Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

djavo je zavadio hriscane da bi zavladao, a odnos otac-sin nikada nije trebao da dospe do saborskog nivoa ciji je patron bio bezboznik i nekrst tada bar - konstantin!
Ironically, his efforts were the cause of the deep divisions created by the disputes after Nicaea.[1][2]
https://en.wikipedia.org/wiki/Arian_controversy
These disagreements divided the Church into various factions for over 55 years, from the time of the First Council of Nicaea in 325 until the First Council of Constantinople in 381. There was no formal schism.

KOLA SU SE SLOMILA NA ARIJU, ALI !

The "traditional account," presents the Arian controversy as "initially provoked by a priest called Arius."[6]: 13  However, "the controversy surrounding Arius was an epiphenomenon of widespread existing tensions."[6]: 15  "Many of the issues raised by the controversy were under lively discussion before Arius and Alexander publicly clashed."[7]: 52  "The views of Arius were such as [...] to bring into unavoidable prominence a doctrinal crisis which had gradually been gathering. [...] He was the spark that started the explosion. But in himself he was of no great significance."[7]: xvii  "In the fourth century there came to a head a crisis [...] which was not created by [...] Arius."[7]: xx

Čitam ovih dana 4.tom Dobrotoljublja. Oci ozbiljni, opitni i naravno ima i citata biblijskih. Otkrivenje se u pretrazi pominjali jednom ( ono "mast za oči "). Da li možda shodno njegovom značaju za one koji ozbiljno krenu "uskim putem"?
Hristos kalom pomazo oci slepome, a ovaj kaze da kupi mast za oci? Sprdacina, ruga se pisac laznog otkrivenja, samo ga gaziti.
Jovan 9,6Rekavši ovo pljunu na zemlju i načini kao od pljuvanke, i pomaza kalom oči slijepome,

Hristos kalom pomazo oci slepome, a ovaj kaze da kupi mast za oci? Sprdacina, ruga se pisac laznog otkrivenja, samo ga gaziti.
Jovan 9,6Rekavši ovo pljunu na zemlju i načini kao od pljuvanke, i pomaza kalom oči slijepome,
Možda i grešimo dušu ali recimo, ima i ovo:

U početku spisa je opis stvorenja koje je delom čovek,lav, orao i sad se ne sećam šta još.... gnostička sfinga, original. Otkud baš gnostički simbol da padne u viziju apostolu? Nije li čudna ta koincidencija?

Poslednja izmena:
Možda i grešimo dušu ali recimo, ima i ovo:

U početku spisa je opis stvorenja koje je delom čovek,lav, orao i sad se ne sećam šta još.... gnostička sfinga, original. Otkud baš ona da padne u viziju apostolu?
pricas o otkrivenju? 4. je bik, nije sfinga.
Otkrivenje 4,7I prva životinja bješe kao lav, i druga životinja kao tele, i treća životinja imaše lice kao čovjek, i četvrta životinja bješe kao orao kad leti.
Otkrivenje 4,8I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo,
sa ovim citatom zapocinjem moj sajt:
OSIJA 8,1 Trubu na usta i reci: kao orao [simbol Jovana - pisca "otkrivenja"] ide na dom Gospodnji; jer prestupiše zavet moj i otpadiše se od zakona mojega.

imas ovde na primer:

Evanđelist

Mateja simbolizira anđeo, sv. Marka krilati lav, sv. Luku bik, a sv. Ivana orao. Ovi simboli vuku podrijetlo iz Ezekielovog proročanstva (Ezekiel 1:10).
Jezekilj 1,5Isred njega još kao četiri životinje, koje na oči bijahu nalik na čovjeka;
Jezekilj 1,6I u svake bijahu četiri lica, i četiri krila u svake;
znaci ... s 4. veka su to simboli u hriscanskoj umetnosti za 4 jevadjelista, ali vizija je JEZEKILJEVA , SZ PROROK, koga je pisac laznog otkrivenja izopacio

vidi i

Tetramorph

dakle nisu to 4 razlicite zivotinje, vec su iste, a imaju 4 lica, i 4 krila, a ne kako lazov kaze da imaju 6
Jezekilj 1,10I lice bijaše u sve četiri lice čovječije i lice lavovo s desne strane, a s lijeve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri.

jel sad razumes koji je lazovski gad bio antihrist i da je njegovo OTKRIVENJE najobicnija bljuvotina plagijatorska? jel razumes da je JEZEKILJ sveti prorok Boziji, i da se jevreji KAO RODJENA BOZIJA GRANA nikada nece pricepiti hriscanstvu dok se ne satre lazno otkrivenje?

ili ces da pljunes na lazno otkrivenje ili na Jezekilja, zajedno ne mogu da idu, neko laze kao pas.

