Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

E, owako... Bila sam na nemachkom i potpisala se u neku njenu swesku, shto znachi da cu od sada slushati nemachki... :cool:
Rekla je da nece primati wishe studenata, jer ih kako ona to kaze, Mirjana samo tutka kod nje, pa ona ne zna shta ce sa njima... :hahaha: Sa obzirom da je neke stwari izgowarala po 1000 puta i izgledala skroz izgubljeno, moguce je da se toga nece pridrzawati... :lol:
Predawanja ce biti po grupama i to tako shto ce owe nedelje imati samo prewencija, sledece logopedija, a za dwe nedelje ostali smerowi zajedno... Rekla je da bi najbolje bilo da to polozimo shto pre, jer ce nas kasnije muchiti... :dash: Skpirta moze da se kupi u skriptarnici blizu nasheg fakulteta... (Jedna koleginica je odnela nowu skriptu na kopiranje tamo, tako da obawezno trazite istu, jer u staroj nema prewoda)...
Opshta psihologija se sprema iz knjige (oko 280str) koju su napisali profesof Zarko i asistenti Nada i Natasha... Ima da se kupi u biblioteci fakulteta i koshta oko 800 din... Najbolje bi bilo da se prwo proweri da li je ostalo knjiga, pa da se ode u banku ili poshtu, uplati odredjeni iznos i sa priznanicom dodje i podigne knjiga... Na sajtu postoji skripta od 150 str... :think:
Pitanja za starije kolege... Profesor iz uwoda u rehabilitaciju intelektualno ometenih osoba mi deluje prepotentno... Ne bih rekla da je strog, shta wishe bio je i zabawan, ali ipak, neke njegowe rechenice ostawljaju utisak prepotencije... Kakaw je shto se tiche kolikwijuma i ispita? Planiram da to ochistim preko kolokwijuma, pa me zanima i koliko je teshko gradiwo?
Chula sam da je metodologija sa osnowama statistike, koju bi trebalo da imamo wecheras, mnogo tezak predmet... Je l' se i wi slazete sa tim? :confused:
Unapred hwala... :D
pozz...

Proshle godine je trebalo nauchiti sledece oblasti:

Principi funkcionisanja bioloshkih sistema
Osnowi molekularne biologije
Mehanizmi nasledjiwanja
Osnowni principi ewolucione biologije

A literatura ti je biologija za treci razred gimnazije, biologija za chetwrti razred gimnazije i biologija za treci razred medicinske i weterinarske shkole...

Samo opushteno, nije teshko... ;)
Pozz :bye:

E, owako... Bila sam na nemachkom i potpisala se u neku njenu swesku, shto znachi da cu od sada slushati nemachki... :cool:
Rekla je da nece primati wishe studenata, jer ih kako ona to kaze, Mirjana samo tutka kod nje, pa ona ne zna shta ce sa njima... :hahaha: Sa obzirom da je neke stwari izgowarala po 1000 puta i izgledala skroz izgubljeno, moguce je da se toga nece pridrzawati... :lol:
Predawanja ce biti po grupama i to tako shto ce owe nedelje imati samo prewencija, sledece logopedija, a za dwe nedelje ostali smerowi zajedno... Rekla je da bi najbolje bilo da to polozimo shto pre, jer ce nas kasnije muchiti... :dash: Skpirta moze da se kupi u skriptarnici blizu nasheg fakulteta... (Jedna koleginica je odnela nowu skriptu na kopiranje tamo, tako da obawezno trazite istu, jer u staroj nema prewoda)...
Opshta psihologija se sprema iz knjige (oko 280str) koju su napisali profesof Zarko i asistenti Nada i Natasha... Ima da se kupi u biblioteci fakulteta i koshta oko 800 din... Najbolje bi bilo da se prwo proweri da li je ostalo knjiga, pa da se ode u banku ili poshtu, uplati odredjeni iznos i sa priznanicom dodje i podigne knjiga... Na sajtu postoji skripta od 150 str... :think:
Pitanja za starije kolege... Profesor iz uwoda u rehabilitaciju intelektualno ometenih osoba mi deluje prepotentno... Ne bih rekla da je strog, shta wishe bio je i zabawan, ali ipak, neke njegowe rechenice ostawljaju utisak prepotencije... Kakaw je shto se tiche kolikwijuma i ispita? Planiram da to ochistim preko kolokwijuma, pa me zanima i koliko je teshko gradiwo?
Chula sam da je metodologija sa osnowama statistike, koju bi trebalo da imamo wecheras, mnogo tezak predmet... Je l' se i wi slazete sa tim? :confused:
Unapred hwala... :D
pozz...

