Да ли су адвентисти хришћани?

Tako je, sada je nova situacija. Sveti Pavao kaže da je židovska tjedna subota sjena.

P.S. Hoćeš citat?
A sta to znaci da je nesto sjena od necega ???
Ovo je pitanje krucijalno jer se tako utvrdjuje o kojim je subotama rec u tekstu na kojeg se pozivas dok je ujedno sustinski bitno da vidimo dali ti to zaista razumes jer ga papska mantija koristi kako bi njeni poklonici gazili 4-tu Bozju zapovest.
Daj da jednom zatvorimo ovo pitanje da se ne blamiras vise nego sto "prilici "papskoj mantiji kojoj sluzis.
Izvoli.

Poslednja izmena:
Tako je, sada je nova situacija. Sveti Pavao kaže da je židovska tjedna subota sjena.

P.S. Hoćeš citat?
Opet lazi i manipulacije.
Kakva ti je zajednica takav si i ti.

Ne, on kaze da vazi dalje.

Evo:

Aüostol Pavle.

Hebrejima 4,9 Dakle je ostavljeno još SUBOTNO počivanje narodu Božjemu.

Pavle govpri za praznicne subote, godisnje... i ceremonije subitnje . Ali za sedmicnu subotu kaze, i dalje ostaje narodu Bozjem.

Uvek iznova se sami namestite?
Pa to je tako zabavno....

Poslednja izmena:
A sta to znaci da je nesto sjena od necega ???

A što to znači da su za kršćane židovski (godišnji) blagdani (Pasha, Pedesetnica, Dan truba, Dan pomirenja i Blagdan sjenica) sjena? Slave li ih kršćani i trebaju li ih slaviti?

A što to znači da su za kršćane židovske mladine (mjesečni blagdani) sjena? Slave li ih kršćani i trebaju li ih slaviti?

Odgovori na ovo, i eto ti odgovora i na pitanje - što to znači da su židovske tjedne subote sjena i trebaju li ih kršćani slaviti.

Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest – tijelo Kristovo.

Daj da jednom zatvorimo ovo pitanje da se ne blamiras vise

Ne blamiram se ja, nego onaj tko svetog Pavla ne poštuje i pravi ga lažovom.

Pa koliko smo puta o tome iznoseni su dolazi.
Vi pravoslavci me podsecate na Hristovu pricu o sejacu.
Vi ste zivi primer te price.

Ali sada imamo drugu situaciju.
Da vidimo sta ovde kazu vasi svestenici:
Nemamo nikakvu situaciju osim pitanje na koje nisi nikad odgovorio.

Ko je pre Mojsija slavio subotu, biblijski dokazi???

Ali nema... samo lupetaš kao i lažna "proročica" Elejna pa ni ovaj put nije drugačije.

A što to znači da su za kršćane židovski (godišnji) blagdani (Pasha, Pedesetnica, Dan truba, Dan pomirenja i Blagdan sjenica) sjena? Slave li ih kršćani i trebaju li ih slaviti?

A što to znači da su za kršćane židovske mladine (mjesečni blagdani) sjena? Slave li ih kršćani i trebaju li ih slaviti?

Odgovori na ovo, i eto ti odgovora i na pitanje - što to znači da su židovske tjedne subote sjena i trebaju li ih kršćani slaviti.

Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest – tijelo Kristovo.

Pa svi ti praznivi su nastali lasnije i zbog greha i bänazvabi su subotama
Ali sedmicna subota je nastala pre greha.
Ona ostaje kaze apostol Pavle.
Moras da uzmes ceo tekst ne samo deo:

Evo 999 put:

Simbolika u skladu sa praksom.
Screenshot_20250425_085442_Facebook.jpg

Nemamo nikakvu situaciju osim pitanje na koje nisi nikad odgovorio.

Ali nema... samo lupetaš kao i lažna "proročica" Elejna pa ni ovaj put nije drugačije.
Na to pitanje sam odgovorio ko zba koliko puta.
Ali ti si slucaj Hristovr price o sejacu.
Pa cu ja lako ponovo postaviti to sto hoces.

Ali ne moze dok ne resimo ovo.

Sta kazu ovde tvoji svestenici.
Kad to resimo onda.

Zasto bezis od svojih??
Istina te ne raduje?