Poslednja izmena:
pricas o otkrivenju? 4. je bik, nije sfinga.
Otkrivenje 4,7I prva životinja bješe kao lav, i druga životinja kao tele, i treća životinja imaše lice kao čovjek, i četvrta životinja bješe kao orao kad leti.
Otkrivenje 4,8I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo,
sa ovim citatom zapocinjem moj sajt:
OSIJA 8,1 Trubu na usta i reci: kao orao [simbol Jovana - pisca "otkrivenja"] ide na dom Gospodnji; jer prestupiše zavet moj i otpadiše se od zakona mojega.

imas ovde na primer:

Evanđelist

Mateja simbolizira anđeo, sv. Marka krilati lav, sv. Luku bik, a sv. Ivana orao. Ovi simboli vuku podrijetlo iz Ezekielovog proročanstva (Ezekiel 1:10).
Jezekilj 1,5Isred njega još kao četiri životinje, koje na oči bijahu nalik na čovjeka;
Jezekilj 1,6I u svake bijahu četiri lica, i četiri krila u svake;
znaci ... s 4. veka su to simboli u hriscanskoj umetnosti za 4 jevadjelista, ali vizija je JEZEKILJEVA , SZ PROROK, koga je pisac laznog otkrivenja izopacio

vidi i

Tetramorph

dakle nisu to 4 razlicite zivotinje, vec su iste, a imaju 4 lica, i 4 krila, a ne kako lazov kaze da imaju 6
Jezekilj 1,10I lice bijaše u sve četiri lice čovječije i lice lavovo s desne strane, a s lijeve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri.

jel sad razumes koji je lazovski gad bio antihrist i da je njegovo OTKRIVENJE najobicnija bljuvotina plagijatorska? jel razumes da je JEZEKILJ sveti prorok Boziji, i da se jevreji KAO RODJENA BOZIJA GRANA nikada nece pricepiti hriscanstvu dok se ne satre lazno otkrivenje?

ili ces da pljunes na lazno otkrivenje ili na Jezekilja, zajedno ne mogu da idu, neko laze kao pas.
Aha, dobro me podseti na Jezekilja i njegovo viđenje... Ipak sagreših.

Tо сам вам и поставио обухватио је више старозаветних пророка и Данила негде Еноха.
Делује да је творац ако је Јован после пада другог храма формирања прве цркве негде покушао да расветли стсрија пророчанства и види кроз њих.
Сад ова хебрејска верзија прва подтављена је интересантна због грешки у преводу нсјпре на грчком онда и како је дошло до нас.У тој верзији се помиње Јахве и Јешуа за престолом.

Међутим син човечији и два пресзола је Данило.

У суштни врло комплликовано пророчанство да би га одбавили или прихватили у потпуности док се неке ствари не расветле или десе.

Jovan 8,50A ja ne tražim slave svoje; ima koji traži i sudi.

i ovde govori opet za nekog drugog, a ne za sebe, pa da li i ovde misli na sebe dok govori u trecem licu da ima koji trazi i sudi, a @Maki! ?

pa kada kaze da je u tome istinita rec da jedan seje,a drugi zanje?
biblija ti je jedno ludilo a ljudi pokušavaju da je usklade da ima nekog smisla

