Da li ljubav ograničava sex?

Pogledajte prilog 1439708

Čitam malopre temu o trojci, i jedan odgovor mi je privukao pažnju.

Naime, u odgovoru se kaže da bi osoba učestovala u trojci, ali ne sa osobom koju voli, već sa osobom prema kojoj ne gaji dublja osećanja (da ne kažem da ne oseća ništa, jer su i za sex potrebna određena osećanja).

Na stranu priča, da li su nekome potrebna dublja osećanja ili ne da bi imao seks, to nije tema.

Mene zanima da li ljubav ograničava dobar sex, i kome taboru pripadate (jer već nema dovoljno podela što se tiče seksa)?

Da li pripadate onom taboru gde ste u zivotu imali oral, anal, trojku ili sta god vas pali ( i u tome ste uzivali), a sada te iste stvari izbegavate u vezi/braku, zbog nekih moralnih ili drugih načela?

Ili ste sušta suprotnost, pa vam je potrebno povezivanje na nekom visem nivou, i maksimalno poverenje u partnera, da bi ste isprobali stvari koje vas pale, ali niste imali hrabrosti da probate?

A mozda pripadate i trećem taboru, kojima je svejedno da li su u vezi ili ne. Oni će probati, i upražnjavati stvari koji ih uzbuđuju, prvenstveno zbog njih samih.
Kako si to sad povezao, dobar seks i trojku i ljubav
Meni je prirodno kad nekoga volim da zelim da je samo moj i ja da sam samo njegova
Da se jebemo nas dvoje bez participacije xy osoba jer su mi visak
To ne znaci da ne volimo i nemamo dobar seks
Naprotiv, imamo ga i odlican je

Nisu loši odgovori, ali mi se čini da ne pogađaju suštinu.

Nekako su mi previše generalni.

Ajde da pokušam ponovo da objasnim suštinu mog pitanja "Da li ljubav ograničava sex?".

Znači, pre vaše sadasnje veze/braka ste praktikovali npr. oralni i analni seks. I nije bilo samo jedanput, što znači da nije bila samo proba, već vam se to sviđa i uzbuđuje vas.

Sada ste u dugoj vezi/braku, i iz nekog razloga ne praktikujete te stvari koje vas uzbudjuju sa svojim partnerom/bračnim drugom.

A postoje i ljudi u vezi/braku koje ne praktikuju te stvari sa partnerom, ali praktikuju sa svalerom/svalerkom.

Pitanje je zbog čega je to tako?
Šta je to što vas ograničava?
Da li će pomisliti da ste nesto sto niste?
Da li vas drustvene norme koce?

Ekstremniji primer je trojka. Probali ste i zasviđalo vam se.
Šta vas ograničava da sa svojim partnerom/bračnim drugom, i dalje uživate u tome.
Da li je razlog što on/ona npr. ne podržava trojku?
Ali, zapitate li se onda, da li ste izabrali pravu osobu?
Ili nekoga ko vas ograničava da se u potpunosti prepustite užitku.

Nadam se da je sad malo jasnije.

*** Oralni seks, analni seks i trojka su uzeti samo kao primeri. Kada odgovarate, pomislite na stvari koje vas uzbuđuju.
Cek
Ti mislis da naci partnera znaci bukvalno se slagati i poklapati bas u svemu?
Svako od nas ima pluseve i minuse
Naivno je razmisljati ces biti u vezi sa svojim klonom
Mozda ti osoba odgovara u 90 posto stvari inace i sta sad ima veze sto nije za trojku
To sad neki spec razlog za raskid i tragediju?

Meni je npr najgora stvar ako osoba mljacka i smrdi
Sve ostalo mogu da ispeglam ako mi vecina stvari prija, jednu dve mogu istolerisati, kao sto ocekujem i da on isto tako sa mnom
To se zove kompromis, razumevanje, i potreban je u svakom odnosu, ne samo seksualnom i ljubavnom

Mozda je onda manjak ljubavi problem.