Pogledajmo:

https://www.facebook.com/share/v/1ABT7ynMkr/

Ajde izvoli.

Matej 13,3I on im kaziva mnogo u pričama govoreći: gle, iziđe sijač da sije.

Matej 13,4I kad sijaše, jedna zrna padoše kraj puta, i dođoše ptice i pozobaše ih;

Matej 13,5A druga padoše na kamenita mjesta, gdje ne bijaše mnogo zemlje, i odmah iznikoše; jer ne bijaše u dubinu zemlje.

Matej 13,6I kad obasja sunce, povenuše, i budući da nemahu žila, posahnuše

.Matej 13,7A druga padoše u trnje, i naraste trnje, i podavi ih.

Matej 13,18Vi pak čujte priču o sijaču:

Matej 13,19Svakome koji sluša riječ o carstvu i ne razumije, dolazi nečastivi i krade posijano u srcu njegovom: to je oko puta posijano.

Matej 13,20A na kamenu posijano to je koji sluša riječ i odmah s radosti primi je,

Matej 13,21Ali nema korijena u sebi, nego je nepostojan, pa kad bude do nevolje ili ga poteraju riječi radi, odmah udari natrag.

Matej 13,22A posijano u trnju to je koji sluša riječ, no briga ovoga svijeta i prijevara bogatstva zaguše riječ, i bez roda ostane.

Evo 999 put:

Pavao ovdje ne govori o tjednoj suboti. U Heb 4,9 uopće ne koristi grčku riječ za subotu, kako su je biblijski pisci (uključujući i Pavla) ukupno 167 puta imenovali.

Ne treba nikome tvojih stotinu odgovora, navedi samo jedan citat iz Biblije da je netko prije Židova svetkovao subotu.

Ali ti si slucaj Hristovr price o sejacu.
Pa cu ja lako ponovo postaviti to sto hoces.

Ali ne moze dok ne resimo ovo.

Sta kazu ovde tvoji svestenici.
Kad to resimo onda.
Svaki put do sad si pobegao u neku levu priču kao i sada jer nemaš biblijski dokaz da je bilo ko pre Mojsija svetkovao subotu???

A zašto tako? Pa zato što vi subotari adventisti ne marite za biblijske dokaze, kao što licemerno i lažno pričate, nego isključivo za Elejnino prepisano lupetanje.

Evo,prihvacam odgovoriti na sva tvoja pitanja jer su takodje bitna stoga izoli - daj mi prvo ti odgovori na moje pitanje ili priznaj da nemas odgovora pa onda krecem ja.
Izvoli.

https://www.gotquestions.org/Hrvatski/adventizam-sedmog-dana.html

Gospođa White je stalno imala vizije i počela podučavati neortodoksne doktrine o spavanju duše i anihilacionizmu (što je u suprotnosti s Matejem 25,46).

Druge problematične doktrine u adventizmu sedmog dana uključuju učenje da je Sotona „žrtveni jarac“ i da će snositi grijehe vjernika (Velika kontroverza, str. 422, 485) – to je suprotno onome što Biblija kaže o tome tko je ponio naše grijehe (1. Petrova 2,24). Adventizam sedmog dana također identificira Isusa kao arhanđela Mihaela (Judina 1,9, Clear Word Bible, objavljeno od strane Review and Herald Publishing Association, 1994.) – doktrina koja poriče pravu Kristovu prirodu – i uči da je Isus ušao u drugu fazu Njegovog otkupiteljskog djela 22. listopada 1844., kako je prorekao Hiram Edson. I naravno, adventističko promicanje svetkovanja subote kao primarne doktrine protivi se učenju Svetog pisma o tom pitanju (vidi Rimljanima 14,5).

https://www.bitno.net/vjera/formacija/jehovini-svjedoci-i-subotari-tko-su-i-sto-vjeruju/

Суботари и Јеховини сведоци су настали из истог покрета. А ово су њихове заједничке карактеристике:

"Daju desetinu i druge doprinose pa im je zajednica vrlo bogata i moćna. S velikim neprijateljstvom gledaju na Katoličku Crkvu, smatrajući je velikom bludnicom iz Otkrivenja i svojim glavnim neprijateljem. Drže da su oni jedini prava Crkva, jedini sveti i pravedni, a svi ostali su neprijatelji Božji na koje samo što nije došao Božji strašni sud, koji će se održati nakon što Krist – anđeo Mihael pobijedi sve neprijatelje u bitci kod Harmagedona. Razgovor s Jehovinim svjedocima (адвентистима-суботарима исто) nalikuje na razgovor s gluhim, jer se oslanjaju samo na naučene biblijske citate koji im služe za potvrdu njihovih teza."

