, još niti jedan put nisi dao citat iz Biblije u kojem piše da je netko svetkovao subotu prije Židova.

Dobro je sto si se pozvao na tvoje uobicajeno lose pamcenje

Demantiraj me. Navedi svoj citat iz Biblije gdje piše da je netko svetkovao subotu prije Židova.

Može i ovako. S obzirom da ga do sada nisi dao, možeš sada po prvi put citirati Bibliju gdje piše da je netko prije Židova svetkovao subotu. Evo ti prilika da 'sa mnom obrišeš patos'. Zanijemiš li, ne daš li takav citat, jasno je tko s kime 'briše patos'.

Nikada ja nisam bezao.
Pokazi mi to gde sam ja bezao.
Nemoj da zamenjujes teze i lazes kao da si bezboznik?.
Ovde ti bezis.
Pa bežiš vidi se, jer nikakve biblijske dokaze do sad nisi dao. Šatro nemaš vremena a imaš ga za lupetanje? Jadan je to izgovor, čak i za licemernog lažova.

Dakle? Gde su biblijski dokazi da je neko pre Mojsija svetkovao subotu???

Subotari adventisti niti se držite Biblije a još manje ste hrišćani slaveći jevrejsku subotu zbog koje je Mesija ubijen. Bedno...

Pokaži ti gdje si citirao Bibliju da je netko prije Židova svetkovao subotu, pa ćemo konstatirati da nisi bježao. Postat ćeš heroj i spasit ćeš 'prepisivačicu'.
Jos mi nisi kazao st ovi svestebivi kazu a trazis od mebe odgovir?
Zar je moguce da si toliko bzobratan?

Evo od mene sto si trazio
Da rezimiramo šta znamo o suboti iz Biblije.

1. Ne postoji zapisano da je neko svetkovao subotu prije izlaska Jevreja iz Egipta.
2. Ne postoji zapovijest Adamu i Evi da svetkuju subotu.
3. Subota iz stvaranja nije vremenski omeđena (nema onog "bi jutro i bi veče").
4. Dani stvaranja teško da mogu biti od 24h jer upravo u Bibliji piše da jedan dan za Boga može biti hiljadu godina, a Sunce i Mjesec su, prema Postanju, stvoreni tek četvrtog dana.
5. Ne postoji zapisano u Novom zavjetu da su hrišćani svetkovali subotu ili da su imali neko posebno bogosluženje rezervisano baš za subotu.
6. Apostol Pavle kaže da su subote sjen Hrista. Zato opominje one koji gledaju na "dane, mjesece i godine".

Adventisti preko svega ovoga tvrde da se subota svetkovala u Edenu i da je treba svetkovati za vijeke vjekova. Još izmišljaju da je car Konstantin ukinuo subotu i nametnuo nedjelju, iako nema istorijskih podataka da su hrišćani slavili subotu umjesto nedjelje.

I još imaju obraza da tvrde kako se oni drže samo Biblije.
Kliknite za proširenje...

Toliko ne istina je izgovorio ovaj covek tako da ne verujem vise ni da je on pravoslavac.

1. Isus kaze postoji.
Marko.2.27.

2. Isus kaze postoji.
Stvorio ju je za Adama za coveka.
Marko 2 27.

3. Hebrejska rec jom oznacava dan od 24 casa.
To svaki rabin potvrdjuje i tvoja crkva to potvrdjuje.
Govoris cak stvari protivno svojoj crkvi nije ti cak ni za to briga.
Nema u tebi ni pravoslavnog duha cak.

4.Na ovo pitanje neka ti odgovori tvoja crkva.
Ona kaze ko zvrdi kao ti smatra sebe i mudrijim od Svetig Duha.
Tvoja crkva:
Чини ми се да има неких који то нису схватили, те су, вођени властитом памећу, узели на себе да ономе што је у Писму речено придодају неку тобожњу озбиљност, наводећи низ извештачених доказа и алегоријских тумачења. То би значило чинити себе мудријим од речи Светога Духа и, под видом тумачења, уводити властита схватања. Према томе, схватићемо штиво онако како је написано.“[4]
4. Свети Јефрем Сиријски каже нешто слично у свом Коментару на Књигу Постања:
Нико не сме да мисли да је шестодневно стварање алегорија
https://svetosavlje.org/postanje-stvaranje-i-rani-covek/29/

5.
Imamo zapise u bibliji da su apostoli i sam Isus uvek isli subotom u crkvu.
Ne neki drugi dan.

Ali prvi hriscani su svakoga dana imali sluzbu. Postoje i istorijski datumi da su svetkovali subotu,vec sam ih postavljao.

6.
Zapazimo da Nezgodni kaze SUBOTE ne
SUBOTA.
Pokusava da predje i izblefira laike.
Pavle kaze da subota dalje ostaje kao 7 dan.
Pavle:.Jevr 4,9
Daklem je ostavljen još subotnji odmor narodu Božijemu.

Screenshot_20250425_190441_Krstarica.jpg

Pokaži ti gdje si citirao Bibliju da je netko prije Židova svetkovao subotu, pa ćemo konstatirati da nisi bježao. Postat ćeš heroj i spasit ćeš 'prepisivačicu'.
Evo opet:https://forum.krstarica.com/threads/da-li-su-adventisti-hriscani.1020999/post-50794048

Za koje bre njegove potomke? Alo, mi smo stvorenja a ne Njegovi potomci.

Tako da niko nije svetkovao subotu do Mojsija. Daj konkretnog citata da je subota slavljena bilo kad pre Mojsija ili priznaju da si lazovcina.
Sta je sa tobom?
Kako bi bilo malo citanje Biblije?
Barem jednom...
Lose je kritikovati teme knjige koju nisi procitao.
Jer da si procitao znao bi sta Isus kaze o ovome sto sada kazes.
Ovo sto si kazao je ravno kao da neko kaze da Tito nije postojao.
Sta bi kazao o takvom?

Biblija ako znas sta je to:

Marko 2,27I govoraše im: subota je STVORENA za čovjeka radi, a nije čovjek subote radi.

A kada je stvorena?
Na sta tu misli Hristod sta citira?

Ovo citira:

Malo pre Kaina i Avelja.
A oni su covek

Mojsijeva 2,2I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;
1. Mojsijeva 2,3I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;

Jakovljeva 2,10 Naime, paziti sav zakon i griješiti na samo jednoj takvoj tački, to znaci da si sebe učinio podložnim kazni za sve,

Screenshot_20250425_191849_Krstarica.jpg

Poslednja izmena:

Back