Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

znaci kada govopri u trecem licu da shvatim kao da kaze u prvom, ja
a kada govori da ne dodje da osudi, vec da spase, a da ce apostoli da sude, to isto da shvatim KONTRA?
kada kaze idite od mene nikada vas nisam znao, jel to taj sud?

jer ne dođoh da sudim svetu, nego da spasem svet. 48Ko mene prezire i ne prima reči mojih, ima svoga sudiju. Reč koju sam govorio, ona će mu suditi u ...

1. Ko će suditi svetu: andjeli ili ljudi?
pa dok je bio na zemlji nije sudio
taj konačan sud pripada isusu i svetima
negde pročitah 88 puta se spominje sin čovečiji
anđeli neće suditi
po pavlu ljudi će suditi i anđelima

pa eto vidis, ako je KAO sin coveciji, to znaci da nije on, i mi smo kao TJ. po oblicju bozijem, a jel smo BOG?
nalikovao je danilu kao sin coveciji, kao i dok je hodio po zemlji, Ucitelj, ravvi.
y SZ jevreji cekaju mesiju od davidove loze, a Hristos im i to potire recima: kako mu je sin?
Ne potire im to jer je Mesija zaista i došao od Davidove loze. Hristos je potomak cara Davida i biološki po majci Mariji i zakonski po očuhu Josifu. Ta poruka farisejima je imala za cilj da ukaže da će Mesija biti božanske prirode.

"16. *Још мало, и нећете ме видјети, и опет мало и угледаћете ме, јер ја идем Оцу." (Јован 16:16).
pa jel objasnjava to malo da se radi o raspecu i vaskrsenju svome, jer potom, kada prodje to "malo" ide k Ocu, i onda ga vise nece videti?

Jovan 16,17A neki od učenika njegovijeh rekoše među sobom: šta je to što nam kaže: još malo, i nećete me vidjeti; i opet malo pa ćete me vidjeti; i: ja idem k ocu?Jovan 16,18Govorahu dakle: šta je to što govori: malo? ne znamo šta govori.Jovan 16,19A Isus razumje da šćadijahu da ga zapitaju, pa im reče: zato li se zapitujete među sobom što rekoh: još malo i nećete me vidjeti, i opet malo pa ćete me vidjeti?Jovan 16,20Zaista, zaista vam kažem da ćete vi zaplakati i zaridati, a svijet će se radovati; i vi ćete žalosni biti, ali će se vaša žalost okrenuti na radost.Jovan 16,21Žena kad rađa trpi muku; jer dođe čas njezin: ali kad rodi dijete, više se ne opominje žalosti od radosti, jer se rodi čovjek na svijet.Jovan 16,22Tako i vi dakle imate sad žalost; ali ću vas opet vidjeti, i radovaće se srce vaše, i vaše radosti neće niko uzeti od vas;Jovan 16,23I u onaj dan nećete me pitati ni za što. Zaista, zaista vam kažem da što god uzištete u oca u ime moje, daće vam.Jovan 16,24Doslije ne iskaste ništa u ime moje; ištite i primićete, da radost vaša bude ispunjena.Jovan 16,25Ovo vam govorih u pričama; ali će doći vrijeme kad vam više neću govoriti u pričama, nego ću vam upravo javiti za oca.Jovan 16,26U onaj ćete dan u ime moje zaiskati, i ne velim vam da ću ja umoliti oca za vas;Jovan 16,27Jer sam otac ima ljubav k vama kao što vi imaste ljubav k meni, i vjerovaste da ja od Boga iziđoh.Jovan 16,28Iziđoh od oca, i dođoh na svijet; i opet ostavljam svijet, i idem k ocu.Jovan 16,29Rekoše mu učenici njegovi: eto sad upravo govoriš, a priče nikakve ne govoriš.Jovan 16,30Sad znamo da sve znaš, i ne treba ti da te ko pita. Po tome vjerujemo da si od Boga izišao.Jovan 16,31Isus im odgovori: zar sad vjerujete?Jovan 16,32Evo ide čas, i već je nastao, da se razbjegnete svaki na svoju stranu i mene sama ostavite; ali nijesam sam, jer je otac sa mnom.Jovan 16,33Ovo vam kazah, da u meni mir imate. U svijetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladah svijet.

ti sada navodis Jovan 16.16 to "malo" koje je sasvim drugi kontekst od reci koje je rekao u drugom kontekstu, a koje sam ja naveo: i vise me necete videti - tu nema za malo vremena kada je bio sa njima po vaskrsenju, nego misli uopste generelno da ga vise nece videti kada ode k ocu, a javiti im se hoce
Jovan 16,10A za pravdu što idem k ocu svojemu; i više me nećete vidjeti;

pa jel objasnjava to malo da se radi o raspecu i vaskrsenju svome, jer potom, kada prodje to "malo" ide k Ocu, i onda ga vise nece videti?

ti sada navodis Jovan 16.16 to "malo" koje je sasvim drugi kontekst od reci koje je rekao u drugom kontekstu, a koje sam ja naveo: i vise me necete videti - tu nema za malo vremena kada je bio sa njima po vaskrsenju, nego misli uopste generelno da ga vise nece videti kada ode k ocu, a javiti im se hoce
Jovan 16,10A za pravdu što idem k ocu svojemu; i više me nećete vidjeti;
Pa neće Ga više vidjeti na Zemlji. Vidjeće Ga kad umru i naravno pri Drugom dolasku.

