, греси Божјег народа биће пренети на сотону. Он ће бити проглашен одговорним за сва зла на која их је навео да их почине. (GC 657)
Proglasen odgovornim, krivim a nece platiti za nase grehe.
Za nase gr3ge je platio Hristos.
Samo iskrivlh3ni um moze ovo da be vidi.
Nemate nista cime bi ste pljuvali oa iskrivljete tejkst, SUDITE KRIVO.
Nemate ni malo straha Bozjega.
Nula.
Jer je sotoba navodio ljjude na greSe.
Verujem ja da bi ga ti oslobodio.
Za sta je kriv sotona u tvojoj crkvi mozes li da nam citiras?
Jelena Vajt.
Da bi nas spasao, Isus je i živeo, i trpeo i umro. Postao je “čovek bola”, da biamo mi mogli da uzmemo učešća u večnoj radosti.
polažući svoj život, preuzimajući vaše dugove, vaše prestupe; jer mojom žrtvom Bog može da bude pravedan, a da ipak opravda onog koji veruje u Isusa!”
Niko osim Božjeg Sina ne bi mogao da nas otkupi; jer je Oca mogao da objavi samo Onaj koji je bio u Njegovom naručju. Samo je Onaj mogao da objavi Božju ljubav koji je upoznao njene dubine i visine. Samo beskrajna žrtva koju je Hristos prineo za grešnog čoveka mogla je da objavi Očevu ljubav prema izgubljenom čovečanstvu.
Ali
on bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na njemu našega mira radi, i ranom njegovom mi se iscelismo. (Isaija 53, 5) Gledajte Ga u pustinji, u Getsimaniji, na krstu! Neokaljini Božji Sin
uzeo je na sebe teret greha. On, koji je bio jedno sa Bogom, osetio je u svojoj duši strašnu razdvojenost između Boga i čoveka, izazvanu grehom. To je učinilo da se sa Njegovih usana otme očajni krik: “Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?” (Matej 27, 46) Teret greha, svest o njegovoj strahovitoj veličini, o odvajanju od Boga - sve to slomilo je srce Božjeg Sina.
Ali ta velika žrtva nije prinesena da bi se u Očevom srcu probudila ljubav prema čoveku, ili želja da ga spase. Ne, ne! “Jer Bogu tako tako omilje svet da je i Sina svojega jedinorodnog dao!” (Jovan 3, 16) Otac nas voli, ali ne zbog te velike žrtve pomirenja, već se On pobrinuo za žrtvu pomirenja zato što nas voli. Hristos je posrednik preko koga je On izlio svoju beskrajnu ljubav na grešni svet. “Jer Bog beše u Hristu, i svet pomiri sa sobom.” (2. Korinćanima 5, 19)
Bog je trpeo sa svojim Sinom. Samrtna borba u Getsimaniji, smrt na Golgoti - bila je cena koju je srce Beskrajne ljubavi platilo za naše otkupljenje.