Да ли су адвентисти хришћани?

Naravno da je bitno,korisno je znati sta je postol mislio za neke stvari ukljucujuci i za brak ALI TO DEFINITIVNO NIJE NALOG NIT PREPORUKA A JOS MANJE POZIV ZA NOVU VERSKU PRAKSU !!!
Kada je rec o tome STA SE TREBA URADITI onda je jos uvek aktuelan sleeci Bozjii poziv / nalog:

1 Mojs.2,24:
"...Zato će ostaviti čovjek oca svojega i mater svoju, i prilijepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno tijelo..."
I to još uvijek stoji. Zato većina ljudi ne ide u monahe, ali monaštvo je takođe validan i bogougodan put za hrišćane.

... a sad monasi cak i pozvni ??? :D
Sta je vama ljudi,zar ne vdite kako vas slagli za sve paare ?????
11. А Он рече им: Не могу сви примити те речи до они којима је дано.
12. Јер има ушкопљеника који су се тако родили из утробе материне; а има ушкопљеника које су људи ушкопили; а има ушкопљеника који су сами себе ушкопили царства ради небеског. Ко може примити нека прими.

objasni onda ovo

11. А Он рече им: Не могу сви примити те речи до они којима је дано.
12. Јер има ушкопљеника који су се тако родили из утробе материне; а има ушкопљеника које су људи ушкопили; а има ушкопљеника који су сами себе ушкопили царства ради небеског. Ко може примити нека прими.

objasni onda ovo
Dakle postoje bolesni koji su se rodili impotentni,ims takve koje su ljudi seksualno onesposobili a imas i takve KOJE NA SVOJU RUKU odluce da nemaju seksa...
I opet ,kakve sad to veze ima sa onim stgo je vas verski pajtas tvrdio - da se navodno pozivaju da budu takvii ?
Jedno je da si nessposoban a sasvim, je drugoo biti sposoban ali da te navodno Bog pozove da budes uskoplejnik kao sto tvrde neki prikriveni papisti ?

Dakle postoje bolesni koji su se rodili impotentni,ims takve koje su ljudi seksualno onesposobili a imas i takve KOJE NA SVOJU RUKU odluce da nemaju seksa...
I opet ,kakve sad to veze ima sa onim stgo je vas verski pajtas tvrdio - da se navodno pozivaju da budu takvii ?
Jedno je da si nessposoban a sasvim, je drugoo biti sposoban ali da te navodno Bog pozove da budes uskoplejnik kao sto tvrde neki prikriveni papisti ?
Koliko si puta spomenuo papu, papsku mantiju i sl. zadnje vreme? U svakoj drugoj poruci. Znači da nemaš argumente. Sad ćeš početi i Bibliju da vređaš. HAC nema monaštvo, a to znači da je duhovno uškopljena.

što bi neko štrojio samog sebe radi carstva nebeskog?

Gdje su kod vas subotara ti koji su odlučili da budu u celibatu i tako budu bliže Bogu?

Monasi su hrišćanska duhovna elita. Na nebu imaju veće počasti nego bivši carevi na zemlji. Tako je u jednom javljanju s onog sveta poznati ravnosapostolni rimski car Konstantin izjavio, da mu je žao što nije bio monah.
on (robivek) misli da je shvatio stih.
kad se čovek obreže u srcu tad se i preobražava, znači nije dovoljno cviinuti kožuru a što se novokomponovanim jevrejima ne sviđa skidanje kožure oni prihvataju apostolski savet i reći evo jehovo ja sam ispoštovao večni savez s tobom obrezan sam u srcu (op trt gevezizajng)
e tako Isus kaže za uškopljenike da mu je radi carstva bez seksualnih nagona a to monaštvo radi zato prvo biva iskušenik.
i kao što još reče ne mogu svi primiti te reči jer nije im dano jer u carstvu nema udatih oženjenih i na kraju budite savršeni kao bog.

Opet te papa spopao.
Чекај сад. Па и ти често помињеш римокатолике. Шта би сад ?

Iskreno nisam cuo da ima takvih kojo bi se javno udirali u grudi i izdvajali kao zbog poboznosro...
Помешао си, ово си требао негде на неком форуму анабаптиста да напишеш.
Нема овог ни у православљу.