Nisam ja taj koji spori da je Isus Sin Čovječiji.
ne sporim zakonski ni ja, vec dogmatski:
vi cekate prvo antihrista, pa onda neke kerefeke nebeske vojne, i bojne, doletanje, a zapravo se radi o coveku, Sinu Covecijem koga cekamo da se u njega useli Hristos i Bog Otac
Pa neće Ga više vidjeti na Zemlji. Vidjeće Ga kad umru i naravno pri Drugom dolasku.
nemate ambiciju da budete jedno sa Hristom, poturate sekte i predstavu neku na nebu sa laznim otkrivenjem, varate vernike da cekaju neke znake, 2 svedoka, a znate da je CARSTVO unutrasnje

navodno cekanje da dodje 2. dolazak, da se pojavi potire ambiciju da se on rodi u nama samima, nemoj da se pravis lud, kao da me ne razumes, znas ti odlicno sta ja ovde objasnjavam cekamo SINA COVECIJEGA, A NE SINA BOZIJEGA

Poslednja izmena:
Па нема се шта усељавати Христос у другог човјека кад је Сам Христос идаље човјек.
Ti o Gospodu imas jako ruzno misljenje, evo ovde si mi ostao duzan, ne znam nisam video kako je ovo ucenje Zlatpoustog
Јер је Христос без гријеха који ставља људе под власт Сатане.
kako je moguce da si ti satanista, i da to tvrdis za Hrista? ajde sada ja malo tebi da se smejem, moze? veci si satanista od svih sekti koje raskrinkavas, kako je to uopste moguce? :mrgreen:

Ti o Gospodu imas jako ruzno misljenje, evo ovde si mi ostao duzan, ne znam nisam video kako je ovo ucenje Zlatpoustog

kako je moguce da si ti satanista, i da to tvrdis za Hrista? ajde sada ja malo tebi da se smejem, moze? veci si satanista od svih sekti koje raskrinkavas, kako je to moiguce?
Šta ti je nejasno oko te izjave? Jel Hristos imao grijeha?

Šta ti je nejasno oko te izjave? Jel Hristos imao grijeha?
mislio sam da satanisticke sekte stavljaju ljude pod vlast satane, jer su i same pod njenom vlascu, a ti kazes
Maki!:
mislis i ovo da je samo lapsus? ne, vec on kaze da tako zlatousti uci, provocira mene jos od onomad [na drugoj temi]

Grijeh stavlja pod vlast Satane a Hristos nije imao grijeha pa nije bio pod vlašću Satane.
ako greh stavlja pod vlast satane, i Hristos ga nema, sta ga mesas onda govoreci:da te on stavlja pod vlast satane?
Maki!:
lapsus? zasto kazes da te Hristos stavlja pod vlast satane, tj. ljude generalno, covek si koliko znam? tamo na temi rece da te to zlatousti naucio, samo ti ja ne poverovah

Pa jeste,

• Sin Čovečiji- želi da naglasi svoje ljudskom telo,
  • Sin Božji - naglašava svoju prirodu, suštinu,
  • Bogočovek - način kako se pokazao ljudima.
ja samo rekoh da je Hristos razlikovao kontekste, a "bogocovek" je smuljano da ne bi mogao da ih razlikujes kako Hristos lepo objasnjava svaki ponaosob u jevandjelju, znaci namera je zla, da se Hristova nauka sakrije, da se smulja koga cekamo, da se ne zna sta je sta, pa tako i sale da misli na pola
taj konačan sud pripada isusu i svetima
ako kaze idite od mene, nikada vas nisam znao, kako je to sud? samo ih je oterao od sebe
Jovan 12,48Koji se odreče mene, i ne prima riječi mojijeh, ima sebi sudiju: riječ koju ja govorih ona će mu suditi u pošljednji dan;
ako kaze REC moja ce mu suditi, kako mu onda pripada SUD?
ako SE ODLUČUJU ZLI OD PRAVEDNIH KADA JE PRISUTAN I SIN ČOVEČIJI (Matej 25,32)
ISTINA JEVANDJELJA (Matej 25,31-46) JE JASNA, GDE SE SVI NARODI SKUPLJAJU PRED SINOM ČOVEČIJIM KOJI JE SEO NA PRESTO SLAVE SVOJE I RAZLUČUJE POSTAVLJAJUĆI JEDNE SA DESNE, A DRUGE SA LEVE STRANE SEBI

jel ja sada sudim ako razlucujem 2 konteksta? a neko smuljuje ta dva u jedan "bogocovek"?

ja samo razlucujem, i odlucujem da su dva, a ne jedan, pa jel sudim ja sad?

ako ON SABIRA PREKO ANDJELA IZABRANE SVOJE OD 4 VETRA (Matej 24,31; MARKO 13,27), JER SU KUKOLJ, TJ. SINOVE ZLA, SABLAZNI I BEZAKONJE IZ CARSTVA NJEGOVA (tj. falš doktrine i njihove tvorce) SABRALI RANIJE, PRE PŠENICE (Matej 13,30-39), - jel to sud, ili samo razdvajanje?