Ево модификована реченица из претходног цитата која одлично описује и адвентисте:
Разговор са адвентистима (суботарима) наликује на разговор са глувим човеком, јер се ослањају само на научене библијске цитате који им служе за потврду њихових теза.

Господо адвентисти, објасните нам ваше учење да је Сатана "жртвени јарац" и да ће сносити грехе верника (The Great Controversy, стр. 422, 485), а што је супротно од онога што Библија каже ко је понео наше грехе (1. Петрова 2:24).

САТАНА КАО ЖРТВЕНИ ЈАРАЦ КОД ЕЛЕН ВАЈТ

Опустошена Земља, октобар 25.

»Погледах на земљу, а гле, без обличјаје и пуста; и на небо, а светлости његове нема. Погледах на горе, а гле, тресу се и сви хумови дрмају се. Погледах, а гле, нема човека, и све птице небеске одлетеле.« (Јеремија 4,23-25) Мар 306.1

Приликом Христовог доласка грешници ће бити истребљени са Земље, убијени духом уста Његових и уништени славом Његовог доласка. Христос ће повести свој народ у Божји град и Земља ће остати без становника. »Гле, Господ ће испразнити земљу и опустити је, преврнуће је и расејаће становнике њезине.« »Сасвим ће се испразнити земља, и сасвим ће се опленити. Јер Господ рече ову реч.« »Јер се земља оскврни под становницима својим, јер преступише законе, изменише уредбе, раскидоше завет вечни. Зато ће проклетство прождрети земљу, и затреће се становници њезини; зато ће изгорети становници земаљски« (Исаија 24,1.3.5.6). Мар 306.2

Цела Земља поприма изглед оголеле пустиње. Видим рушевине градова и села разорених од земљотреса, ишчупано дрвеће, стене избачене/из мора или одваљене од брда леже разбацане по површини док огромни бездани обележавају места где су стајале горе. Мар 306.3

И сада почиње догађај који је симболички био представљен последњом свечаном службом на Дан очишћења. Пошто је служба у Светињи над светињама била довршена, а греси Израиља уклоњени крвљу жртве за грех, доведен је био живи јарац пред Господа и у присуству народа поглавар свештенички је исповедио над њиме »сва безакоња синова Израиљевих и све преступе њихове у свим гресима њиховим« (3. Мојсијева 16,21). Исто тако, када буде довршено дело помирења у небеској Светињи у присуству Бога, светих анђела и мноштва откупљених, греси Божјег народа биће пренети на сотону. Он ће бити проглашен одговорним за сва зла на која их је навео да их почине. (GC 657)

NEMOJ BITI BEZ
NEMOJ BITI BEZOBRAZAN !!!
Citiraj moje pitanje i onda slobodno povecaj i podebljaj slova da svi lepo vidimo jasan i direktan odgovor NA TO moje pitanje.
Izvoli.
Robivek, odgovori na pitanje kako će to prema vašoj verovesnici Satana preuzeti grehe vernika i biti žrtveni jarac. To je bogohuljenje na Hristovu žrtvu. Protivbiblijski. Brani sad Babu ako možeš!

Robivek, odgovori na pitanje kako će to prema vašoj verovesnici Satana preuzeti grehe vernika i biti žrtveni jarac. To je bogohuljenje na Hristovu žrtvu. Protivbiblijski. Brani sad Babu ako možeš!
Odgovaram,toje zaista bitno teolosko pitanje,samo idemo redom,dajte mi prvo odgovora na moje pitanje pa onda krecem ja...naravno ,prvo cu odgovoriti onom koji mi nude odgovorio pa cu onda i drugom,iako je suteo.
Izvolite.

