Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

moze li neko od starijih studenata sa logopedije da kaze kakvi su predmeti u drugoj godini? i da li je prof Stosljevic stvarno toliko strasan kao sto pricaju?

hmmmmm......Stosjljevic nasem smeru dodje ko razredni staresina:-)))))) Znas kako nije on toliko zajeban u smislu da trazi mnogo..... trazi onu plavu knjigu ali je stresno kod njega samo izaci na ispit... Mislis da ce da te pojede :-)))) mada ja kad sam polagala oborio je ceo logo smer u junskom ispitnom roku... nas somatopede bas gotivi jer je i on to zavrsio... uglavnom sve ti zavisi od toga kako je raspolozen..... ali kull je ovako.... kad odgovoaras odgovoaraj sa smekom ( u smislu stalno izvaljuj neke fore bla bla bla, ili budi strogo poslovna kao sto sam ja bila.....to isto gotivi ne znam sto ) na ispitu ce ti reci pricaj sta znas ali kad ima zutu minutu ni sam Bog te nece spasiti da kod njega padnes..... mada na kraju svi poloze......

@NinLoveMJackson
Nema na cemu i drugi put ;)

@ st u

Za izborne kao sto rekoh nama su bila ponudjena ta 3, a birali smo 2. Medjutim, vas program se neznatno razlikuje po broju izbornih predmeta po godinama, tako da su moguce neke izmene, ali ne verujem da je ista znacajno.

Sto se tice obaveznosti, ovako je bilo prosle godine, a vi se svakako informisite za trenutnu situaciju.

Obavezno nije bilo ni jedno predavanje u II, ali tako sam/a sebi otezavas, jer gubis gomilu predispitnih poena. Posledica - ili da ne sakupis dovoljno za izlazak na ispit, pa posle juris i moljakas profesore da radis naknadno nesto na kraju godine kad vec imas gomilu obaveza ili imas npr. taj minimum od 30 predispitnih, pa moras da uradis ispit za 10 da bi dobila prelaznu ocenu tj. 6. Predavanja se uglavnom ne boduju, ali da bi sakupili bodove na aktivnost, domace zadatke i sl. bolje da idete.

Ako bas neces da ne ides na sve, Kod prof. Jugovica na predmetima je mozda najmanja steta u smislu tih predispitnih posto nema domacih i ne boduje se aktivnost, bar ne u zvanicnoj pisanoj formi. Predispitne su proseminar na vezbama i kolokvijum.

Iz krivicnog prava na predavanju ne upisuje i ne boduje aktivnost, vec na kraju godine ofrlje prceni po liku koliko da udeli poena na prisustvo - 5-10 bodova, ali zato unisti covek sa kolokvijumima... Vezbe se boduju i mislim da su obavezne.

Kriminologija i viktimologija se ne upisuje, ali se sve boduje i imate mogucnost konstntnog sakupljanja poena.

Razvojnu ne boduje predavanja. Vezbe nisu obavezne, ali boduje aktivnost.

Psiholoske osnove u prncipu ne boduje, ali da bi ukacili o cemu se tu radi bolje pratite predavanja. Imaju i neki domaci zadaci, ali nisam primetila da je to bilo sistematski bodovano-mnogo vazniji je bio seminarski i znanje i povezivanje cinjenica na ispitu.

Eto tako bilo nama, a vi se raspitajte da nije nesto promenjeno.

.БИОЛОГИЈА
ПРОГРАМ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА
1. ПРИНЦИПИ ФУНКЦИОНИСАЊА БИОЛОШКИХ СИСТЕМА
Динамичка организација ћелије. Промет материје и трансформација енергије.
Функционалне одлике нервног система. Физиологија чулних органа. Скелетни и
мишићни систем. Телесне течности, циркулација. Дисање. Систем органа за варење.
Ендокрини систем и хуморална регулација. Размножавање - гаметогенеза, оплођење,
рано развиће, ембрионална индукција. Старење и смрт. Однос организма и средине.
2. ОСНОВИ МОЛЕКУЛАРНЕ БИОЛОГИЈЕ
Молекулске основе биолошких процеса. ДНК. Биосинтеза протеина. Молекулске
основе односа гена, протеина и фенотипских особина. Биохемијска основа развића
и диференцијације организма. Биотехнологија и генетичко инжињерство.
3. МЕХАНИЗМИ НАСЛЕЂИВАЊА
Основна правила наслеђивања. Извори генетичке варијабилности. Генске
мутације. Утицај средине на изазивање наследних промена. Генетичка контрола
развојних процеса. Генетичка структура популација. Наследне болести човека.
Генетичка условљеност човековог понашања.
4. ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ ЕВОЛУЦИОНЕ БИОЛОГИЈЕ
Теорија еволуције. Механизми еволуционих процеса. Порекла човека.

ПРОГРАМ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА
1. ПРЕДМЕТ И МЕТОДЕ ПСИХОЛОГИЈЕ
1.1. Шта проучава психологија
1.2. Теоријски и практични задатак психологије
1.3. Експериментално истраживање
1.4. Систематско неекспериментално истраживање
1.5. Интроспекција
2. ПСИХИЧКИ ПРОЦЕСИ И СПОСОБНОСТИ
2.1. Осећаји и опажања
2.2. Учење
2.3. Памћење и заборављање
2.4. Мишљење
2.5. Емоције
2.6. Мотиви
2.7. Фрустрације, конфликти и механизам одбране
2.8. Интелигенција
3. ЛИЧНОСТ
3.1. Појам личности
3.2. Структура и развој личности
3.3. Теорија личности
СОЦИОЛОГИЈА
Области:
Увод у социологију
Структура и организација друштва
Култура и друштво
ЛИТЕРАТУРА
БИОЛОГИЈА за трећи разред гимназије - група аутора: Радомир Коњевић,
Гордана Цвијић, Јелена Ђурђевић и Надежда Недељковић.
БИОЛОГИЈА за четврти разред гимназије - група аутора: Драгослав Маринковић,
Иво Савић, Божидар Ћурчић и Вељко Терзија.
БИОЛОГИЈА за трећи разред медицинске и ветеринарске школе - група аутора:
Драгослав Маринковић, Марко Анђелковић, Ана Савић и Вукосава Диклић.
ПСИХОЛОГИЈА за други разред гимназије - аутори: Никола Рот и Славољуб
Радоњић.
СОЦИОЛОГИЈА за трећи разред стручних школа и четврти разред гимназије -
аутори: Милован Митровић и Сретен Петровић, Завод за уџбенике и наставна
средства, Београд.

Hm okeyyy. hvala josh jednom .:) Mislim da ce mi problem praviti biologija. treba da "zagrejem stolicu" hehe. :) Logopediju...

Samo kreni na wreme sa ucenjem!Psihologi je dosta laka tj.weoma se lako pamti al' se zato i weoma lako zaborawlja(Nikola Rot je extra napisao knjigu),Soc je takodje zanimljiwa(narawno ako wolis istoriju) dok Bio je bas teska!Owe god je bio bila bas teska(barem meni...imao sam samo 6 poena)!Poseti obawezno sajt prijemni.infostud.com tu imas online testowe iz soc i psiho dok ima i iz bio al su testowi nekako cudni!

Back