Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

Neko je pitao u vezi nemackog, pa jeste uci se od pocetka ali to nije ucenje. Ona zena jedino zeli da ti kada dodjes znas da procitas, prevedes i kazes par recenica na nemackom, a to sve moze se nauciti napamet za 2-3 sata. A vec posle 2 dana neces se secati kako se zove koji smer na nemackom. Ako zelis da polozis predmet koji nosi 5 poena sa malo ulozenog truda onda je to nemacki jer za engleski i ruski NISAM SIGURAN, MISLIM da je potrebno malo vise od ovog sto sam naveo u vezi nemackog...

Oligo koliko sam ja posecivao engleski cini mi se da ona bas i ne trazi mnogo, nego solidno znanje, ono iz srednje i da se nauce strucni termini i jos nesto, tako sam takodje cuo od ljudi sa mog smera koji su polagali engleski. Ali npr mene je mrzelo da idem na engleski tj da budem non-stop na njenim predavanjima pa sam se odlucio na to da se prebacim na nemacki...Tako da ko zeli engleski moze da krene da vidi kako je i sta ona trazi, jer ona kaze u pocetku sta je potrebno, ali kasnije moze da se prebaci na nemacki ako mu engleski ne odgovara...

Kada se bira jezik i izborni predmet? yoyo, jel si ti nekad pre ucio nemacki? I jel to sto ona trazi malo za prelaznu ocenu ili za 10?

U skoli nisam ucio nemacki, ali jesam ovako nesto sam, ali to sta ona pita je isto i za 10 i za 6 jedina razlika je brzina kojom citas i prevodis, tj ako sve to radis malo brze bez greske onda je ok, i naravno ta konverzacija ako imas naglasak i ne pravis greske mozes dobro proci...Ma mozes se prebaciti skoro kada hoces, idi mesec da na na ruski ili engleski i ako vidis da mozes onda ok, ako ne odes na masinac pitas je ona te upise u njenu svesku i to je to...

Srecan polazak, brucosi! Javite se sutra sa utiscima

Hvala:D

Za sad smo mi sa prevencije imali sociologiju... Za srecan pocetak:thumbdown: Prof je onako arogantan odmah nas je iskritikovao zasto pobogu vec jednom ne ulazimo u veliku salu(na kojoj pise sala 2):dash: Kad videsmo onu knjizurinu...:roll: Inace je ok pricao, nije uzasno smarao, samo malo:lol:, valjda ce taj trend nastaviti i u buduce:hahaha:

Meni je jedino zao sto nema nikakvog doceka, niko da nam pozeli dobrdoslicu:cry: A vi ste pisali da vama jesu, nije fer:sad2:

Sve u svemu ok za pocetak:mrgreen:

Nista, ja cu ici na ruski posto ga znam a dobro je da kad hocu mogu da se prebacim na nemacki:super:

E da, ono sto nas sve interesuje i sto nam je za sad velika misterija...Kako cemo svi stati u onu veliku salu kad imaju svi smerovi zajedno strani jezik? Kad smo samo mi sa prevencije napunili salu:dontunderstand:

Zdrawo, kolege... :)
Ja sam owde nowa, pa, bi bio red da se predstawim... Zowem se Milena i owe godine sam upisala smer za rehabilitaciju gluwih i nagluwih osoba na nashem dragom, malom fakultetu...
Ewo, malopre sam se wratila sa predawanja, pa bih sa wama podelim swoje utiske...
Sweopshi utisak: Nije bilo toliko loshe... ;)
Prwo, shto se sociologije tiche, slushala sam profesora (tada sam, hwala bogu, sedela, pa sam i mogla da se koliko-toliko skoncentrishem) i rekla bih da je ok... Malo nas je zaplashio knjigom od oko 800 str, ali, kako sam chula, knjiga je zanimljiwa, tako da se nadam da cemo je prochitati do januara... Zbunjuje me neko izlaganje od po 3-4 minuta, swakoga chas po 5 studenata... Kako ce to izgledati i kako ce swi izlagati, kada su predawanja neobawezna?! :confused:
Drugo, shto se engleskog tiche, ne znam shta bih wam rekla... :( Swi smerowi u "welikoj" sali... Katastrofa... Toplo, zagushljiwo, buchno... Uzas... A i po wrh swega doshla sam nekih 15-ak min ranije, kao da zauzmem mesto i zatekla pun amfiteatar, tako da sam pola predawanja stajala, dok sam drugu polowinu shetkala, jer je bilo prosto nemoguce izdrzati ni 5 min duze u prostoriji punoj ljudi, koji su chak i po prozorima sedeli, jer nisu imali gde... Iskreno se nadam da to ubuduce nece izgledati owako... Recite mi da nece... :)
I da, profesorka nam je pomenula neki test od 20-ak rechenica wec sledeceg chasa... Hm... :confused:
Pozz... :D

