Da li ste i vi nekada ovako letovali?

Pogledajte prilog 1411009

Danas su to apartmani, hoteli, rizorti i savremeni kamperi ..

Da li ste vi ovako letovali pod satorima na moru i kako vam je bilo ? I sta mislite o ovakvom nacinu letovanja ? :)
bio jednom , ja sam sa decom od 5 i 7 godina ....Italija, Porto Recanatti......nocu naisla oluja pa smo se tolko isprepadali da smo presli u bungalov do kraja letovanja. (sreca imalo slobodnih mesta, kraj Avgusta).
Od tada , samo apartmani.

Нисам, мада памтим ово лежање на душецима :)
То је период када сам била баш мала, када су ме на море водили и бака и деда а после и мама. Увек смо имали смештај, али је плажа овако изгледала :)

Много волим како изгледају кампови у ХР, у боровој шуми уз обалу, али оне камп кућице. Не видим себе у шатору.
Док знам људе који имају могућности за све али кампују, за њих је само то одмор, само то воле.

Zarada gazde je ista i nekad i sad, zarada drzave nije...
Ista fora kao da li pravite kucu danas ...kuce su skuplje, ali veci deo nije kvalitet nego cena drzavi....

Vremenom se sve vise povecava taksa ili trosak drzavi pa je sve veci prag da bi nesto imao , tj narod se stavlja u robovski status..

Koliko kosta da na livadi napravis dascaru, 5k evra....zavisi gde je livada, ali toliko otprilike..

Sta bi vam falilo da imate voz koji vozi od 15h i stize ujutro u Solun , pa Lamia pa sve do Atine...gde stize posle podne..

Mozes kao mladji tinejdzer da se ukrcas na voz popodne i odes na more...Tamo na pljuc izaberes neko selo oko Soluna, das za sobu, kuvaju ti u pekari sta kazes, nema seksanja ali nema ni ubadanja tuca , nocnog provoda, dan, vece izlazak, noc, i tako ukrug...

Jeste da nije jeftino , izadje par stotina evra sigurno , ali je zabavno...

Ovog leta sam razmisljao kako je pre bilo. Negde krajem Maja sam na internetu nasao odgovarajuci apartman, da nije daleko od plaze, da ima dobre ocene i naravno da cena odgovara... Sa vlasnikom se porukama dogovorio, uplatio akontaciju i sve to ide lagano i u sopstvenoj reziji. A onda na moru guzve od turista tad mi je kroz glavu prolazilo kako je pre bilo naci smestaj, naci put do istog... Za 30-40 godina se toliko promenilo da smo zaboravili na ovakva letovanja koja su imala mnogo mana, gledano sa danasnje pozicije ali onda, bar kao deci, nam je bilo bas lepo

kod mene je jbaš suprotno, u koji god grad dođem među prvim mjestima obiđem pijace i pokupujem neke domaće lokalne hrane. Onda probam šta mi se sviđa i napravim popis šta nosim sa sobom kada se vracam kuci pa kupim prije odlaska :zkez:
nekako su mi pijace kao srce grada :zaljubljena: a ono domace voce, povrce i svašta jednostavno zove na kuhanje pa makar i na putu
pijace u gradovima su nesto drugo i one su obavene za posetu i razgledanje ..kao sto je riblja pijaca u Kataniji ili Mercato di Capo u Palermu ili pijaca zacina i svega i svacega Veliki bazar u Istambulu ili riblja pijaca u Veneciji ili poijaca u Limi ..mogu tako do sutra ..ne jednom sam donela zacine i druge stvari sa takvih pijaca..ali ovde se ne radi o tome vec da ne zelim da kuvam kada sam na odmoru..niti da spavam u vreci za spavanje

Pogledajte prilog 1411009

Danas su to apartmani, hoteli, rizorti i savremeni kamperi ..

Da li ste vi ovako letovali pod satorima na moru i kako vam je bilo ? I sta mislite o ovakvom nacinu letovanja ? :)
Satori su super stvar. Jedino sad ako je nekom frka da se kupa u zajednickom kupatilu. inace za nas srednjeskolce idealno.
Za jednu osobu satorce smotas ispod ranca, i mobilan si, mozes da ga razapnes na plazi gde hoces...
Nekad u SFRJ si mogao da spavas na plazi...

Ако немаш за честити смештај, боље да и не идеш. Човек рмбачи целе године и жели да га неко услужи тих десет петнаест дана. Не знам какав је то одмор ако ти је лошије него код куће.
meni je bilo gde losije nego kuci

jer sam kuci napravio ambijent koji mi 100 posto odgovara

ne kazem da previse kosta nego kazem da mi 100 posto odgovara

i na letovanju mi je uvek losije nego kuci ali izdrzim neki dan da bih malo vise plivao i bio u drugom okruzenju

meni je bilo gde losije nego kuci

jer sam kuci napravio ambijent koji mi 100 posto odgovara

ne kazem da previse kosta nego kazem da mi 100 posto odgovara

i na letovanju mi je uvek losije nego kuci ali izdrzim neki dan da bih malo vise plivao i bio u drugom okruzenju
Znam ja jednog sličnog kao ti, s’ tim što ovaj moj uopšte i ne ide na letovanje.
Živi u nečemu što ja zovem “suturen”, jer je stan uvek mračan, sa svojom ženom… nemaju decu, u 50-tim godinama su ali imaju pitbula koji im je bio pojeo parket pa su morali da stavljaju lamimat…stan nije njihov, plaćaju kiriju…
Tom mom liku je vrhunac dana a i života da tri-četiri puta dnevno na različitim mestima popije espresso i on za mene, koji putujem celog života misli da sam jedna od najvećih budaletina koje je ikada sreo.
Nisam ga nikad pitao ali verovatno i on misli kao ti, “ja sam sebi sredio kutak” ali to nije teme, tema je da li si letovao u šatoru.😅

Znam ja jednog sličnog kao ti, s’ tim što ovaj moj uopšte i ne ide na letovanje.
Živi u nečemu što ja zovem “suturen”, jer je stan uvek mračan, sa svojom ženom… nemaju decu, u 50-tim godinama su ali imaju pitbula koji im je bio pojeo parket pa su morali da stavljaju lamimat…stan nije njihov, plaćaju kiriju…
Tom mom liku je vrhunac dana a i života da tri-četiri puta dnevno na različitim mestima popije espresso i on za mene, koji putujem celog života misli da sam jedna od najvećih budaletina koje je ikada sreo.
Nisam ga nikad pitao ali verovatno i on misli kao ti, “ja sam sebi sredio kutak” ali to nije teme, tema je da li si letovao u šatoru.😅
svako ima svoja zadovoljstva

Back