biblija ti je jedno ludilo a ljudi pokušavaju da je usklade da ima nekog smisla
sve moze da se objasni, kao na primeru jezekilja iznad:
jel on pogresio, ili pisac laznog otkrivenja brljavi po tudjem prorostvu?
4 ili 6 krila, 4 iste zivotinje, sa 4 razlicita lica, ili 4 razlicite zivotinje?
o cemu se zapravo radi sa apokalipsom, zasto on to sve menja?
evo zasto, jer je:
Jovan 10,10Lupež ne dolazi ni za što drugo nego da ukrade i ubije i pogubi; ja dođoh da imaju život i izobilje.
da li smo znali za mogucnost da ce krasti tudja prorocanstva? znali smo naravno:
Jeremija 23,30Zato, evo me na te proroke, govori Gospod, koji kradu moje riječi jedan od drugoga.
na koga to misli Jeremija? Evo na koga
Jeremija 23,15Zato ovako veli Gospod nad vojskama o tijem prorocima: evo, ja ću ih nahraniti pelenom i napojiću ih žuči; jer od proroka Jerusalimskih izide oskvrnjenje po svoj zemlji.
V MOJSIJEVA 29,18 ... neka ne bude medju vama korena na kom bi rastao otrov ili PELEN.
JEVREJIMA 12,15 Pazeći da ko ne ostane bez Blagodati Božije, da ne bi nekakav koren GORČINE uzrastao i napravio nemir, i njime se zarazili mnogi.

NA UDARU JE PASUS U OTKRIVENJU 8,11 A ime zvedi beše PELEN. I 1/3 voda posta PELEN, i mnogi ljudi pomreše od voda, jer postadoše GORKE. 8,12 I četvrti andjeo zatrubi, i udarena bi 1/3 sunca 1/3 meseca i 1/3 zvezda, tako da se pomrači 1/3 njihova, i da 1/3 dana ne svetli, takodje i noći.
  • AMOS (Opširnije, tj. nastavak: Amos 7,1-6)
  • 5,7-8 Koji obraćate sud u pelen i pravdu na zemlju obarate, Onoga tražite koji je stvorio zvezde kola i štape (the seven stars and Orion - semizvezdie sozvezdie bur6), i koji pretvara sen smrtni u jutro a dan u tamnu noć, koji doziva vode morske i proliva ih po zemlji, ime mu je Gospod. (nasuprot OTK. 8,10 gde zvezda pelennacilja padajući 1/3 reka i izvore voda)
    • SABORNA POSLANICA SV. APOSTOLA JUDE
    • ...zvezde lažne (lutalice) za koje se mrak tame čuva zanavek. Ali i za ove prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod sa hiljadama hiljada svetih svojih, da učini sud nad svima, i da pokara sve bezbožnike...
  • 6,12 Trče li [OTK. 6,2-8] konji po steni i ore li se volovima? jer vi pretvoriste sud u žuč(*), i plod od pravde u pelen.

Skoro svi SZ sveti proroci su znali da ce se ovo desiti i unapred su nas upozoravali, i sam Hristos i apostoli su nas upozorili na lupeza, da ce ovaj antihrist da bude i lazni prorok koji ce krasti tudja prorocanstva! eto vam dokazi, crno na belo. Jel pokrao Jezekilja samo da bi brljavio po tudjem prorocanstvu?

Па ко ће судити људима шта каже Писмо?
"Јер *Отац не суди никоме, него је † сав суд дао Сину," (Јован 5:22)
pa da, i zato niste trebali da hulite sa nekrstom Konstantinom koga ste hulnicki proglasili za ravnog apostolima, u Nikeji, da su identicne prirode, i to samo zato da bi se promovisali aleksandar i atanasije, potom decenijama ta vasa kohabitacija sa rimskim carstvom nikome dobra nije donela, i nikoga cak vasa tvrdnja nije ni zanimala koju ko zna gde ste pokupili - ovo je jako krupna stvar, samo sto nije ovde tema, pa sam se prebacio na drugu sa ovim, OVDE https://forum.krstarica.com/threads/znacenje-jednog-boga-u-tri-osobe.993770/post-49634246 a ako ima tema o nikejskom saboru, mozes da pomeris te replike, pa da vidmo, ja nisam uspeo da je nadjem, pa da se na njoj nastavimo

Poslednja izmena:
Tо сам вам и поставио обухватио је више старозаветних пророка и Данила негде Еноха.
5 sati? a da nam izvuces teze?
Делује да је творац ако је Јован после пада другог храма формирања прве цркве негде покушао да расветли стсрија пророчанства и види кроз њих.
videla zaba da se konj potkiva
Сад ова хебрејска верзија прва подтављена је интересантна због грешки у преводу нсјпре на грчком онда и како је дошло до нас.У тој верзији се помиње Јахве и Јешуа за престолом.

Међутим син човечији и два пресзола је Данило.

