- Poruka
- 358.270
a sta ako je osoba bolesna od karcinoma, nema leka, umire mu deo po deo tela, maltene se raspada u bolovima ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a sta ako je osoba bolesna od karcinoma, nema leka, umire mu deo po deo tela, maltene se raspada u bolovima ?
I ne veruješ u čuda. Oduzimaš sebe.samo u slucaju bolesti samoubistvo ima smisla ili eutanazija..ako je neko smrtno bolestan bez nade da moze da ozdravi a trpi na primer bolove, cemu život?
cak ni zbog najmilijih ne vredi živeti u takvom stanju jer ne pati samo bolesnik vec pate i njegovi najbliži
možda nisam u pravu ali cu reci da je oduzimanje svog života u takvim slucajevima ustvari samoubistvo iz ljubavi,oslobadja patnje sebe i najmilije
Izazivaš je,.. predaja je po meni drugo,.. kada se prestaneš boriti. ali ne provociraš,.. ne ubrzavaš,..I ne veruješ u čuda. Oduzimaš sebe.
Predaješ se Smrti.
I ovde se ne slažem:Svako umre kako mu je suđeno. Pa čak i ako se eutanazira.
Ali to je život, dok nije...
Ja sam protiv suicida. Iako nema smisla suditi onima koji su ga izveli na sebi. Sami su presudili sebi. Iako, opet, sudbina je tako htela... (sudbina da si smrtno bolestan, ludo zaljubljen, psihički nestabilan, životno bezizlazan, itd, ali mislim Nada da je Nada)...
Nije se pas eutanazirao,.. nije on to hteo - nesrećan slučaj nije eutanazija.A pas se eutanazirao tim potezom...
I ono, sudbina... Čudna...
mislim da ih ima svako,.. u nekom američkom priručniku sam čitao- Vi imate 55 godina, do sada vam se sigurno dogodilo:A imam i privatno razlog zašto mi suicid stvara odbojnost. Razlog? Hm.. Koji god da je, nije više tu... Sudbina? Jedna je, jer posle toga više nema nazad, ne u taj život... Ako si ubeđen da dobijaš naredni, šta ako toga nema?
Daa,.. pa ti onda veruj u svevišnjeg i u sudbinu,... a ja ću i dalje da sumnjam.Ili dečakova karma u Izraelu sukobljenim sa... Dečakova...
Čak šta više, bol te čini živim.Не било примењено на било кога, али човек је жилаво живинче, па се некако навикне и прилагоди и на бол. Мали и болови који трају краћи период се лако медикаментно решавају, али код великих мораш да се прилагодиш да ти је то неизбежан пратилац у животу. За моје године и касније кажу - "Када се ујутро пробудиш и ништа те не боли, прво помислиш да си мртав". Бол није никакав разлог за суицид.
Па не бих ишао баш толико далеко. Присећам се да постоје неке скале задовољстава у психологији, и престанак бола и уопште нелагодности је високо на тој скали.Čak šta više, bol te čini živim.
Kao glad, ili neka druga nelagodnost.
Iako svi volimo komfor. Skoro svi.
U smislu, zamisli da nikad nisi gladan za bilo čim, biološkom potrebom(hrana, voda, šećer, vice/porok(setih se srpske) ...), sociološkom potrebom(uspeh, znanje, saznanje, popularnost, familijarnost.. ), emocionalnom(bol, strah, ljubav, stres... ) i drugi, šta bi bio no robot? Mada i robot ima bateriju i svrhu... Iako je mrtav...Па не бих ишао баш толико далеко. Присећам се да постоје неке скале задовољстава у психологији, и престанак бола и уопште нелагодности је високо на тој скали.
Када ми је техничар најзад ишчупао дренове између ребара, уз краткотрајан оштар бол и велико олакшање после тога, шаљиво ме је питао - "Јел' осећаш да ти расту крила?"
humor i optimizam u takvim situacijama doprinose oporavkuХумор у заиста тешким ситуацијама те заиста чини живим. Сећам се, сви смо јадници, тешки болесници, сви у боловима и опет ту и тамо крене неко зезање. Нешто црнохуморно типа "Алана Форда". То је прави "elan vitae".
Слично је и у рату и осталим хорорима.
Не доприносе. Али је много лакше суочавање са ситуацијом.humor i optimizam u takvim situacijama doprinose oporavku
Nina, tema je predstavljena ograničeno tako da samo kroz prizmu kukavičluka ili hrabrosti gledamo na slučaju samoubistva.a sta ako je osoba bolesna od karcinoma, nema leka, umire mu deo po deo tela, maltene se raspada u bolovima ?
ne mislim da je tema ogranicena.....ako ima neku trecu prizmu ili ono izvan kroz koje mozemo da sagledamo i razgovaramo .....reci, objasni
razloga za samoubistvo može biti više i ti su razlozi po meni individualni tj.zavise od osobe do osobe , nacina života koji su živeli,sticaja okolnosti u njihovim životima, tragedija, slabosti, nemoći, bolesti, straha i........pitanje je samo da li je samoubistvo hrabrost ili kukavičluk
Citirao sam navod za karcinom, npr. to bi gledao pre kroz pametno, glupo, potrebno, nepotrebno, ima smisla, nema smisla, a ne kroz kukavičluk ili hrabrost, ako neko prekraćuje sebi muke, npr. živi u nesnosnim bolovima te zna da je za oko pet dana gotov, ili još gore za mjesec, to nije život to je pakao, zar možemo onda odrediti da li je takav čin samoubistva kukavičluk ili hrabrost? Ili da postavimo pitanje ima li smisla ili nema li smisla prolaziti kroz to?ne mislim da je tema ogranicena.....ako ima neku trecu prizmu ili ono izvan kroz koje mozemo da sagledamo i razgovaramo .....reci, objasni
razloga za samoubistvo može biti više i ti su razlozi po meni individualni tj.zavise od osobe do osobe , nacina života koji su živeli,sticaja okolnosti u njihovim životima, tragedija, slabosti, nemoći, bolesti, straha i........pitanje je samo da li je samoubistvo hrabrost ili kukavičluk
Niđe veze pitanje, a pitanja govore mnogo o autoru...Do kraja života upoznavaću ljude, a nikad ih upoznati neću; uvek će me zbunjivati neobjašnjivošću svojih postupaka, rekao je Meša Selimović
Pitanje je da li je samoubistvo hrabrost ili kukavičluk?