Da li ste audiofil?

• Začetnik teme Začetnik teme PA8
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Conclusion
Sonus Faber's Lumina III offers excellent sound quality even without taking its affordable price into consideration. No, it doesn't offer powerful, extended bass; for that you will have to spend a lot more money. The Lumina III's woofer alignment is tuned for clarity and articulation, and I found that experimenting with room placement is necessary to optimize the low-frequency performance. I don't recommend this speaker for use with source components that are themselves too forward in the treble, even with the toe-in adjusted to give the most-neutral treble, but in the right system and room, this elegant-looking tower will excel at communicating the music's message

https://www.stereophile.com/content/sonus-faber-lumina-iii-loudspeaker

• Podržavam
Reactions: PA8
Bio nekad audiofil, sada samo uživam u slušanju.
Moje iskustvo da ko zna sta radi može da sklopi pristojan hifi za oko 2000e polovno,
Gde su zvučni i 1000e, amp oko 500 dac oko 500e.
Ovo su cene pre korone ne pratim odavno.

Moji zvučnici Dynaudio Focus,

20200826_211639.jpg

• Podržavam
Reactions: PA8
Ja preferiram domaćicu...amp lampaški, vrhunski domaći rad, čak su i lampe domaće...dac vrhunski domaći, cd transport modifikovan u kućnoj varijanti, kablovi pleteni borski bakar, dek i gram japanski, naravno...jedino kutije nove engleske jer mislim da je ovakav nivo kvaliteta nemoguće napraviti u diy varijanti...a da i tuner je stranski

Ja jesam, ali ne bacam novac za razliku od većine audiofila. Savetujem da pročitate ovo:

“But are expensive speakers worth it? There is not a one-size-fits-all answer. If you are in an average sized, untreated room and listening to music for entertainment, your best bet will be in the $300-$1,200 range. The higher you get within that range, you will generally find better results….Generally speaking, if you don’t have a decent-sized room that is acoustically treated, then it doesn’t make sense to spend more than $1,500. The quality increase will get drowned out by reverb, vibration, and other environmental factors”

Ceo tekst ovde https://thehometheaterdiy.com/are-expensive-speakers-really-better/
Као музички продуцент аматер волим да микс и музика звуче лепо али, само толико. На детаље и мале разлике у фреквенцијама ств не обраћам пажњу.

Ja jesam, ali ne bacam novac za razliku od većine audiofila. Savetujem da pročitate ovo:

“But are expensive speakers worth it? There is not a one-size-fits-all answer. If you are in an average sized, untreated room and listening to music for entertainment, your best bet will be in the $300-$1,200 range. The higher you get within that range, you will generally find better results….Generally speaking, if you don’t have a decent-sized room that is acoustically treated, then it doesn’t make sense to spend more than $1,500. The quality increase will get drowned out by reverb, vibration, and other environmental factors”

Ceo tekst ovde https://thehometheaterdiy.com/are-expensive-speakers-really-better/
Bio nekad sad samo narodnjaci

Pogledajte prilog 1400656
Energy 22 pro Monitor
Pogledajte prilog 1400657
Beresford TC 7520
Pogledajte prilog 1400658
NAD 2600

****************************************************************************************
evo sa ovom starudijom koju sam platio 570 evra izazivam svakoga na dvoboj
Svaka čast za 22...jedan od dva tri najbolja monitora koja sam u životu čuo...kod mog drugara skupljaju prašinu, ali neće da ih se odrekne...od današnjih samo harbeth, rogers, graham

ma pusti recenzije. ako ti se sviđa zvuk sve je okej. a što se tiče recenzija, evo jedne urnebesne za upišavanje:
https://www.monoandstereo.com/?p=11560
čuo sam ta govanca za koja ovaj lik traži 14,5k evra :hahaha::hahaha::hahaha:
malo sam i pričao sa njim kada ih je doneo kod mog drugara da čujemo
ima srednjoškolsko znanje iz elektrotehnike i tu je kraj
Poenta je u tome da je recenzija časopisa Hi-Fi Choice daleko kredibilniji izvor od mišljenja anonimnog čoveka, to jest tvojeg mišljenja.

Poenta je u tome da je recenzija časopisa Hi-Fi Choice daleko kredibilniji izvor od mišljenja anonimnog čoveka, to jest tvojeg mišljenja.
recenzije mogu pomoći da napraviš neki uži izbor, eventualno ili ako je nešto nedostupno
naročito mogu pomoći ako znaš da čitaš između redova
ali oslanjanje isključivo na recenzije je jako pogrešno jer su to sve plaćene recenzije
najbolje je poslušati uživo i čitati iskustva korisnika po forumima o eventualnim manama i problemima pa onda odlučiti

Back