gost 246390
Buduća legenda
- Poruka
- 38.508
jos fali definija "dobrote" po individulanim merilima pa da se situacija zategne ko babina sisa![]()
Znamo mi svi sta i kako, nego se blesavi pravimo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jos fali definija "dobrote" po individulanim merilima pa da se situacija zategne ko babina sisa![]()
Evo.Vladika Nikolaj je bio antisemita u odredjenoj meri(mislim da nema potrebe da navodim citate).
Da budem direktniji:da li si bezgrešna?Sad me još pitaj šta je greh...

Pita el možeš da rodiš ovaj... onako, iz čista mira.da, sta ti to znaci bezgresna???

Nema odgovora. Pretpostaviću da je za mene, a ako sam se utrpao u tuđi razgovor, izvinjavam se onolko.
Prvo bih imao jednu ovaj... radoznalost.
Naime, tvrdiš da nije tačno ono što sam naveo i da nema podataka.
I sad se ja pitam... ako zaista nema podataka, kako znaš da nije tačno?
No, podataka ima. Itekako. Vizantija je bila dobro organizovana zemlja, pa su ostali mnogi pisani tragovi. Carski biografi sakupljali su podatke. Istorija Rimljana (kako su Vizantinci smatrali sebe) suvremenog istoričara Nićifora Grigore ima četrdesetak tomova koji dobro pokrivaju tih nekoliko vekova. Ima tamo svačega.
Za ondašnje pisce život ljudi iz vladarske porodice bio je posebno interesantan, pa su podaci o pojedinim ličnostima prilično detaljni.
Inače, dotični Nićifor Grigora bio je blizak Simonidi, pa je o njenom životu svakako znao dosta iz prve ruke.
Ukoliko te buni otkud ja znam da je Simonida ostala jalova zbog Milutinove pedofilske strasti, priznajem da ne mogu biti potpuno siguran. Nikakva otpusna lista, nikakav izveštaj specijaliste, pa čak ni obdukcioni nalaz nije sačuvan.![]()
No, postoje indicije. Pokušaj da nađeš koliko je bilo jalovih kraljica u ono vreme. Verovatno će ti biti dosta prsti jedne ruke. Čak i ako si se bavio stolarijom.![]()
Zatim, kada žena od dvadeset i nekoliko godina nakon bračnog života odabere odlazak u manastir (nije reč o klimakteričnoj babi, daklem) onda je vrlo verovatno da je itekako u tom braku preživela traume.![]()
A da i ja tebe nešto pitam.
Kako možeš da budeš siguran da je Milutin kao mrtav izvodio čuda? Misim, "to je nedokazivo, a ne postoje ni podaci".![]()
Kako, bre, šta je uradio loše?
Ako neko podstiče antisemitizam, tolko je dosta. Ne mora obavezno da svojeručno tura Jevreje u rernu.![]()
U pravoslavlju da. No, crkva je uvek gledala da malo pripomogne mumificiranje i saponifikaciju leša, kad joj je to odgovaralo.Slucaj sa Milutinom je takav da je zbog netruleznih mosti, sto se u pravoslavlju daje kao znak da je covek doziveo duhovni preporod i znak svetosti je proglasen za sveca .
Znamo šta se dešavalo. Oženio se osmogodišnjom devojčicom koja je izrasla u jalovu mladu ženu. Malo je uzroka koji do toga mogu da dovedu, od kojih su pedofilski porivi njenog vremešog muža jedini verovatan razlog.Mozemo da pricamo da je bio "pedofil" mnogozenac gresnik ipak mi neznamo sta se desavalo ,razne dvorske spletke necu da komentarisem .
Ovde nemam ja šta da dokazujem. Reč je o istorijskim činjenicama.Mozda ja nemogu da dokazem da je izvodio cuda ali ni ti nemozes da dokazes da je bio razvratnik.
Znaju i biohemičari. Pojednostavljen rečeno, u pitanju je saponifikacija.Ono sto je sigurno je da samo Bog zna sta se sa njim desavalo i zasto je njegovo telo celo.
Pa nije ga udostojio bog, nego ljudi.Ja kao vernik verujem da je bio dobar covek zato ga je Bog i proslavio , nemogu da pojmim da bi nekog loseg coveka Bog tako udostojio.
...U zamenu za ktitorske podvige. 
Pa, evo ti Milutina, pa ti vidi.A to bi onda zanacio da su Bogu mili oni koji se bore za hriscanstvo kakvi god da su ,e u takvog Boga ja nezelim da verujem...

Oćem da puknem od smeja!Pa jevreji su izdali Hrista pa nece da im peva hvalospeve...A govoriti o tome da je doprineo necemu sto je tako monstruozno je zlonamerno...

Vladika Nikolaj je bio antisemita delimicno sam si reko, ipak reci da nije bio dobar covek je preterano .Onda je i SV Jovan Zlatousti antisemita.Hrisacani su suprotna vera od Jevreja normalno je da ce sve ostale vere smatrati za lose , moranmo da razdvojimo dva dela zivota SV Vladike .Pre odlaska na svetu goru i posle.Videces da se toliko promenio tamo je doziveo pravi duhovni preporod.To je previse ocigledno vidi se i na slikama a ipak mnogo jevreja je i sam spasio .Najkriticnije je bio slucaj sa jevrejskom devojcicom koji je skrivao ispod svojih nogu dok su mu stvari pretresali nemci.
Ali ma tu razlika jedno je mrznja a jedno je neodobravanje mislim da se racunaju dela .Sta je to uradio SV Vladika sto je bilo lose .
da, sta ti to znaci bezgresna???
da, sta ti to znaci bezgresna???
Šta je ovo večeras samo sukobi i kazne pljušte...

Nisam rekao da je bio loš covek.Samo je potrebno razbiti iluziju da su svetitelji nekakvi nadljudi i slično.
ps.jel znaš možda koje godine je otišao na Svetu goru?
Biti bezgrešna znači ne biti sasvim grešna.
Ju! A ja nisam obnovio dozvolu za lov na međede!
Bolje didem ja polako![]()

To znači da imaš samo vrline i da 100% ispunjavaš Božije zapovesti.
Ja znam, nego on ne zna a mene pita... pa bi da mi pojasni svoje shvatanje tog pojma...
Sto bi ja rekla...
A ko će, čekaš Isusa, da kaže sve ono što Ti ne smeš?

Slucaj sa Milutinom je takav da je zbog netruleznih mosti, sto se u pravoslavlju daje kao znak da je covek doziveo duhovni preporod i znak svetosti je proglasen za sveca ... ....A to bi onda zanacio da su Bogu mili oni koji se bore za hriscanstvo kakvi god da su ,e u takvog Boga ja nezelim da verujem...