Ova iz nemackog deluje izgubljeno ali to sto govori da se polaze sto pre je u pravu. Kod nje je moguce odgovarati jos sledeceg meseca i kada ona upise u svojoj svesci ocenu, vi do juna nemate potrebu da idete na predavanja, u junu sa ispitnom prijavom odete kod nje jer kako ona kaze, nekad desi da se prijava izgubi dok dodje do nje. Kada pocnu ispitni rokovi ona postaje malo zahtevnije i hoce da obara, a u toku predavanja ovako ranije je veliiiiiika sansa da dobijete vecu ocenu jos iz prvog puta, a i ako ne polozita ne morate da brinete da ponovo treba da prijavljujete ispit, vec samo sledece nedelje dodjete ponovo.
Sto se tice prof Glumbica, covek je veliki strucnjak u svojoj oblasni, mozda je na prvi pogled tebi delovao prepotentno tako ali nije veruj mi. Mozes ga pitati sve sto zelis u vezi predmeta, i dobices njegov odgovor, cak i preko mejla. Ako polozis oba kolokvijuma, polozila si ispit, a ako nemas bodove za izlazak ostajes za sledecu godinu. On se dosta drzi Bolonje tako da nema popravnog kolokvijuma / kolokvijum je otvorenog tipa /, a sto se tice ispita e tu je vec bas zahtevan, ako npr kazes da ' se klinicke karakteristike autizma mogu zapaziti kod gotovo svih pervazivnih poremecaja', njegvo podpitanje ce biti 'a koji su to pervazivni poremecaji ili a sta je to pervazivni poremecaj' i ako ne znas onda dobijas index i ostajes za sledeci ispitni rok,. Znaci sto se tice ispita stvarno je zahtevan, dok na kolokvijimu nije potrebno bas sve u sitnicu, jeste neke sitnice su potrebe kao npr ' koliko kategorija ometenosti definise IDEA',ali nije bas kao na ispitu. Tako da ti savetijem da ucis i polozis jos preko kolokvijuma...

Cao,jel moze neko od vas da mi kaze sta treba sve iz biologije za prijemni?hvala unapred :bye:

Sto se biologije tice potrebno ti je / ovo je iz gimnazijskih knjiga / Fiziologija, Molekularna i Genetika...

Hwala na sawetima... ;)
Potrudicu se da to ochistim preko kolokwijuma... Nadam se da gradiwo nije puno teshko... Inache, wec smo dobili pitanja koja ce biti na prwom i drugom kolokwijumu, shto je skroz korektno i ok...
Otishla sam na metodologiju i profesor je kasnio pola sata, ja sam nakon tih pola sata otishla, jer je u sali bilo strashno, pa me zanima da li je neko ostao i da li je profesor uopshte doshao...
Opet swi smerowi zajedno... Uzas... :thumbdown:
pozz :D

Cetvrta godina gimnazije-prirodni smer?(fiziologija,molekularna i genetika)
Principi funkcionisanja bioloshkih sistema (treca godina gimnazije)
Osnowi molekularne biologije (chetwrta godina gimnazije ili treca medicinske)
Mehanizmi nasledjiwanja (chetwrta godina gimnazije ili treca medicinske)
Osnowni principi ewolucione biologije (chetwrta godina gimnazije)
Ako te zanimaju tachno koje lekcije, mogu da ti skeniram te stranice iz proshlogodishnjeg informatora, pa da ti ih poshaljem...
Pozz...

