Pa nemogu uvek bas da odgovorim moram da radim ,ja nemogu da branim SV Teofila ipak je on ucestvovao u nezakonitom svrgavanju SV Jovana Zlatoustog koga ja najvise cenim i postujem ,ali moram da napomenem jedno >jos kad su rimnjali upali u Aleksandriju izgoreo je veliki deo biblioteke ,cak je i sama Kleopatra naredila da se prestane sa odbranom i da se gasi .Julije Cezar besan je naredio i zbog toga su 7 nedelja grejali vodu u kupaonama za vojnike samo papirima iz Boblioteke .Cak je i Selim prvi isto spalio Biblioteku to sto tvrdis da je on uradio trebalo bi da se desi izmedju ova dva spaljivanja mozda, nekazem da nije jel neznam ali sumnjam
Jeste. Između Cezara i muslimana, 391. godine, ubrzo nakon što je hrišćanstvo postalo državna religija.
No, Cezarov napad i paljenje biblioteke bio je jednostavni bahati ratni poduhvat.
Hrišćansko paljenje paganskih hramova, Aleksandrijske biblioteke i samih pagana više liči na muslimansku najezdu kada su knjige paljene iz ideoloških razloga.
A sto se tice Kirila ako je to isti o kome pricamo Ciril pa ne znam sta moze da ti smeta u njegovom ponasanju ,on cak moze da ti bude idol ,posto se ponasao kako bi ti zeleo ,sam si reko da ti je milije da vratis istom merom ,onom ko te uvredi ,e to je i on radio sa Jevrejima. Na pokolj hriscana odgovorio je istom merom sto je za mene jezivo i strasno.Ipak to sto je uradio , ne zasluzuje da bude sveti .A to da li je bio los covek ne dokazuje.
Kada se pomene taj Ćiril, odnosno Ćiril ALeksandrijski, koji je svetac i kod rimokatolika i kod pravoslavaca, ja se odmah setim Hipatije. Beše to književnica paganka koju su rišćani, napujdani od rečenog Ćirila, golu vukli po gradskim ulicama da bi je na kraju usmrtili tako što su joj sljuštili meso naoštrenim školjkama. Ćiril je potplatio vlasti da ovaj zločin "legne".
Zatim, Ćiril je delovao u hrišćanskoj Vizantiji, pa ne verujem da je u pitanju bila ikakva odmazda, već proganjanje ideoloških protivnika. No, možda ja nisam obavešten, pa ti kaži kakva su to zverstva činili pagani, te im se Ćiril osvetio.
(Mada nije suštinski za diskusiju, držim da pojasnim da je dovoljno izvinjenje za uvrede, a da u slučaju realnog napada nisam za vraćanje istom merom, već za vraćanje
maksimalnom merom. Račun pokazuje da je tada na duži rok količina nasilja znatno manja, kao i količina rezidentne mržnje, nego kod klasične osvete po jevrejskom principu).