Да ли су адвентисти (суботари) хришћани? Који су то хришћани светковали суботу до 19. века?
Адвентизам или ишчекивање Христовог другог доласка би требао бити заједнички за све хришћане, али ми се чини да су се код верске заједнице која себе назива адвентистима (Хришћанска адвентистичка црква, колоквијално "суботари") главна тежишта и празници хришћанства заменили светковањем суботе, проучавање дела њихове пророчице Елен Вајт и опседнутост здрављем (брига за тело). Зато ми се оправданим чини питање: да ли су адвентисти уопште хришћани или неки рубни хришћани?
+++
Из истих кругова су поникли и адвентисти и Јеховини сведоци. Јеховини сведоци чак ни не признају Исуса Христа за правог Бога. Он је по њима само Божји син. Дух Свети није Господ, Бог. Нема код њих Свете Тројице. Елен Вајт је имала таква веровања. После адвентисти прихватају тринитаризам (веру у Свету Тројицу као једног Бога у три лица). Ако су пророци надахнути од Бога да објављује Божије истине и упозорења, како онда може неко од њих да греши. Како их онда надахњује Бог који никада не греши? Или нешто не ваља са Богом или са пророцима, конкретно наведеном пророчицом Елен Вајт.
Тешко је говорити да ли је неко хришћанин из таквих неких аспеката јер прво рана хришћанска црква није познавала тројство , свету тројицу или слично.
Иако је постојао епитет Син Божји није означавало биолошко сродство већ више усвајање.
Постоје 2 опције месијанства једна је изникла из протестантизма која наличи на суботаре и ЈС и једна чисто јеврејска која не прима Нејевреје односно практикују јудаизам и поштију Исуса као мешију и имају нови завет на хебрејском.
Сад углавном све те фракције су оо мени апологетске и догматске. Религија се темељи на два три пасуса или реченице и слично на темељу тога нова црква.
Међутим по мени сам Христ је био антидогмата и концептуалиста а не текстуалиста.
Апостоли нису одступали од Торе али нису имали дијеталну исхрану већ су били вегетеријанци евентуално риба.
Ипак њихово тумачење Торе и интерпретација није била рабинска већ нешто другачија.
Чак и календар је био соларни не лунарни али су преступне године решавали 13 месецом који би се продужавао у неколико дана сваке године до преступне и песах би падао увек на исти дан.
По мени није поента како ћеш доживњавати Исуса већ извршавати његову вољу и дела и речи. Каква ће та зајеница бити какви ће ти верници бити.

Христ је рекао где су двојица у моје име ту сам ја.
Дакле чак и према Павлу верници су Христово тело не црква , црква је исто што и храм.

Храм је саборно место верника свештеници први по части или међу једнакима или према Христу најбољи од вас да вам буду слуге.
Не Божији дом нити орган власти или суд.

Царевима 8:22-53

22 И стаде Соломон пред олтаром Господњим пред свим збором Израиљевим, и рашиири руке своје к небу,
23 И рече: Господе, Боже Израиљев! Нема Бога као што си ти горе на небу ни доле на земљи, који чуваш завет и милост слугама својим, које ходе пред тобом свим срцем својим;
24 Који си сачувао слузи свом Давиду, оцу мом, шта си му казао; јеси казао својим устима и испунио својом руком, као што се види данас.
25 Сада дакле, Господе, Боже Израиљев, држи слузи свом Давиду, оцу мом, шта си му казао говорећи: Неће ти нестати човека испред мене који би седео на престолу Израиљевом, само ако синови твоји уздрже пут свој ходећи преда мном, као што си ти ходио преда мном.
26 Сада дакле, Боже Израиљев, нека се потврди реч твоја, коју си казао слузи свом Давиду, оцу мом.
27 Али хоће ли Бог доиста становаии на земљи? Гле, небеса и небеса над небесима не могу те обухватити, а камоли овај дом што га сазидах!
28 Али призри на молитву слуге свог и на молбу његову, Господе, Боже мој, и услиши вапај и молитву, којом се данас моли слуга твој пред тобом:
29 Да буду очи твоје отворене над домом овим дању и ноћу, над местом за које рече да ћеш ту метнути име своје, да услишиш молитву којом ће се молити слуга твој на овом месту.
30 Услиши молбу слуге свог и народа свог Израиља, кад се моле на овом месту; услиши с места на коме пребиваш, с неба; услиши и помилуј.
31 Ако ко згреши ближњему свом, па му даду заклетву да се закуне, и он дође да се закуне пред олтаром твојим у овом дому,
32 Тада ти услиши с неба и учини, и суди слугама својим осуђујући кривога и казнећи га за дела његова, а оправдавајући правога и плаћајући му по правди његовој.
33 Кад народ твој Израиљ буде поражен од непријатеља зато што ти згрешише, ако се обрате теби и прославе име твоје, и помоле ти се и замоле те у овом дому,
34 Тада ти услиши с неба, и опрости грех народу свом Израиљу, и доведи их натраг у земљу коју си дао оцима њиховим.
35 Кад се затвори небо и не буде дажда зато што ти згрешише, ако ти се помоле на овом месту и прославе име твоје, и обрате се од греха свог кад их намучиш,
36 Тада ти услиши с неба, и опрости грех слуга својих и народа свог Израиља, показујући им добар пут којим ће ићи, и пусти дажд на земљу своју, коју си дао народу свом у наследство.
37 Кад буде глад у земљи, кад буде помор, суша, медљика, скакавци и гусенице, кад га притисне непријатељ у земљи његовој, кад буде каква невоља и каква болест,
38 Свака молитва, свака молба која буде од ког год човека и од свег народа твог Израиља, кад познају сваки рану срца свог, па рашире руке своје према овом дому,
39 Тада ти услиши с неба, с места где пребиваш, и помилуј, и учини и дај свакоме по свим путевима његовим, како познајеш срце његово (јер ти сам знаш срце свих синова човечијих),
40 Да те се боје докле год буду живели на земљи, коју си дао оцима нашим.
41 А и туђинац који није од народа твог Израиља, него дође из далеке земље имена твог ради,
42 Јер ће чути за велико име твоје и за твоју јаку руку и за подигнуту мишицу твоју, кад дође те се помоли у овом дому,
43 Ти услиши с неба, с места где пребиваш, и учини све за шта повиче к теби тај туђинац, да би познали сви народи на земљи име твоје и бојали се тебе као народ твој Израиљ, и да би знали да се ово име твоје призива на овај дом што га сазидах.
44 Кад народ твој изиде на бој против непријатеља свог путем којим га пошаљеш, ако се помоле Господу окренувши се према граду, који си изабрао, и према дому што сам сазидао имену твом,
45 Тада услиши с неба молитву њихову и молбу њихову, и учини им правду.
46 Кад ти згреше (јер нема човека који не греши) и разгневиш се на њих и предаш их непријатељима, те их одведу у земљу непријатељску, далеку или блиску,
47 Па ако се дозову у земљи куда буду заробљени, и обрате се и замоле те у земљи оних који их заробе, и реку: Сагрешисмо и злочинисмо, безбожници бисмо,
48 Па се обрате теби свим срцем својим и свом душом својом у земљи непријатеља који их заробише, и помоле ти се окренувши се према земљи својој, коју си дао оцима њиховим, према граду који си изабрао и према дому што сам сазидао имену твом,
49 Тада услиши с неба, с места где пребиваш, молитву њихову и молбу њихову, и учини им правду.
50 И опрости народу свом што ти сагрешише, и све преступе њихове, којима ти преступише, и учини да нађу милост у оних који их заробише, да се смилују на њих.
51 Јер су твој народ и твоје наследство, које си извео из Египта, из гвоздене пећи.
52 Нека буду очи твоје отворене на молбу слуге твог и на молбу народа твог Израиља, да их услишиш кад год те призову.
53 Јер си их ти одвојио себи за наследство од свих народа на земљи, као што си рекао преко слуге свог Мојсија кад си извео оце наше из Египта, Господе Боже.

