gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U pravoslavlju da. No, crkva je uvek gledala da malo pripomogne mumificiranje i saponifikaciju leša, kad joj je to odgovaralo.
Verovatno ti je poznato da se mirjani, sveštenici i kaluđeri ne pripremaju za sahranu na isti način. Kaluđera, ne gledajući ga, drugi kaluđeri svuku, namažu mirom i umotaju.
Znamo šta se dešavalo. Oženio se osmogodišnjom devojčicom koja je izrasla u jalovu mladu ženu. Malo je uzroka koji do toga mogu da dovedu, od kojih su pedofilski porivi njenog vremešog muža jedini verovatan razlog.
Isto tako, znamo da mu je to bio četvrti brak, a da je po crkvenim kanonima i pre toga bio bigamista jer su mu istovremeno bile žive dve bivše žene. To je bio takav greh s gledišta crkve, da je iz istih razloga onaj engleski kralj morao da prestane da poštuje papu, a onaj Rus je izbijao po jedna vrata na crkvi svaki put kada se ženio. Samo se Milutin pravio blesav.![]()
Ovde nemam ja šta da dokazujem. Reč je o istorijskim činjenicama.
Znaju i biohemičari. Pojednostavljen rečeno, u pitanju je saponifikacija.![]()
Pa nije ga udostojio bog, nego ljudi....U zamenu za ktitorske podvige.
Pa, evo ti Milutina, pa ti vidi.![]()
Oćem da puknem od smeja!
Pa čija sekta su rišćani? Jevrejska, eeej. I Isus je bio Jevrejin.
Pa neće valjda biti da je baš zlonamerno?
Optuživati čitav jedan narod zato što su neki njihovi preci pre pedeset generacija predali vlastima nekakvog lokalnog falsifikatora vina koji se bavio i krađom magaraca? To nije zlonamerno.![]()
U pravoslavlju da. No, crkva je uvek gledala da malo pripomogne mumificiranje i saponifikaciju leša, kad joj je to odgovaralo.
Verovatno ti je poznato da se mirjani, sveštenici i kaluđeri ne pripremaju za sahranu na isti način. Kaluđera, ne gledajući ga, drugi kaluđeri svuku, namažu mirom i umotaju.
Znamo šta se dešavalo. Oženio se osmogodišnjom devojčicom koja je izrasla u jalovu mladu ženu. Malo je uzroka koji do toga mogu da dovedu, od kojih su pedofilski porivi njenog vremešog muža jedini verovatan razlog.
Isto tako, znamo da mu je to bio četvrti brak, a da je po crkvenim kanonima i pre toga bio bigamista jer su mu istovremeno bile žive dve bivše žene. To je bio takav greh s gledišta crkve, da je iz istih razloga onaj engleski kralj morao da prestane da poštuje papu, a onaj Rus je izbijao po jedna vrata na crkvi svaki put kada se ženio. Samo se Milutin pravio blesav.![]()
Ovde nemam ja šta da dokazujem. Reč je o istorijskim činjenicama.
Znaju i biohemičari. Pojednostavljen rečeno, u pitanju je saponifikacija.![]()
Pa nije ga udostojio bog, nego ljudi....U zamenu za ktitorske podvige.
Pa, evo ti Milutina, pa ti vidi.![]()
Nisam rekao da je bio loš covek.Samo je potrebno razbiti iluziju da su svetitelji nekakvi nadljudi i slično.
ps.jel znaš možda koje godine je otišao na Svetu goru?
Za falsifikovanje vina bar imamo dokaze.Ti Hrista nazivas lokalnog falcifikatora vina ,nekog ko je promenio istoriju sveta samo svojim recima..

Jevrejin je religija? Onda znači da su faraoni držali religiju u ropstvu? A da su Jevreji zapravo Egipćani?Jevreji su religija a ne narod niko ne optuzuje narod vec religiju a to sto su se sami svoju naciju poistovetili sa religijom je njihov izbor.