Principi funkcionisanja bioloshkih sistema (treca godina gimnazije)
Osnowi molekularne biologije (chetwrta godina gimnazije ili treca medicinske)
Mehanizmi nasledjiwanja (chetwrta godina gimnazije ili treca medicinske)
Osnowni principi ewolucione biologije (chetwrta godina gimnazije)
Ako te zanimaju tachno koje lekcije, mogu da ti skeniram te stranice iz proshlogodishnjeg informatora, pa da ti ih poshaljem...
Pozz...

Jao,hvala ti...Zanimaju me tacno koje lekcije...:super: :bye:

Cao svima! Ja sam bila na Metodama... Covek je kao duhovit,ali je dosta preterivao u tome..
15-ak minuta je pricao o predmetu,a onda se izgubio u nekim svojim iskustvima i dozivljajima :roll:
Predavanja nisu obavezna. Knjiga koja nam je potrebna- " Metodologija psiholoskih istrazivanja"(Dejan Todorovic). Prvi kolokvijum ce biti u februaru i sadrzace oko 120 pocetnih strana knjige. Inace,knjiga se moze nabaviti u skriptarnici kod faxa,a i u skriptarnici u Gospodar Jovanovoj. A rekao je da na ispitu polozi oko 30% studenata...za prolaz je potreban 21 tacan odhovor od ukupno 40 pitanja.... pitanja su u vidu testa... Ali,kaze da se ne zanosimo,jer nisu bas naivna i glupa pitanja.

Cao svima! Ja sam bila na Metodama... Covek je kao duhovit,ali je dosta preterivao u tome..
15-ak minuta je pricao o predmetu,a onda se izgubio u nekim svojim iskustvima i dozivljajima :roll:
Predavanja nisu obavezna. Knjiga koja nam je potrebna- " Metodologija psiholoskih istrazivanja"(Dejan Todorovic). Prvi kolokvijum ce biti u februaru i sadrzace oko 120 pocetnih strana knjige. Inace,knjiga se moze nabaviti u skriptarnici kod faxa,a i u skriptarnici u Gospodar Jovanovoj. A rekao je da na ispitu polozi oko 30% studenata...za prolaz je potreban 21 tacan odhovor od ukupno 40 pitanja.... pitanja su u vidu testa... Ali,kaze da se ne zanosimo,jer nisu bas naivna i glupa pitanja.
Koji si ti smer? Jesu li ti metode jednosemestralne ili dwosemestralne?
Osecam da ce to biti teshko... :dash:
Moze li da se polozi ispit preko kolikwijuma? Imamo li neke wezbe?
Ja sam stajala unutra, pa ispred i na kraju otishla, u sali je bilo ochajno... :sad2:
pozz... :bye:

da li je neko cuo nesto u vezi okt2?Hoce li ga biti uopste?

Milos je reko da zvanicno nece biti, ali moguce da ce iz pojedinih predmeti da se organizuju ispiti, zavisno od prolaznosti ili nekih drugih faktora, ali da je to pod velikim znakom ? jer to nista nije definitivno

Ako polozis prvi kolokvijum, na ispitu radis samo drugi deo tj 20 pitanja od 40...Koliko ja znam ne postoje vezbe...

Koji si ti smer? Jesu li ti metode jednosemestralne ili dwosemestralne?
Osecam da ce to biti teshko... :dash:
Ja sam stajala unutra, pa ispred i na kraju otishla, u sali je bilo ochajno... :sad2:
pozz... :bye:

Izgleda da sam srocila tekst koji je ispao zastrasujuc :think: :)
Nemoj odmah da se traumiras. ;) Lik deluje ok. Videcemo kako ce biti dalje... Vezbe je spominjao,ali u nekom smislu da ih nemamo. Mada,nisam to dobro cula,tako da ne mogu tacno da ti kazem. I da,ja sam na prevenciji. :bye: pozz

Sto se tice sanitarne knjizice,ona se vadi u Gradskom zavodu za zastitu zdravlja ( Ulica 29.novembra) i koliko se ja secam,prosle godine kad sam ja vadila san. knjizicu zbog posla uzmu ti bris iz nosa,pogledaju ti nokte i treba da doneses 2 uzorka stolice... :eek:
ako se nesto promenilo neka ti neko javi....
i da,dobijes papir na kom ti pise koji dan da dodjes po rezultate...
blackberry koji si smer? :bye:

Back