TE NA KRAJU NEKOG VEKA RAZLUČUJU ZLE OD PRAVEDNIH, I TO KAO ŠTO RIBARI IZVUKU MREŽU OD SVAKE VRSTE RIBE, PA NA OBALI ODVAJAJU DOBRE, A LOŠE IZBACUJU (Matej 13,48-49). - jel ovo sud, ili samo razlucivanje, odvajanje?
Matej 12,30Koji nije sa mnom, protiv mene je; i koji ne sabira sa mnom, prosipa.

Poslednja izmena:
ako greh stavlja pod vlast satane, i Hristos ga nema, sta ga mesas onda govoreci:da te on stavlja pod vlast satane?
Maki!:

lapsus? zasto kazes da te Hristos stavlja pod vlast satane, tj. ljude generalno, covek si koliko znam? tamo na temi rece da te to zlatousti naucio, samo ti ja ne poverovah
Pa ja nisam to ni rekao pobogu. Rekao sam da Hristos nema grijeha koji stavlja pod vlast Satane. Grijeh stavlja pod vlast Satane a Hristos nema grijeha.

ko kaže da je to sud
ako je to sud onda bi ih satro ne bi rekao idite od mene
ako ti ja kažem idi od mene ja ti ne sudim samo neću ništa s tobom da imam a ti s vremenom možda shvatiš gde si pogrešio i pokaješ se.
to je veliko pitanje da li oni tada imaju vremena i uopste da li mogu da se pokaju ako nisu do tada

moja poenta sa prethodnom replikom, a mi cak imamo i izraz prosudjivanje, neko od autoriteta je lepo cak i rekao vrlina rasudjivanja, je da razlikujemo kontekste - to je to sabiranje nasih sa nama, a oni neka samo idu, nema suda, nema rata na nebu, ako je sva vlast Hristova, i satana ako je pao, itd

ako je rat i sudi se, onda je sve smuljano, cilj je da se razdvojimo, odvojimo, jedni na levo, a drugi na desno, svaka ptica k svome jatu da odleti,a ne da se bijemo, sudimo, kaznjavamo itd, jer tu nema nevinih

Pa ja nisam to ni rekao pobogu. Rekao sam da Hristos nema grijeha koji stavlja pod vlast Satane. Grijeh stavlja pod vlast Satane a Hristos nema grijeha.
onda si osudio ceo ljudski rod, jer nema ni 1 bezgresnog ovde, na zemlji, komplet covecanstvo si stavio pod vlast satane, jer si kao sto rekoh satanista

jel' su apostoli bili gresni ljudi? mora da jesu; a jel su bili pod vlascu satane osim jude kada udje u njega satana? ja ne mislim; a ti mislis!

gresnu ljudsku prirodu si izjednacio sa vlascu satane, i ta gresna ljudska priroda ostaje vavek, znamo da Hristos rece
Jovan 17,9Ja se za njih molim: ne molim se za (sav) svijet, nego za one koje si mi dao, jer su tvoji.

tebi je maki satana alibi

Poslednja izmena:
to je veliko pitanje da li oni tada imaju vremena i uopste da li mogu da se pokaju ako nisu do tada

moja poenta sa prethodnom replikom, a mi cak imamo i izraz prosudjivanje, neko od autoriteta je lepo cak i rekao vrlina rasudjivanja, je da razlikujemo kontekste - to je to sabiranje nasih sa nama, a oni neka samo idu, nema suda, nema rata na nebu, ako je sva vlast Hristova, i satana ako je pao, itd

ako je rat i sudi se, onda je sve smuljano, cilj je da se razdvojimo, odvojimo, jedni na levo, a drugi na desno, svaka ptica k svome jatu da odleti,a ne da se bijemo, sudimo, kaznjavamo itd, jer tu nema nevinih
10:15 Zaista vam kažem: lakše će biti zemlji sodomskoj i gomorskoj u dan strašnog suda nego li gradu onom.

kakav je to onda strašni sud

10:15 Zaista vam kažem: lakše će biti zemlji sodomskoj i gomorskoj u dan strašnog suda nego li gradu onom.

kakav je to onda strašni sud
ja bih voleo da to nikada ne saznam ,da budem medju ovima:
Jovan 5,24Zaista, zaista vam kažem: ko moju riječ sluša i vjeruje onome koji je mene poslao, ima život vječni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.

Back