Da li nekoga možete da volite i pustite?

Tema podstaknuta drugom temom https://forum.krstarica.com/threads/vecna-ljubav-sta-mislite.1001848/

Da li možete neku osobu da volite i da je pustite od sebe zarad njegove/njene sreće? Volite nekoga jako, mnogo, kako god... ali ćete tu osobu puštate od sebe i nećete pokušavati da je zadržite jer ćete joj time "skresati krila"?

Imati osobu u svom životu tj. u ovom slučaju, prošlosti, koju ste pustili da ode, a možda čak i podstaknuli da ode jer bi ostajući sa vama propustila nešto drugo za čime čezne.

Nešto kao kada roditelj pusti dete u beli svet zarad njegove sreće ali ovde je u pitanju partner koji će da ode ali se neće vraćati za praznike i najverovatnije tu osobu više nikada nećete videti.

Нисам био у таквој ситуацији, али бих могао да замислим да неко оде у иностранство јер тиме решава своја животна питања. Примера ради.
И да се разиђемо јер нам се животни путеви више не поклапају иако имамо јаке емоције.
 
Ne, ne, ne mora ona da misli, ne treba da razmišlja o tome, voli tebe, ti nju, to je sve OK, nego me interesuje kako TI možeš da znaš da je niko ne bi mogao voleti kao što je ti voliš.
e sad, sta bi bilo kad bi bilo? Po tome, treba ceo zivot da tragamo za nekim ko ce vise da nas voli od osobe pored nas il, hipoteticki, da se bar uverimo da takva osoba ne postoji.
Nije nam zivot tolko dug.
 

Back
Top