Da li ste audiofil?

• Začetnik teme Začetnik teme PA8
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam neke sonijeve bezicne slusalice, kupila mi zena pre 2 i po godine za rodjendan, vrh je zvuk na njima. Nisu mnogo, cca 200 evra.

Sad sam ih povezao na novi samsung qled tv, a uzivam da gledam filmove sa jako pojacanim tonom, muzika je (meni barem) 50% filma.

Dozivljaj je toliko dobar (i slika i ton) da prosto ne znam sta bi moglo da bude bolje od ovoga :)

svi mi ponekad odlutamo na teren koji nam nije svakodnevni
za mene je zbog toga dobar zvučnik samo onaj koji jednako dobro svira sve žanrove i koji ima dobar low end
ja sam imao sreće i strpljenja pa sada imam dva para takvih
Energy 22 sam trideset godina lovio po oglasima i konačno ih ulovio pre tri godine za smešne pare
a Energy C-8 Connoisseur sam zimus kupio za tako male novce da još ne mogu da se opasuljim, čak sam se iznenadio da tako nešto postoji u beogradu
oba modela su fantastični a dodatno sam iz njih izvukao svaku mrvicu sa APO EQ, koliko se sećam preporučio sam ti to čudesno rešenje ali si bio suviše lenj da se time baviš, da li se dobro sećam? : D
jesi li menjao visokotonce?

jesi li menjao visokotonce?
nisam ali čni mi se da su dirani to jest servisirani po onome kako izgledaju. no, nikakav problem to nije ako se valjano uradi. meni je drugar iz vankuvera slao par visokotonaca od dvadesetdvojki pa mu ih je uradio neki lik koji je tehničar u radio beogradu. ja sam na mojim 22 uspeo da spalim basove što nije baš uobičajeno. sređeni su i sve fercera kako treba.

Udjem na temu o muzici a ono kao na politici,svadja,ne mogu da verujem.
😳😳😳
Ja:
Poenta je u tome da je recenzija časopisa Hi-Fi Choice daleko kredibilniji izvor od mišljenja anonimnog čoveka, to jest tvojeg mišljenja.

On:
oslanjanje isključivo na recenzije je jako pogrešno jer su to sve plaćene recenzije.

Ja:
Da li možeš dokazati da je Sonus faber platio recenziju koju je objavio Hi-Fi Choice?

On:
hoćeš link sa sonusovim priznanjem, jel to?
za početak pitaj ljubu od čega se finansira hi-files

Ja:
Dakle, ne možeš dokazati da je Sonus faber platio recenziju koju je objavio Hi-Fi Choice.

On:
ti možeš tvoj sonus da spakuješ u krevet i da vodite ljubav

Ko ima problem sa komunikacijom?

Pogledajte prilog 1400656
Energy 22 pro Monitor
Pogledajte prilog 1400657
Beresford TC 7520
Pogledajte prilog 1400658
NAD 2600

****************************************************************************************
evo sa ovom starudijom koju sam platio 570 evra izazivam svakoga na dvoboj

Ja:
Poenta je u tome da je recenzija časopisa Hi-Fi Choice daleko kredibilniji izvor od mišljenja anonimnog čoveka, to jest tvojeg mišljenja.

On:
oslanjanje isključivo na recenzije je jako pogrešno jer su to sve plaćene recenzije.

Ja:
Da li možeš dokazati da je Sonus faber platio recenziju koju je objavio Hi-Fi Choice?

On:
hoćeš link sa sonusovim priznanjem, jel to?
za početak pitaj ljubu od čega se finansira hi-files

Ja:
Dakle, ne možeš dokazati da je Sonus faber platio recenziju koju je objavio Hi-Fi Choice.

