1208Letoo
Ističe se
- Poruka
- 2.685
Mislim da je to trenutak.Ili zavisi od coveka,situacije.Bolest,besparica ....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А ко је тај који зна да је за пет или месец дана готов?Citirao sam navod za karcinom, npr. to bi gledao pre kroz pametno, glupo, potrebno, nepotrebno, ima smisla, nema smisla, a ne kroz kukavičluk ili hrabrost, ako neko prekraćuje sebi muke, npr. živi u nesnosnim bolovima te zna da je za oko pet dana gotov, ili još gore za mjesec, to nije život to je pakao, zar možemo onda odrediti da li je takav čin samoubistva kukavičluk ili hrabrost? Ili da postavimo pitanje ima li smisla ili nema li smisla prolaziti kroz to?
Poruka koju si citirao se odnosi na to da samoubistvo u nekim slučajevima ne trebamo svrstavati u hrabrost i kukavičluk, već u neke druge kategorije.А ко је тај који зна да је за пет или месец дана готов?
Бивша партнерка ми је била медицинска сестра на Неурохирургији два. Причала ми је - Дође пацијент, мислимо готов је, а он за десет дана кући, на својим ногама. За другог мислимо да је грешком примљен, а он сутра отпутује.
Срећом, није нама дато да знамо. Додуше, многи лекари и сестре сведоче да пацијенти заиста знају када им се тренутак непосредно примакао, али то са суицидом никакве везе нема. Само су припремљени.
По твом ставу, ово ти пише већ неколико година мртав човек.
Разлика између наших "тренутака" је што ћу ја да умрем болестан, а ти здрав. Једино што се срећом не зна тај "тренутак", то је поента мог поста. Већина суицида нема везе за лошом прогнозом болести или боловима.Poruka koju si citirao se odnosi na to da samoubistvo u nekim slučajevima ne trebamo svrstavati u hrabrost i kukavičluk, već u neke druge kategorije.
Npr. ako neko odluči da oduzme sebi život jer trpi nesnosne bolove ima metastaze i sl.
Ma zna se kada bolest uzme maha da tu ne ostaje mnogo vremena, ljudi osjete poboljšanje i pogoršanje. Niko koga sam znao a da je imao tu bolest, nije se izvukao, niti je počinio samoubistbo, ipak imali su nadu ili su jednostavno čekali trenutak...