Ko ispašta? Jevreji?Kako da ne kazem da si zlonameran kad tako pricas .Hrist je spasitelj oni tog spasitelja nisu prepoznali i sad ispastaju i zbog toga ce uvek ispastati nikad nece imati mira .Nema to veze sa antiseminitizmom.
Pa da ti kažem, onda. Da se više ne pitaš. To je bio mali izazov.Ako ti nekog ko je razapet na krstu ,ko je u smrtnom casu oprasta, poziva na mir prastanje ,ko zovot posvetio da bi sirio ideju ,mira ,ljubavi ,prastanja ,nazivas lopovom nemogu da se ne zapitam zbog cega.

Kazes saponifikacija mislis da je to dovoljno da telo ne istruli .Ni priblizno ,kako objasniti da je telo SV Petke tolike godine zatrpano pa ga odjednom nalaze celo.I danas moze da se vidi ...
Postoji nekakav razlog zasto je Milutin postao sveti ,imamo mnogo vladara koji su imali i vise vrlina i bolji vladari evo car Dusan ali on nije svetac Milutin jeste .
Ne kažem. Kažem da saponifikacija dovodi do tog specifičnog mirisa pomešanog sa mirom kojim se premazuje telo pokojnika. A telo, pogotovo za života isušeno, kao što je obično kod monaha zbog dijete, ako se nađe u pogodnoj mikroklimi mumificiraće se samo od sebe. To se dešava sa mnogim telima, uključujući i životinjska, organske otpatke i slično. Nema tu nikakve misterije.
Dobro si pomenuo Dušana. Zaista je bio dobar vladar u odnosu na ostale, ostavio je i Zakonik koji je na svoj način krajnje revolucionarno delo, za njegovo vreme nije bilo građanskih ratova, a država je bila snažna...
To što se nije posvetio upravo je dokaz da to nema veze ni sa kakvom višom silom, već samo sa namerama ljudi, odnosno kaluđera. Nisu ga pripremili za sahranu kako treba, pa se nije mumificirao. A razlog je što je u vreme epidemije kuge sakrio gospoju na Svetu Goru. Tako da su kaluđeri rešili da to zanemarivanje njihovih pravila penaliziraju tako što će Dušana ostaviti da istrune.![]()
Za falsifikovanje vina bar imamo dokaze.
Inače, Isus nije uspeo da promeni ni svoju sudbinu rečima, a kamoli istoriju sveta.
Istoriju sveta promenili su vladari koji su u hrišćanstvu videli krajnje zgdan način da se bez velikog napora vlada masama, po principu "kelner, stavi mi to na račun. Platiću... posle".
Jevrejin je religija? Onda znači da su faraoni držali religiju u ropstvu? A da su Jevreji zapravo Egipćani?
Ko ispašta? Jevreji?![]()
Pa da ti kažem, onda. Da se više ne pitaš. To je bio mali izazov.
Vidiš, ti od mene tražiš dokaze zašto je ojalovila Simonida pre 700 godina, a bespogovorno prihvataš da je jedan "lažni car Šćepan Mali" bio ni više ni manje do Sin Samom Sebi.
Ukratko, batina rasprava ima dva kraja.![]()
Svoju sudbinu nije ali sudbinu sveta jeste i to samo snagom svojih reci ,ipak carevi su hriscane bacali lavovima ali snaga reci je pobedila...Jevreji su religija a faraoni ih nisu napadali zbog religije vec zbog fizicke koristi....Jevrejski narod ispasta ,mnogo je ispastao kroz istoriju i sad ispasta i nazalost ce opet ispastati Bog nek im se smiluje na losu sudbinu ..
Hrist je bio nesto najblize Bogu ako ne sin ,onda duhom svetim ,covek bozanskog razmisljanja ako ti lakse da prihvatis .Ne ocekujem ja da ti prihvatis to ali moras da imas i razumevanje za vernike.
Ispošćeno telo nije neophodan preduslov. govorio sam o nepripomognutoj mumifikaciji.Hoces reci da je Milutin imao monaski zivot sa isusenim telom sumnjam.
Jelena je tamo stigla u vreme epidemije kuge, a ne ratova.Kao prvo u slucaju ratova je dozvoljeno zenama da se sklanjaju na Svetu Goru za to ima i dokaza
To ti je prokletstvo rišćanskih zemalja. Stalno su vodile ratove između sebe. Ili unutar sebe.Car Dusan nije imao gradjanskih ratova ali je vodio ratove a to je po meni isto
Znamo mehanizam. Tako je Pera svedočio Joci, a Joca Peri da bi obojica dobili boračku penziju. Srpska posla.a sto se tice kaludjera ,on je iamo svog privatnog patrijaha koga je sam proglasio kako bi ga krunisao za cara ,
Kaluđeri od mrtvog Dušana nikakve koristi nisu imali. No, od truljenja mrtvog Dušana imali su koristi. I iskoristili su tu mogučnost.tako da su ti kaludjeri itekako imali razloga da cuvaju Dusanovo telo