Jer je tema susta suprotnost.

Nepraktikovanje onog sto te u seksu uzbudjuje.
Sad mi je jasnije
Prosto smo navikli svi pa i ti verovatno
Jer je to sada cesto
Da nema ljubavi medju partnerima
Izgubili smo poverenje da bilo sta moze uspeti
Vrlo verovatno vecina i razocarana
Pogotovo jer dodju vec i neke godine
A nema ni partnera, ni neke porodice itd
Otuda i to misljenje da cim je veza ili brak il se ne jebu ili to bude dve dosadne poze max i spavanje svako na svoju stranu
Zapravo, to je bas tuzno vidjenje

Postoje i dalje ljudi koji se vole i kojima je u krevetu fantasticno

Тако је.
Мени је некако ту најтужнију страну показало пре неку годину исмевање жена које су се удале за првог и јединог момка и живе лепо у том браку. Тај брак траје и има садржај.
Она примитивна питања- Како знаш да ти одговара када ниси никога више пробала и слично.
Ето зна! Имала среће! А ви се јеб.ите! :lol:

Сад је она глупа, затуцана, оштећена... А ови што мењају, траже и никако да нађу су топ:roll:

Nisu loši odgovori, ali mi se čini da ne pogađaju suštinu.

Nekako su mi previše generalni.

Ajde da pokušam ponovo da objasnim suštinu mog pitanja "Da li ljubav ograničava sex?".

Znači, pre vaše sadasnje veze/braka ste praktikovali npr. oralni i analni seks. I nije bilo samo jedanput, što znači da nije bila samo proba, već vam se to sviđa i uzbuđuje vas.

Sada ste u dugoj vezi/braku, i iz nekog razloga ne praktikujete te stvari koje vas uzbudjuju sa svojim partnerom/bračnim drugom.

A postoje i ljudi u vezi/braku koje ne praktikuju te stvari sa partnerom, ali praktikuju sa svalerom/svalerkom.

Pitanje je zbog čega je to tako?
Šta je to što vas ograničava?
Da li će pomisliti da ste nesto sto niste?
Da li vas drustvene norme koce?

Ekstremniji primer je trojka. Probali ste i zasviđalo vam se.
Šta vas ograničava da sa svojim partnerom/bračnim drugom, i dalje uživate u tome.
Da li je razlog što on/ona npr. ne podržava trojku?
Ali, zapitate li se onda, da li ste izabrali pravu osobu?
Ili nekoga ko vas ograničava da se u potpunosti prepustite užitku.

Nadam se da je sad malo jasnije.

*** Oralni seks, analni seks i trojka su uzeti samo kao primeri. Kada odgovarate, pomislite na stvari koje vas uzbuđuju.
Razumem pitanje.
Ljubav sama po sebi ne ograničava već je pitanje koliko se poklapamo u željama i onome što nas pali.
Postoje neke stvari koje zaista ne bih voleo da probam/pristanem ako bi mi ženska koju volim tražila
Tu bi bio problem za vezu

Razumem pitanje.
Ljubav sama po sebi ne ograničava već je pitanje koliko se poklapamo u željama i onome što nas pali.
Postoje neke stvari koje zaista ne bih voleo da probam/pristanem ako bi mi ženska koju volim tražila
Tu bi bio problem za vezu
Исто.
Није исто када си сам и брљавиш и у вези. И то се не може преписати спутаности, ограничавању него просто не иде уз емоције које имаш. А ако бираш њих онда су ти оне и важније од тамо неког експеримента који врло вероватно не би на крају ни испао како смо очекивали.

Zbog razlike :)

Sjede Suljo i Fata gledaju tv, odjednom Fata ustaje i opali Sulji šamar!
-šta ti je bona?
-ovo ti je za 10 godina lošeg sexa!
Nakon dva sata ustaje Suljo i opali Fati šamar
-šta ti bi bolan??
-ovo ti je što znaš razliku!!