У суштни врло комплликовано пророчанство да би га одбавили или прихватили у потпуности док се неке ствари не расветле или десе.
ako nesto ne razumes, kako ti to daje za pravo da brljavis po tome? kako on rasvetljuje sto ti rece, ako brljavi i menja? 4 iste zivotinje sa 4 razlicita lica - to je jezeklij, i 4 krila.
ako se ti istovaris i prepravis sve, kako je to rasvetljavanje? ajde nemoj!
te stvari ce se desiti, naravno da su eshatologioja, ali mi sada imamo da resimo stvari pre eshatologije - kada jednom resimo laznu apokalipsu, posle cemno to da resavamo sto tek treba da se desi, jezekilj prorokuje o dolasku SINA COVECIJEG, to su poslednja vremena, o tom potom... JEZEKILJ PISE ZA NJEGA, KADA DODJE DA ZNA STA TREBA DA RADI, kako jos uvek ne shvatate? o Boze moj, pametni ljudi, a ne mogu da shvate, kako li ce tek da shvate oni manje pametni?

5 sati? a da nam izvuces teze?

videla zaba da se konj potkiva

ako nesto ne razumes, kako ti to daje za pravo da brljavis po tome? kako on rasvetljuje sto ti rece, ako brljavi i menja? 4 iste zivotinje sa 4 razlicita lica - to je jezeklij, i 4 krila.
ako se ti istovaris i prepravis sve, kako je to rasvetljavanje? ajde nemoj!
te stvari ce se desiti, naravno da su eshatologioja, ali mi sada imamo da resimo stvari pre eshatologije - kada jednom resimo laznu apokalipsu, posle cemno to da resavamo sto tek treba da se desi, jezekilj prorokuje o dolasku SINA COVECIJEG, to su poslednja vremena, o tom potom... JEZEKILJ PISE ZA NJEGA, KADA DODJE DA ZNA STA TREBA DA RADI, kako jos uvek ne shvatate? o Boze moj, pametni ljudi, a ne mogu da shvate, kako li ce tek da shvate oni manje pametni?
Просто "Хвала ти Оче што си ово сакрио од премудријех а дао безазленина".
Прво треба да решиш да ли је нешто лажно. Да би разумео морао би да знаш доста ствари на пример оно што сам поставио.
Не видим ништа паметно ту сем што си зацртао да је нешто Лажно!
Хајде сад да читамо у назад или хебрејски са десна на лево да би то докaзали.
"Памет је ружна матора девојка којој се удвара неспособност".:mrgreen:

Просто "Хвала ти Оче што си ово сакрио од премудријех а дао безазленина".
Прво треба да решиш да ли је нешто лажно. Да би разумео морао би да знаш доста ствари на пример оно што сам поставио.
Не видим ништа паметно ту сем што си зацртао да је нешто Лажно!
Хајде сад да читамо у назад или хебрејски са десна на лево да би то докaзали.
"Памет је ружна матора девојка којој се удвара неспособност".:mrgreen:
ovih 5 redova mi nudis da bih ja gledao 5 sati videa?
ne znas da nam prepricas tih 5 sati, da nam izvuces teze?
ja zacrtao? nece biti, nego su drugi
/sveti-amfilohije-ikonijski-iz-poslanice-sevlemu-2/
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.
Ово нека ти буде истинити богонадахнути канон списa.

napravio sam poredjenje laznog otkrivenja sa vec poznatim jezekiljom i pokazo da je potonji bezobrazni plagijat, a ti sta rece na to/?

Hebiga covek je ozbiljan istraživač uneo se u to ko da mu je bračni drug u pitanju
sad sam se tek setio sta da ti odgovorim:

neki od nas su u nekom momentu shvatili da je Isus pravi, citajuci jevandjelje, i onda su sve vise bivali uvereni, tj, sigurni u to; sad sam se setio hipoteticki da li bi drugaciji Isus za neke druge takodje bio isto PRAVI? mozda i bi, ali za nas neke, za mene konkretno ne bi - znaci upravo ovakav kakavog ga znamo iz jevandjelja je jedino moguce da je pravi... i to je razlog zasto sam bar ja siguran da iz otkrivenja nije pravi, a vidimo i kroz vekove da nisam jedini, kao sto kaze moj potpis:
sveti-amfilohije-ikonijski-iz-poslanice-sevlemu-2/
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.

Amfilohije Ikonijski

Novi zavjet lud zbunjen normalan
ma ili te mrzi, ili neces bre da se upustis, bojis se da se puno trazi, pa nisi jedini

Back