Balsamovanje uvek pomaže. Bez izuzetka.,ipak o tome ne odlucuju ljudi Dusan je kriv za smrt svobstvaenog oca tu ne pomazu balzamovanja ...

није исус уздигао свет речима, духовношћу је.
нећеш ни ти речима будалу преобратити, мржња је препрека. не твоја већ оних од којих се браниш.
Sudbina sveta izmenjena je kada je Konstantin sa mamom izveo farsu sa nalaženjem krstova.Svoju sudbinu nije ali sudbinu sveta jeste i to samo snagom svojih reci ,ipak carevi su hriscane bacali lavovima ali snaga reci je pobedila...
Pa dobro... Jesu li religija ili su narod?Jevreji su religija a faraoni ih nisu napadali zbog religije vec zbog fizicke koristi....Jevrejski narod ispasta

Nešto ne vidim da sad ispaštaju...,mnogo je ispastao kroz istoriju i sad ispasta i nazalost ce opet ispastati Bog nek im se smiluje na losu sudbinu ..

E, ne ide tako. Ili je bio Sin ili je bio čovek. Razlika je u tome da prvo tvrde rišćani, drugo muslimani.Hrist je bio nesto najblize Bogu ako ne sin ,onda duhom svetim ,covek bozanskog razmisljanja ako ti lakse da prihvatis.
Ovo je samo forum. Suprotstavljamo mišljenja. Ako se ne slažemo, neću ti skinuti glavu. Ili ti meni...Ne ocekujem ja da ti prihvatis to ali moras da imas i razumevanje za vernike.

Ispošćeno telo nije neophodan preduslov. govorio sam o nepripomognutoj mumifikaciji.
Da ne bi ništa ostavili slučaju, kaluđeri su se pobrinuli da spreče rad bakterija.
Jelena je tamo stigla u vreme epidemije kuge, a ne ratova.
To ti je prokletstvo rišćanskih zemalja. Stalno su vodile ratove između sebe. Ili unutar sebe.
Znamo mehanizam. Tako je Pera svedočio Joci, a Joca Peri da bi obojica dobili boračku penziju. Srpska posla.![]()
Kaluđeri od mrtvog Dušana nikakve koristi nisu imali. No, od truljenja mrtvog Dušana imali su koristi. I iskoristili su tu mogučnost.
Balsamovanje uvek pomaže. Bez izuzetka.
Što se tiče oceubistva, Nemanja je svog ćaću Tihomira jurio po Kosovu da ga ubije dok ovaj nije pod oklopom upao u Sitnicu, pa se udavio.
Nemanja je ipak postao svetac, odnosno pravilno je balsamovan.
Dakle, uvek i jedino odlučuju ljudi. Ne samo zato što im je pod rukom, već pre svega zato što postoje.![]()
Sudbina sveta izmenjena je kada je Konstantin sa mamom izveo farsu sa nalaženjem krstova.
Da nije Konstantin rešio da porobi narod, mogao je Isus da organizuje konferencije za štampu i protestne marševe pred Irodovim dvorom, ništa mu ne bi pomoglo.
Pa dobro... Jesu li religija ili su narod?
Nešto ne vidim da sad ispaštaju...
E, ne ide tako. Ili je bio Sin ili je bio čovek. Razlika je u tome da prvo tvrde rišćani, drugo muslimani.
Ovo je samo forum. Suprotstavljamo mišljenja. Ako se ne slažemo, neću ti skinuti glavu. Ili ti meni...
Il oćeš?!![]()
Tihomir nije otac Nemanjin vec Zavid .A Tihomir se udavio u vreme meteza oko vlasti i ne postoje podaci ko se borio za valst pretpostavlja se da je rec o Vukanovicima...