Problem je što se mnogi parovi ne mogu opustiti kad uđu u ozbiljnu vezu ili brak. Najčešće glume neiskustvo-žene, obično im je on "drugi", bruka da prizna šta već sve zna, šta je probala ili o čemu mašta.
A on, po navici, radije će sve to o čemu mašta probati van kuće da ne pomisli ta njegova "fina i neiskvarena" dama da je čudak ili nastran.
Bitnija im je boja zidova dnevne sobe od toga šta bi ih usrećilo u krevetu, skupa.
Pa zavisi.
Mene je moj dragi nekao ohrabrio, opustio i omogućio da se "izrazim".
Bilo mi je čudno u početku ali sam se ohrabrila, opustila uz mog dragog i napravila sam "eke nestašluke" kpje nikada ne bih...

Naime, u odgovoru se kaže da bi osoba učestovala u trojci, ali ne sa osobom koju voli, već sa osobom prema kojoj ne gaji dublja osećanja (da ne kažem da ne oseća ništa, jer su i za sex potrebna određena osećanja).

Na stranu priča, da li su nekome potrebna dublja osećanja ili ne da bi imao seks, to nije tema.

Mene zanima da li ljubav ograničava dobar sex, i kome taboru pripadate (jer već nema dovoljno podela što se tiče seksa)?

Da li pripadate onom taboru gde ste u zivotu imali oral, anal, trojku ili sta god vas pali ( i u tome ste uzivali), a sada te iste stvari izbegavate u vezi/braku, zbog nekih moralnih ili drugih načela?

Ili ste sušta suprotnost, pa vam je potrebno povezivanje na nekom visem nivou, i maksimalno poverenje u partnera, da bi ste isprobali stvari koje vas pale, ali niste imali hrabrosti da probate?

A mozda pripadate i trećem taboru, kojima je svejedno da li su u vezi ili ne. Oni će probati, i upražnjavati stvari koji ih uzbuđuju, prvenstveno zbog njih samih.
Kolko tabora...

Mene zanima da li ljubav ograničava dobar sex
Pomalo nepravilno postavljen..Naslov.
Većina nas je u nekom periodu imala vreme "probanja" i traženja nečega.
U tim probama često nema dubljih osećanja ,
o ljubavi koja je spomenuta u naslovu da i ne govorim.
I tu sada mislim na tip trojke, četvorke, desetorke i slično.
I sam si na jednoj temi napisao da si isprobao trojku.
(Još nešto je bilo navedeno , no , nebitno .)

Verujem da nije postojala ljubav.
Ali eto , to te je palilo .
Možda te pali i sada, ne znam.
Da li bi ti lično, bez obzira koliko te to pali , želeo sa osobom koju voliš?
Koliko te znam, ne bi.

a sto ti citas o trojci lebteebo?

imaju sigurno naslovi ili clanci i o seksu sa zivotinjama, pa jel otvaras stranicu recimo sa polsnim snosajem sa recimo kozom?

Прво да нагласим да могу на овакво питање да одговорим само на основу мог искуства и осећања, значи да ово важи само за мене и не говорим ни у име жена ни било кога другог.

Ако је љубав, онда не постоје ограничења никаква везана за секс осим онога што обоје не волимо и не прија нам.

ЈА сам са сваким мушкарцем била другачија, онаква каквом ме је он отворио. Моје узбуђење искључиво зависи од мушкарца.
А најбоља сам била када сам заиста вољена. И нису постојала ограничења, а опет је секс био потпуно једноставан а невероватан за обоје. Јер не би престајали никад да нисмо морали :rumenko:

Шта год да је пожелео он или ја остварило би се.

Ако траже узбуђење на другом месту, то није та љубав.
i moje od zene.

koliko me inspirise. ako me mnogo inspirise, da dok je gledam osjetim da svaki damar radi, da letim rasirenih krila i disem punim plucima, onda .

Tema nije o trojci. Uzeta je samo kao jedan od primera...