Чекај сад. Па и ти често помињеш римокатолике. Шта би сад ?
Nemam ja ništa protiv njih. Običnih ljudi, pa i sveštenstva. A rimskome papi želim šta? Naravno, pokajanje od gordosti ("nepogrešivosti u pitanjima vere i morala") koja se dosta puta pokazala samo štetnom i sramotnom. I naravno ujedinjenje sa svojom pravoslavnom braćom. Time bi sav hrišćanski svet bio na dobitku.

Poslednja izmena od moderatora:
Nemam ja ništa protiv njih. Običnih ljudi, pa i sveštenstva. A rimskome papi želim šta? Naravno, pokajanje od gordosti ("nepogrešivosti u pitanjima vere i morala") koja se dosta puta pokazala samo štetnom i sramotnom. I naravno ujedinjenje sa svojom pravoslavnom braćom. Time bi sav hrišćanski svet bio na dobitku.
aahaa, da baš mislim... Pre bih slavio subotu i bio rasista sa robijom nego unijaćenje sa papom. Pa neka imam žensku menidzerku... Ili prešao kod čačkalice pa da palimo...

Mokri snovi mladog franjevaca. Sportski pozdrav!:bye:

Vredi pogledati.

Profesor vec 4 decenije predaje na engleski pa se bori sa nasim jezikom.

Субота светите са својом браћом у духу која су распела правог месију, зато ћете и дочекати лажног заједно са својом браћом у духу и служити му.

Субота светите са својом браћом у духу која су распела правог месију, зато ћете и дочекати лажног заједно са својом браћом у духу и служити му.
Lepo je da pokazujes pravo anti semitsko lice mrznje cemu vas ucen.
Kod vas je spasenje ako si abtisemita.
Ako nisi, nema spasenja.

Pogledaj bolje vudeo da vidis kako su vas prevarili za DAN GOSPODNJI.
Prevara i sve prevara.

Lepo je da pokazujes pravo anti semitsko lice mrznje cemu vas ucen.
Kod vas je spasenje ako si abtisemita.
Ako nisi, nema spasenja.

Pogledaj bolje vudeo da vidis kako su vas prevarili za DAN GOSPODNJI.
Prevara i sve prevara.

Нисам никакав антисемита. Свети писмо је непогрешиво, а тамо лепо пише из којег племена и којег народа ће бити антихрист. Немам ја против тог народа ништа, али он има сам са собом проблема а и са самим Богом.
Опет субота, субота и субота, а шта друго би било?! Све вам се свело на обожавање суботе и налевање водом по Бабиној рецептури, сваки час трчите да пишате од силне воде.

Back