Odgovaram,toje zaista bitno teolosko pitanje,samo idemo redom,dajte mi prvo odgovora na moje pitanje pa onda krecem ja...naravno ,prvo cu odgovoriti onom koji mi nude odgovorio pa cu onda i drugom,iako je suteo.
Izvolite.
Ako misliš na pitanje o krađi u vezi prepisivanja, citiranja i sl. kod Elen Vajt, već sam ti odgovorio ovim citatom:
Screenshot_20250424_153442.jpg

A tvom pajdašu na komentare kad je ko od pravoslavnih ili rimokatolika ili ostalih neadventista prešao ulicu kad je crveno svetlo na semaforu, više nemam nameru da odgovaram.

Svaki put do sad si pobegao u neku levu priču kao i sada jer nemaš biblijski dokaz da je bilo ko pre Mojsija svetkovao subotu???

A zašto tako? Pa zato što vi subotari adventisti ne marite za biblijske dokaze, kao što licemerno i lažno pričate, nego isključivo za Elejnino prepisano lupetanje.
Nikada ja nisam bezao.
Pokazi mi to gde sam ja bezao.
Nemoj da zamenjujes teze i lazes kao da si bezboznik?.
Ovde ti bezis.

Evo treci put:
Sta kazu ovde tvoji svestenici?

Pogledajmo:

https://www.facebook.com/share/v/1ABT7ynMkr/

Poslednja izmena:
, греси Божјег народа биће пренети на сотону. Он ће бити проглашен одговорним за сва зла на која их је навео да их почине. (GC 657)
Proglasen odgovornim, krivim a nece platiti za nase grehe.
Za nase gr3ge je platio Hristos.
Samo iskrivlh3ni um moze ovo da be vidi.
Nemate nista cime bi ste pljuvali oa iskrivljete tejkst, SUDITE KRIVO.
Nemate ni malo straha Bozjega.
Nula.
Jer je sotoba navodio ljjude na greSe.
Verujem ja da bi ga ti oslobodio.
Za sta je kriv sotona u tvojoj crkvi mozes li da nam citiras?

Jelena Vajt.

Da bi nas spasao, Isus je i živeo, i trpeo i umro. Postao je “čovek bola”, da biamo mi mogli da uzmemo učešća u večnoj radosti.
polažući svoj život, preuzimajući vaše dugove, vaše prestupe; jer mojom žrtvom Bog može da bude pravedan, a da ipak opravda onog koji veruje u Isusa!”

Niko osim Božjeg Sina ne bi mogao da nas otkupi; jer je Oca mogao da objavi samo Onaj koji je bio u Njegovom naručju. Samo je Onaj mogao da objavi Božju ljubav koji je upoznao njene dubine i visine. Samo beskrajna žrtva koju je Hristos prineo za grešnog čoveka mogla je da objavi Očevu ljubav prema izgubljenom čovečanstvu.

Ali on bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na njemu našega mira radi, i ranom njegovom mi se iscelismo. (Isaija 53, 5) Gledajte Ga u pustinji, u Getsimaniji, na krstu! Neokaljini Božji Sin uzeo je na sebe teret greha. On, koji je bio jedno sa Bogom, osetio je u svojoj duši strašnu razdvojenost između Boga i čoveka, izazvanu grehom. To je učinilo da se sa Njegovih usana otme očajni krik: “Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?” (Matej 27, 46) Teret greha, svest o njegovoj strahovitoj veličini, o odvajanju od Boga - sve to slomilo je srce Božjeg Sina.

Ali ta velika žrtva nije prinesena da bi se u Očevom srcu probudila ljubav prema čoveku, ili želja da ga spase. Ne, ne! “Jer Bogu tako tako omilje svet da je i Sina svojega jedinorodnog dao!” (Jovan 3, 16) Otac nas voli, ali ne zbog te velike žrtve pomirenja, već se On pobrinuo za žrtvu pomirenja zato što nas voli. Hristos je posrednik preko koga je On izlio svoju beskrajnu ljubav na grešni svet. “Jer Bog beše u Hristu, i svet pomiri sa sobom.” (2. Korinćanima 5, 19) Bog je trpeo sa svojim Sinom. Samrtna borba u Getsimaniji, smrt na Golgoti - bila je cena koju je srce Beskrajne ljubavi platilo za naše otkupljenje.

Poslednja izmena:

Back