Tema je postavljena (barem je tako zamisljena), sa pitanjem, da li postoji nesto u sexu sto vam se svidja (pali vas), a ne praktikujete to sa vasim partnerom u vezi/braku?

Ako postoji, zasto je to tako tj. koji su razlozi? Zasto neke stvari koje vam se očigledno sviđaju (pale vas) a nisu opsteprihvacene, predstavljaju problem kada ste u ljubavi, a ne predstavljaju problem kada se rade sa nekim/a prema kome ne gajite duboka osecanja?

Moze biti 1) partner nece da im pruzi te stvari, 2) misle da se ne isplati da pokusavaju da nagovore partnera, 3) boje se da traze te stvari od partnera ( jer ih sramota sta ce partner da kaze / misli ), ili 4) nije nesto sto moze da se praktikuje s partnerom.

Monogamna veza ogranicava kolicinu seksualnog zadovoljstva koju mozes da priustis sebi. To nije dokaz da su monogamne veze lose ali jeste realnost. Zasto? Zato sto kad radis jedno te isto onda to dosadi sto znaci da mora da prodje odredjeno vreme da bi opet postalo zanimljivo. To isto vazi i za seks sa jednom te istom osobom. Uvek postoje periodi tokom kojih ti je seks sa partnerom manje zanimljiv nego sto bi ti bio seks sa nekom drugom osobom. Nema veze koliko si intimno povezan sa svojim partnerom. Ako ti je cilj da imas sto vise seksualnog zadovoljstvao, onda nema apsolutno nikakvog smisla da spavas samo s jednom osobom. A nema smisla ni da joj budes veran jer te i to ogranicava. Ogranicava te jer onda ne mozes da uzivas u varanju. Varanje samo po sebi pruza odredjeno zadovoljstvo. Tu ni poligamija ne moze da pomogne.

To sto partner odbija, ili prosto ne moze, da pruzi kolicinu seksualnog zadovoljstva kakvu je neko sam sebi zacrtao u glavi da mu je potrebna ne znaci da je izabrao pogresnu osobu. Moze prosto da znaci, i cesto znaci, da se previse oslanja na seks za zabavu. Seks nije jedini nacin na koji covek moze da se zabavi. I to je izuzetno bitno jer ako covek ne zna kako da se zabavi na druge nacine -- a zabava je izuzetno bitna za psihu -- onda brakovi izuzetno lako pucaju. Zena udje u menopauzu, ne moze mu da jer ima bolove, muskarac popizdi i razvede se. I onda posle odredjenog vremena shvati kakvu je gresku napravio i hoce da se vrati ali dzaba jer zena nece.
Seks nije zabava seks je nagon. Potreba.

Seks je nacin da se razmnozis ili da se zabavis. Danas se uglavnom koristi da se zabavis. Sto je covek vise pod stresom, i sto je manji broj nacina na koji zna da se zabavi, to ce mu seks vise biti na pameti.
Seks je nagon. Sekundarni. Definisan u udzbenicima. Primarni i sekundarni nagoni. To sto je priroda resila i sto mi civilizovani pa ne pravimo decu svaki put kad se seksamo je druga prica.

Seks je nagon. Sekundarni. Definisan u udzbenicima. Primarni i sekundarni nagoni. To sto je priroda resila i sto mi civilizovani pa ne pravimo decu svaki put kad se seksamo je druga prica.
Seks je aktivnost. Seksualni nagon je nagon. Nagon je zelja da uradis nesto. Seksualni nagon je zelja da spavas s nekim. Ta zelja se aktivira s ciljem da se zadovolji neka druga zelja. Ta druga zelja moze da bude zelja za razmnozavanjem ili zelja da se zabavis. Zelja je percepcija potrebe. Percepcije se stvaraju i menjaju u skladu s realnim stanjem stvari. Pogresne zelje treba da se ugase, ispravne da se raspale. Potreba je ono sto moras da uradis da bi ostvario cilj ( koji ti je ugradjen u mozgu ) nevezano da l to zelis ili ne.

Back