ne vidim zasto bi presli na stranu vucica ako je on izgubio.
ovde je vece pitanje da li ce oni evoluirati u ono protiv cega se sad bore?
ne zaboravi da je nekad postojao pokret G17+ koji je u ideji trebao da bude nosilac napretka zemlje, u njemu su bili okupljeni strucnjaci, samo sloba da se skine i onda oni rade preporod zemlje, dinkic obecavao i 1.000€ u deonicama svakom gradjaninu i sta se dedesilo.. evoluirali su u stranku a posle toga glavni nosioci pokreta odose kod vucica...
a oni su ova studentska lista pre studentske liste.. sklepani po istom osnovu po kome ce i biti uradjena studentska lista, takozvani strucnjaci, nestranacke licnosti koji ce pokrenuti zemlju.
rekao sam ranije..problem je sto se u politiku ne mesaju pravi strucnjaci nego oni koji zele da izvuku korist za sebe od politike.
niko odo pozicije nemoze biti na studentskoj listi,to su vec saopstili. taj sistem kurta murta (pozicija i opozicija su ista kuhinja)
ono sto je najbitnije da se srpski narod posle tolkog odrodjivanja zahvaljujuci tom sistemu jos od 1948me od kada kada je taj titoisticki sistem i sve nase sluzbe pod kontrolom zapadnih sluzbi, narod se poceo vracati sebi,onome sto je bio.
povracaj empatije medju ljude, shvatanje da smo svi vlasnici drzave u odnosu 1 : 8 miliona racunajuci (ni politicari nemaju pojedinacno vise od toga) i da institucije moraju da rade za narod , je ono sto je najveca snaga. funkcionalne institucije, iskorenjivanje korupcije, ODGOVORNOST , pravda za sve, zajednistvo, sloga...
inace odosmo u vrazju mater i bicemo maltene iskorenjeni...
ti zuti koje pominjes su lazna opozicija bili, jedan deo istog sistema portiv kojeg se sada borimo. taj sistem je itada imao svoje ljude odredjene za neke delatnosti pa je recimo i tada za finansije 2003 bio odredjen sinisa mali, direktor agencije za privatizaciju koja je rasprodala mnoga preduzeca za tepsiju ribe secas se... promenom vlasti on samo menja dres u tom sistemu, i postaje naprdnjak (smrdikali su toboz bili njihovi politicki smrtni neprijatelji) ali sa istim zaduzenjem , za finansije...
nisu oni evolluirali , oni su samo promenuli dres. ne samo on vec vesic, djuric, zorana mihajlovic...
sto se tice studentske liste , tu je stvar drugacija jer je narod sada drugaciji, za sta su zahvalni studenti, nasa mladost koja se pokazala izvanrednom da konacno dignemo vrat iz mulja...
ako i tu bude nekih proneverenih iscekivanja, zamlacivanja i izdaje to ce biti odmah sklonjeno i biracemo druge.
sustinu nemoj zaboraviti, srpski narod se vraca sebi . nazad vise nema. sa onim gore navedenim svaku vlast koja ne bude sprovodila lustraciju , odgovornost , mi cemo menjati. vratili smo veru...
jer mi pravimo vlast i ona je nase ogledalo. previse smo bili losi sami sebi. ok tu je dosta igrao ulog totalitarizam u titovo vreme i teror, diktatura pa smo se naucili izdaji potkupljivosti...
necemo vise da radimo protiv samih sebe...
to nije prica o strahu, koji nosimo od titoisticke diktature, to je prica o njima o vama, o svima nama...
pumpaj srce veru vrati,
u tisini glas je nas
da nas mir i ljubav prati
pumpaj ako Boga znas...