On:
ti možeš tvoj sonus da spakuješ u krevet i da vodite ljubav

Ko ima problem sa komunikacijom?
Hebes zvucnicke recenzije. Dok ih ne cujes u svojoj sobi (ako je moguce), ne kupujes ih. Ali postoji i neko pravilo da zvucnici moraju da "disu".
Znaci treba im bar 50-60cm od zadnjeg zida ili 40-50cm u pravougaonoj sobi i da budu udaljeni bar 1.4m od zidova sa strane ili manje, svakako u zavisnosti od velicine sobe i polozaja zvucnika.

losless kompilacije plus USB dac toping u30II preko PC foobar2000 izlaz hibrid cevni i source folower 2 X 5W kutije pravljene sa 12" RFT i visoki alnico.za te pare rade extra.mnogi koji su culi nisu poverovali za takav zvuk.inace ako mi je muzika prijatna slusam i na najobicnijem trnzistoru...ova konfiguracija mi je konacno pomogla da uspevam da cujem i razumem svaku rec u pesmi,doslovce..one pesme koje sam ranije slusao imaju nove horizonte,bez preterivanja.

12" nije bas nego je sirokopojasni alnico sa 98 db.a za visokotonac je secen negde na 4khz otprilike i vise je kao pomocni.cela kutija je sklepana kao transmisiona. ceo sistem je tako uradjen da ne daje mnogo prostora za neke zvucne eskurzije .pentoda kao trioda -10000 sati rada min. sa trodnim baferom gura emitor - sours folower i to je sa ekstremno malim izoblicenjima.sve je klasa a suva.izlaz ima oko 100w dispacije pa mora veliki hladnjak.tu konfiguraciju sam ja delimicno osmislio i deo iskopirao i prilagodio. ima slicne varijante rade se odavno samo sam ja ubacio cevi kao driver za sip-mos fetove.nisam bas neki zaludjenik ali uzivam da kada mi dodju pravi ljubitelji hifi zvuka koji imaju tisuce eura u opremi a ja im dam kanapce da podvezu vilicu da im ne padne od zaprepascenja kad cuju zvuk.ponavljam da kada cujem neku pesmu koja mi se svidja mogu da je slusam i na obicnom tranzistoru sa skoro istim zadovoljstvom.kabal za zvucnike je isto moja tvorevina - srebro preko bakra i teflon itd....

Ja jesam, ali ne bacam novac za razliku od većine audiofila. Savetujem da pročitate ovo:

“But are expensive speakers worth it? There is not a one-size-fits-all answer. If you are in an average sized, untreated room and listening to music for entertainment, your best bet will be in the $300-$1,200 range. The higher you get within that range, you will generally find better results….Generally speaking, if you don’t have a decent-sized room that is acoustically treated, then it doesn’t make sense to spend more than $1,500. The quality increase will get drowned out by reverb, vibration, and other environmental factors”

Ceo tekst ovde https://thehometheaterdiy.com/are-expensive-speakers-really-better/
Jesam.Dosta znam o tome spletom okolnosti.

Volim dobar zvuk, ali ne dajem brdo para na njega. Samo da se čuje koliko toliko pristojno. Bitnija mi je suština muzike koju slušam.
Naravno, da sam buržuj kupio bih sprave u skladu sa finansijama. 😁
Ne treba ti brdo para za dobar zvuk ako si dovoljno spretan. Naruči se b@w elektronika , zvučne kutije odrede po meri , napraviš lampaško pojačalo A klase. U šta se to postavi je najmanje bitno.

Na prvi pogled na reč "audiofil" kapiram da nisam. Uživam u tišini, iako apsolutna ne postoji.
Šta je audiofil?
/ˈɑː.di.oʊ.faɪl/ osoba koja je veoma zainteresovana i oduševljena opremom za puštanje snimljenog zvuka, i njenim kvalitetom.
No, still not...
Ne znam koliko si imala prilike da poslušaš vrhunski zvuk. Posle toga i ako se istanča sluh ostalo zvuči kao razvaljena svadbarska oprema sa pocepanim basovima i vrištećim visokotoncima.

Back