Da li ste audiofil?

• Začetnik teme Začetnik teme PA8
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
recenzije mogu pomoći da napraviš neki uži izbor, eventualno ili ako je nešto nedostupno
naročito mogu pomoći ako znaš da čitaš između redova
ali oslanjanje isključivo na recenzije je jako pogrešno jer su to sve plaćene recenzije
najbolje je poslušati uživo i čitati iskustva korisnika po forumima o eventualnim manama i problemima pa onda odlučiti
Da li možeš dokazati da je Sonus faber platio recenziju koju je objavio Hi-Fi Choice?

Jesam, audiofil sam. Ili, bolje rečeno, bio pred nekih 25 godina. Tad sam još uvijek bio sa starcima, prvi posao, još nisam bio zasnovao svoju obitelj. Hi-Fi mi je bio velika ljubav. Kupovao sam Hi-Fi magazin, išao u Esplanadu na Hi-Fi sajam, posuđivali jedni drugima komponente, preslušavali komponente kako zvuče u drugom prostoru... I sad volim poslušati dobru glazbu, ali to sad puno manje zbog drugih životnih obaveza...
https://www.hifimedia.hr/
https://www.hifimedia.hr/download/item/hifimedia-114

Michael Jackson Popcorn GIF

Sonus Faber je u "moje doba" vrijedio za odlične zvučnike. Slušao sam ih par puta u Esplanadi kad je bio Hi-Fi show i bili su odlični. Kakvi su sad, ne znam. Ali eto, vremena se mijenjaju, a sa njima i životni prioriteti.
Uglavnom Hi-Fi je lijep hobi, ali i skup hobi. Ima tu dosta stvari na koje treba paziti. Bitno je kakva glazba se sluša, kolika je soba, kakav je razmještaj u sobi, kakve su ostale komponente u sustavu... I naravno bitno je sa čega se glazba pušta.

• Podržavam
Reactions: PA8
Da, da. Ti faktori imaju ogroman uticaj na kvalitet zvuka. Na primer, obavezno tepih na podu nikako drvo ili laminat.
Kad sam ja bio u tim vodama bilo je bitno da soba "ne zvoni". Znači otprilike "pljesneš" rukama i ne smije biti odjeka. Recimo mali zvučnici su za sobe do 15-tak kvadrata. A veliki/samostojeći za sobe preko 20 kvadrata. Da, mora biti tepih, zavjese, nešto namještaja...

• Podržavam
Reactions: PA8
Bitno je kakva glazba se sluša
svi mi ponekad odlutamo na teren koji nam nije svakodnevni
za mene je zbog toga dobar zvučnik samo onaj koji jednako dobro svira sve žanrove i koji ima dobar low end
ja sam imao sreće i strpljenja pa sada imam dva para takvih
Energy 22 sam trideset godina lovio po oglasima i konačno ih ulovio pre tri godine za smešne pare
a Energy C-8 Connoisseur sam zimus kupio za tako male novce da još ne mogu da se opasuljim, čak sam se iznenadio da tako nešto postoji u beogradu
oba modela su fantastični a dodatno sam iz njih izvukao svaku mrvicu sa APO EQ, koliko se sećam preporučio sam ti to čudesno rešenje ali si bio suviše lenj da se time baviš, da li se dobro sećam? : D

cujes svoje misli :D
One su glasnije od najboljih audiofilskih zvukova i zvučnika...

Imam selektivni sluh, ne čujem šta me ne zanima.
Volim oba i zvuk i nezvuk. Nekad i zvukovi mašina znaju da prijaju. Ne volim buku ljudi. Ako ne možeš lepo nemoj nikako po meni...

Hm... Ali tema je zvuk. Imam Sony earbuds i u početku sam bio prezadovoljan sad ih jedva koristim. U kancelariji imam Yamaha zvučnike ne malog W...

Do skoro sam imao prilično ozbiljan audio sistem: Sansui risiver, Linn Sondek gramofon, Teac dek i cd plejer i Mordaunt Short bookshelf dvosistemce. Međutim, kad sam shvatio da dugo vremena nisam stavio vinil na gramofon ili cd u plejer, rasprodao sam sve i kupio Creative Soundblaster Z SE i Ruark MR1 Mk2, preko čega puštam FLAC. Oduševljen sam zvukom.

svi mi ponekad odlutamo na teren koji nam nije svakodnevni
za mene je zbog toga dobar zvučnik samo onaj koji jednako dobro svira sve žanrove i koji ima dobar low end
ja sam imao sreće i strpljenja pa sada imam dva para takvih
Energy 22 sam trideset godina lovio po oglasima i konačno ih ulovio pre tri godine za smešne pare
a Energy C-8 Connoisseur sam zimus kupio za tako male novce da još ne mogu da se opasuljim, čak sam se iznenadio da tako nešto postoji u beogradu
oba modela su fantastični a dodatno sam iz njih izvukao svaku mrvicu sa APO EQ, koliko se sećam preporučio sam ti to čudesno rešenje ali si bio suviše lenj da se time baviš, da li se dobro sećam? : D
Da, jesi rekao nešto, ali ne stignem. Žena, djeca, starci, posao... Život nosi svoje, prioriteti se mijenjaju. Glazbu slušam možda par puta godišnje, jbg... ☹️

Back