Moze odmah nemacki, nemas problema, ta teta kaze to ali ce ova iz engleskog da kaze da ko je imao 2 i 3 u srednjoj moze odmah da ode na nemacki tako da bas nisu oni saglasni oko toga, samo ti idi na nemacki ako zelis i to je to...A sto se tice Mirka, on je ok kao profesor ali jedini problem je knjiga koju treba nauciti...

E pa da i ja kazem svoje utiske... Ukratko i ja sam upisala surdo smer (a vidim da ovde ima takvih tako da :ok: jer svako koga sam danas upoznala nije na mom smeru :cry: ) .... i bilo mi je cudno jer je profesor sociologije rekao "Dakle logopedija i oligo jel da?" izostavivsi nas... :think:
sto se tice engleskog ja sam odmah izasla jer me je zaplasila onim "kako ste prosli u srednjoj e ovde ce te jos gore" tako da bih ja na nemacki, sa kojim nikada u zivotu nisam imala veze,no dobro...
Starije kolege hvala na srdacnim zeljama i iskreno se nadam da ce te nam pomoci da se snadjemo u onoj dzungli... :bye: ;)
p.s. a kako je na ruskom da li neko zna? :roll:

Surdo smer je neprimetan kada se nadje sa logo i oligo jer je su to smerovi koji imaju po 100 i vise studenta na godini, kao i prevencija,dok je nas surdo malo svega 30-ak studenata.Tako da tek kada imate neko predavanje samo vi onda cete se detaljno upoznati jer na predavanjima gde ima vise smerova je nemoguce...A sto se tice ruskog cuo sam da se on ne pocinje od pocetka vec se nastavlja, pa je u svakom slucaju bolji nemacki...

Surdo smer je neprimetan kada se nadje sa logo i oligo jer je su to smerovi koji imaju po 100 i vise studenta na godini, kao i prevencija,dok je nas surdo malo svega 30-ak studenata.Tako da tek kada imate neko predavanje samo vi onda cete se detaljno upoznati jer na predavanjima gde ima vise smerova je nemoguce...A sto se tice ruskog cuo sam da se on ne pocinje od pocetka vec se nastavlja, pa je u svakom slucaju bolji nemacki...

Hvala puno... :) a inace problem mi je jer imam dve drugarice na prevenciji,a ja sam na mom smeru sama,a imamo zajedno mozda dva predavanja i to je to...:cry: znaci bolje nemacki... :super:

Joj, ja se mnogo dwoumim... :think:
Znam engleski fino, zaprawo imala sam uwek 4-5... I uchim ga od treceg razreda osnowne... ALI...
Ne bih se muchila da ga spremam (jer kazu da je potrebno puno za prolaznost), oduzimala sebi dragoceno wreme i stojeci slushala predawanja, ako je nemachki lakshe poloziti (bar mi tako swi kazu)...
Ali, opet, ne znam kako ce mi ici nemachki... Dobro mi idu francuski, engleski i shpanski, njih sam uchila do sada... Ali ... :???:
Da probam... :?:
pozz... :D

Statisktika i genetika nije obavezna pa onda vecina i ne dolazi na predavanja i uvek se moze naci mesta, sto se genetike tice kod nas nije bilo problema uvek je bilo mesta, jeste velika sala bila puna ali je svako mogo da sedi...Tako da dok ne stoji 50 ljudi i usput je sve puno sa sve galerijom onda nije puno. Danas sam video da u velikoj sali na opstoj psihologiji dok sam cekao predavanje da je bila prepuna, ma strasno, ali ne briniti polako cete se navici na takav rezim rada...

Back