[/QUOTE]Pa ne bih do u nedogled. Ali voleo bih da iscrpemo argumente.Ti verujes da je farsa ja da je istina tako mozemo u nedogled ,

pa sad... To što im je Rotšild isposlovao da dobiju deo arapskih teritorija ne daje im pravo da se smatraju napadnutima. Jer oni su okupatori.a jevreji su religija oni su celu naciju vezali za religiju cak i muslimani koji su na ratnoj nozi sa njima kazu, ne borimo se protiv naroda vec protiv cionistickog rezima ..I vidis da su celom svojom istorijom jevreju ispastali od raznih napadaca ni u evropi nisu imali mira nemaju ni sad na bliskom istoku...
Imam ja tu jednu ovaj... teoriju do koje sam došao posmatrajući moderne sektaše.Naravno da je hrist Bogocovek tako kaze nasa religija ,tj covek svetog duha.To je razlika izmedju pravosalvaca i kopta oni kazu da je Bog mi da je Bogocovek.
Ja nisam svestenik pa nemogu tacno da kazem a mogu da ti kazem ono sto mislim a to je da je Isus bio nesto najslicnije Bogu na zemlji ..U to vreme je nemoguce da neko tako govori a da nije van ovog sveta...
E vidis sladbenik ili borac za veru bi ti odseko glavu ,a vernik bi se molio Bogu da se opametis...Kao sto bi ti ako ti se razboli brat nebi molio Boga da ga odstrani vec da ga izleci .Tako i ja molim Boga da ti pokaze da vidis ono sto se vidi na svakom koraku.E a ti ne razlikujes jedne od drugih...

Razlika ne postoji. I jedni i drugi su vernici. Razlikuje se samo ispoljavanje njihove vere. A to ima veze sa mentalnim sklopom.
Inače, umesto da moliš Boga da mi pokaže "ono što se vidi na svakom koraku", možda bi mogao ti da mi pokažeš?![]()
Pa ne bih do u nedogled. Ali voleo bih da iscrpemo argumente.
Situacija sa rimskim krstovima je ovakva. Na Golgoti su postojali stubovi - vertikale koje su bile dobro ukopane i koje jedan čovek ne bi mogao da nosi. Ono što je Isus nosio bio je patibulum - prečka koja se, nakon prikucavanja zglobova montirala na ukopani stub. Ovo se vidi i u Novom zavetu. Ako obratiš pažnju, za vreme u kojem je Isus bio raspet, koristi se izraz krst, a kada je sa krsta skinut, koristi se izraz drvo. To drvo je vertikala, a Isus je skinut sa prečkom, pa više nije postojao krst. već samo drvo.
Ne ulazim u to da li bi takav predmet mogao izazvati vaskrsenje mrtvaca, ne postavljam pitanje da li bi opstao zakopan stotinama godina. Ne postavljam pitanje kako su ga uopšte našli. Jedino što tvrdim to je da nisu mogli naći krstove, već eventualno stubove, iz čega izvlačim zaključak da je u pitanju prevara.
pa sad... To što im je Rotšild isposlovao da dobiju deo arapskih teritorija ne daje im pravo da se smatraju napadnutima. Jer oni su okupatori.![]()
Imam ja tu jednu ovaj... teoriju do koje sam došao posmatrajući moderne sektaše.
Isus nije govorio ništa novo, već je govorio isključivo suprotno onome što je tvrdio protivnik. Zato njegove reči izgledaju revolucionarne, ali nisu. Samo su dosledno suprotne.
Čuli ste da je rečeno "oko za oko, zub za zub", a ja vam kažem... itd.
To bi otprilike bio taj mehanizam.
Ne , ali zato ***** od coveka moze biti odlican ateista , sto rekose drugovi crveni za jednog svog clana :"On je ***** od coveka ali je odlican komunista"